Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn vagy nem bűn?

Bűn vagy nem bűn?

Figyelt kérdés
Ha keresztény vagyok és istenhivő nyilván minden nap imádkozok próbálok nem elkövetni dolgokat amiket nem szabad. De önkielégítést szabad végezni? 18+ tartalmat nem nézek azt tudom, hogy rossz amúgy is, de önkielégítést lehet végezni vagy az is bűnnek számít? Ti szoktatok? Isten megbocsát?

ápr. 20. 20:38
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
0%
Akkor bűn, ha elválaszt az igazi emberi kapcsolatoktól és rosszul érzed magad miatta.
ápr. 20. 23:20
 12/33 anonim ***** válasza:
53%
Házasságban nem bűn. Kérd meg a kezed!
ápr. 21. 05:10
 13/33 anonim ***** válasza:
50%

Az a bűn, hogy engeded, hogy a tested diktáljon és a lelkedtől is kicsit meg kellene undorodnod, hogy átáll a test oldalára.

Valószinű kicsit vissza kellene vegyél a szórakozásból meg az élményhajhászásból. Szomorú, hogy erre másoknak kell felhivni a figyelmedet mert magadtól nem jössz rá mi folytja meg a hitedet.

ápr. 21. 08:02
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

"a tudósok szerint"

Kedves Kérdező. Bár Én nőnek születtem, a nők között is vannak akik küzdenek ez ellen, ezért relatíve megértelek.

De nem a tudósok hozták létre az életet.

Emberek millióinak sikerül, akik elsajátították a keresztény életet, és sikeresen küzdenek ellene.

Isten, aki megalkotta az emberi testet, jobban ismeri a működését, mint mi, vagy a tudósok.

A tökéletlen testünk, gyakran ellenkezik azzal, amit eredetileg szeretnénk.

Bízd rá magad a Teremtődre, és ha kéred a segítségét, nem maradsz támogatás nélkül.

Férfi testvérekkel beszélgettem erről, akik elmondták, hogy Isten milyen módon rendezi le a testedben ezt a problémát.

Ha elkezdesz önuralmat gyakorolni, akkor egyre többet fog sikerülni el hagyni ezt a szokásodat, és nem lesz lelkiismeret furdalásod sem.

Azonnal nem fog sikerülni, mint mindenhez, ehhez is idő szükséges.

Lényeg, hogy ne add fel, és ha sikerül, mindig köszönd meg, hogy sikerült legyőznöd ezt, és kérj további segítséget.

Olyanokkal is beszélgess, akik küzdöttek ilyen problémákkal, és elmondják majd neked, hogyan lehetsz sikeres.

ápr. 21. 08:26
 15/33 Jégszív ***** válasza:
67%

"O sancta simplicitas!"

Ha most ezen agyalsz, később az egész k*rva életet nem fogod megérteni!

Erre mérget vehetsz.

ápr. 21. 11:29
 16/33 A kérdező kommentje:
15ös ezt hogy érted?
ápr. 21. 13:08
 17/33 Jégszív ***** válasza:
39%

#15.

HOSSZÚ, de azért megpróbálom elmagyarázni.

Gondolj csak bele:

Egy ártalmatlan reiszolással KINEK ÁRTASZ? (Talán az Istennek? 😕)

Nos, kapaszkodj meg:

Bűn, ahogy a vallások papolják, szerintem NEM IS LÉTEZIK!

Mielőtt kiakadnál, tisztázom:

Van viszont

- gondolattal, szóval, tettel, és mulasztással végrehajtott

- emberi TEVÉKENYSÉG.

- Nem vetted még észre, hogy ebben az ÉLETBEN akármit teszel, az így vagy úgy, HATÁSSAL VAN KÖRNYEZETEDRE (önmagadra, embertársaidra, az élő és élettelen környezetre)?

- Ráadásul az esetek túlnyomó többségében fingod nincs róla, hogy ezzel ÁRTASZ vagy HASZNÁLSZ valakinek?

- Nem fordult még elő egyszer sem, VÁLASZTÁSI KÉNYSZERBEN VAGY nemcsak a jó - rossz, hanem igen gyakran két - vagy több! - rossz között?

- Ilyenkor mindig tisztában tudsz lenni cselekedeteid KÖVETKEZMÉNYEIVEL...?

Remélem, sikerült alaposan összezavarnom téged 😊, de hát "ilyen az élet": ilyen bonyolult! Ráadásul a legritkább esetben áll melletted bölcs tanítómester, jó barát, aki tanáccsal segíthetne. 🙁

Leginkább MAGADNAK KELL ELDÖNTENED, mi a helyes, és mi a hibás lépés.

No én csak ehhez kívánok sok szerencsét...

ápr. 21. 16:47
 18/33 anonim ***** válasza:
65%

17

Kedves Jégszív.

"MAGADNAK KELL ELDÖNTENED, mi a helyes, és mi a hibás lépés."

Itt szúrta el Ádám a jövőjét, és a miénket is. Épen erről szólt az, amikor Isten meghagyta, hogy ne nyúljanak a fához, mert hogy mi a jó és a rossz, azt Isten jogosult, hivatott eldönteni.

Ádámék úgy döntöttek, hogy maguk döntenek erről, és kihúzták Isten vezetése alól magukat.

Vagy is nem akartak Isten vezetése alatt élni, és maguk akartak dönteni arról mi a jó és mi a rossz.

Ennek a következményét isszuk mi is.

ápr. 21. 18:12
 19/33 anonim ***** válasza:
0%

NEM bűn!

Üdv: aládnyúlok32

ápr. 21. 20:15
 20/33 Jégszív ***** válasza:
48%

#18.

"Talált süllyedt!" Akkor meg mit tépjük a szánkat holmi "SZABAD AKARATRÓL"?

Már nem vitatom, valami tényleg van: De az annyi, mint erdőtűzben a mókuspisi...

ápr. 22. 17:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!