Aki nem Isten létezésében hisz,akkor miben?
Bárki bármiben hihet.
Aztán van olyan is, aki nem hisz, hanem a tudással foglalkozik.
Reinkarnáció elsősorban Buddha narkotikus lázálmaiból ered, vagy vehetjük hozzá a hinduizmust is, akik hisznek ebben, ha jól tudom (annyira nem érdekel).
Szinte csak egy vallási kisebbség, a nyugati kultúrákban pedig csak "divatvallás", hogy emberek hisznek a reinkarnációban például.
Magam részéről ifjabb koromban engem is megtalált ez a divat, vakhívő persze nem voltam, inkább csak próbáltam nyitott lenni. De ezek ilyen múló dolgok, mint a vegetariánizmus.
-------------------------------
A világ vallási megoszlása
Kereszténység (31,5%)
Iszlám (23,2%)
Vallástalan (16,3%)
Hinduizmus (15%)
Buddhizmus (7,1%)
Népi vallások (5,9%)
Más vallások (1%)
------------------------------------
"Ami bizonyítható az van, ami meg nem, az nincs vagy nem valószínű, hogy van"
Igen, ami bizonyítható az van. De ez nem zárja ki azt, hogy legyen azon kívűl valami.
Hiszen az sem bizonyítható, hogy nincs Isten.
A fizika önmagában az emberek általi törekvés arra, hogy megismerjük és jobban megértsük jobban a teremtett világot, és az emberek is tévedhetnek és a tudomány is sokszor megváltoztatja álláspontját. De a tudomány sosem állt szemben a hittel. Mellesleg rengeteg tudós hitt Istenben azok közül, akik ma a tudomány alapjait teremtették meg számunkra. Pl. Koppernikusz, Kepler, Newton.
"a tudomány sosem állt szemben a hittel"
Ez súlyos tévedés.
A természettudomány módszertana elfogadhatatlannak tartja a hitet, mint módszert.
Mit gondolsz, mi különböztet meg attól, aki azt hiszi, hogy ő Napóleon?
(Valódi kérdés volt, nem sértés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!