Hogyan vehetem rá a testvéremet, hogy forduljon Isten felé és térjen meg?
Évek óta mondom neki de mintha a falnak beszélnék.
Pedig el kéne neki Isten, mert már az arcára is kiült a sok rossz, fintorokat vág, hunyorít és rázza a fejét időnként. Ha megemlítem neki, akkor azt mondja ez az orvosra és rá tartozik.
Szerintem viszont a gonosz tartja markában a lelkét, ezért grimaszol. Elfordul, ha idézek neki a Bibliából és hümmögni kezd.
Nem veszi észre, hogy az ő javát akarom?
Te? Sehogy. Kérd az Istent, hogy vonzza a testvéredet is. Akkor egy napon Ő is szembesül a teremtővel.
Ami embernek lehetetlen, az Istennek lehetséges.
Sehogy; egyszerűen undorító és szánalmas, hogy nem tartod tiszteletben a döntését és így erőszakoskodsz vele. Hagyj békén és növessz gerincet, fogd fel és fogadd el, hogy nem mindenki gondolkozik úgy, mint te.
A helyében már nem is szólnék hozzád, pocsék testvér vagy.
Bár hiszek Istenben DE senkire nem erőltetném rá ennyire az akaratom
Egyetértek a 3 mal,sőt már csak azért sem kezdenék el foglalkozni a hittel mert ennyire erőszakos vagy
Fordítsuk meg a kérdést. Hogyan tudna rávenni téged ő hogy elfelejtsd a vallási sötétséget mikor már a tudomány rég megcáfolt minden istenkét?
Vagy mondok jobbat: Hogyan vegyen rá arra hogy fordulj az Erő és Yoda felé, ha ő meg abban a fiktív figurában hisz?
Kedves Kérdező.
Jézus a következőket mondta:
(János 6:44) 44 Senki sem jöhet hozzám, csak ha vonzza őt az Atya, aki küldött engem.. . .
Ahogy előttem mondták, értelmetlen harcolnod. Én sem erőltettem rá a lányomra, hogy Jehova Tanúja legyen, pedig ebben a szellemben neveltem.
Bár nem mondtam le róla, igyekszem jó példával megmutatni neki, hogy mennyire jobb Isten védelme alatt élni, mint a világban.
Ha lassan is, de látom a változást.
Ha Isten nem lát benne vonzani valót, akkor nem tehetsz semmit.
Érdekes kérdés.
Tebmiéet hiszel?
Lehet onnan kellene kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!