Hogyan vehetem rá a testvéremet, hogy forduljon Isten felé és térjen meg?
Évek óta mondom neki de mintha a falnak beszélnék.
Pedig el kéne neki Isten, mert már az arcára is kiült a sok rossz, fintorokat vág, hunyorít és rázza a fejét időnként. Ha megemlítem neki, akkor azt mondja ez az orvosra és rá tartozik.
Szerintem viszont a gonosz tartja markában a lelkét, ezért grimaszol. Elfordul, ha idézek neki a Bibliából és hümmögni kezd.
Nem veszi észre, hogy az ő javát akarom?
Egy érgi mondás szerint: "Ne beszélj úgy Istenről, hogy kérdezzenek, de élj úgy, hogy kérdezzenek."
Azaz nem homályos utalásokkal kell téríteni és pláne nem lépten-nyomon bibliai idézetekkel traktálod.
Inkább mutass példát a saját életeddel, meg emellett imádkozz sokat érte.
Mindig abból indulj ki, hogy te miben hiszel és miért.
Ha ezt elmondod neki és nem működik, akkor ennyi.
Szia
Kedves Kérdező!
Az írásodból úgy tűnik, van egy beteg testvéred, akit/amit te nem tudsz elfogadni.
Hidd el, ráolvasással nem segíthetsz rajta. Talán megértőbb és elfogadóbb testvérnek kellene lenned, és azt a krisztusi szeretetet és könyörületet kellene felé közvetítened, amiben állítólag hiszel.
A szeretet "A szeretet türelmes és kedves." Írja Pál apostol az 1Korintusz 13:4-ben.
Lehet ki kellene próbálnod?
Mindez fordított helyzetben:
Itt az elején jó néhányan úgy neki támadtak a kérdezőre, mintha valaki brutális szellemi erőszakoskodó lenne! Szinte semmit nem tudtok róla, akkor honnan ez az irgalmatlan és elítélő szellem? Ugye nem Krisztustól? Mert hogy a Biblia egészen mást tanít arról, hogy miként kell és hogy egyáltalán KELL-E másoknak a bibliai hitünkről beszélni!
Itt persze kedves kérdező (most hozzád szólok) nagyon lényeges, hogy ez a bibliai igazságról szóljon, ne pedig valamiféle tradicionális hiten, amiben csak azért hiszel, mert a szüleid erre neveltek!
Az isteni igazság és a TÜRELEM csodákra képes.
#17 "Itt az elején jó néhányan úgy neki támadtak a kérdezőre, mintha valaki brutális szellemi erőszakoskodó lenne"
Talán azért voltak azok a hozzászólások mivel úgy kezdi a kérdező hogy:
"Évek óta mondom neki de mintha a falnak beszélnék"
Szerintem ez erőszakoskodó viselkedés
19
Szerintem meg egyáltalán nem biztos. Jó lenne nem ítélkezni!
A módszer, a tartalom lehet hogy nem tökéletes, lehet hogy a testvére tényleg komolyabb segítségre szorul, de mindenesetre önmagában az, hogy valaki beszél másoknak a világnézetéről, az nem bűn! Itt meg már úgy állnak többen hozzá, hogy már az, hogy meg mer szólalni ezúgyben, helytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!