Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elsősorban katolikus vagy...

Elsősorban katolikus vagy ortodox vallàsúakhoz fordulnék,veletek is előfordult hogy nem ad semmit a Szentmise,nem talàljàtok magatokat benne?

Figyelt kérdés

Sablonosnak,laponak tűnik,a prédikàciók inkàbb informatív jellegűek nem segítik a személyes Isten kapcsolatot.Szàmomra most a személyes kapcsolat az ami sokat ad.Tudom ez a legfontosabb is egyben.Valami formàlódik,alakup bennem.

Negatív kommentàrokat az egyhàzakról nem kérek.Köszönöm a megértést

ápr. 14. 08:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem soha. Még ha nem is tudtam figyelni, akkor is sokkal jobb közérzettel jöttem ki. Amikor gyerekmisén voltam, akkor volt, hogy kicsit gagyinak éreztem a prédikációt felnőttként, de kb ennyi. Váltottam egy másik időpontra.

Számomra az volt inkább nagy élmény amikor a krisnyásokhoz elmentünk és nekik van valami csiricsáré házuk amit templomnak hívnak. Ahogy oda beléptem, ott konkrétan a kongó ürességet éreztem. Tudtam, hogy Isten ott nincs jelen.

A templomainkban viszont mindig érzem Isten jelenlétét. Olyan, mintha haza érkeztem volna Hozzá.

Ha nem érzed mostanában számodra szólónak a prédikációkat, keress youtube-on adásokat. Minden pap más. Biztosan lesz, akinél megtalálod a számodra szükséges stílust.

ápr. 14. 17:43
 12/12 anonim ***** válasza:
23%
Én csak az ortodox szent liturghiat szeretem. Nekem adna valamit a prédikáció ha érteném.is románul amit mond a pap. A valódi szüleimet akik román ortodoxok atkozom hogy miért hagyták el mikor születtem és miért nem lehettem Creștin, Keresztény Ortodox. És érteném mit mondanak. Még ha hinnék Isten jóságában s mindenhatóságában. De egy gondolat két dolgot mond nekem illetve többet is de ennyit írok le. Az egyik hogy Isten nem mindenható mert ha az volna nem lennék pszichikai beteg mert meggyógyítana. A másik hogy Isten olyan rossz minőségű mint a Sátán mert maga mellett tartja az égben kerubként és ráhagy mindent. A gondolat azt mondta nekem hogy isten tette tönkre szent Jóbot is mert engedett az ördög akaratának. Az isten mindig azt csinálja amit a sátán mond meg enged neki. Csak azért nem.a Sátánt imádom mert tudok róla eggyes dolgokat amiket elkövetett az emberiseg ellen a tiltott gyümölcsön kívül. Annak is tudom a háttérét hogy Isten miért tette oda. Még most is tudok eggyes dolgokat amik a Satanrol erednek az emberiség ellen. 10 éves korom óta egyre több bűnét ismerem fel a Sátánnak. Az a gyanúm hogy azért gyötör a pszichikai betegséggel mert le akarom leplezni az emberek előtt a mostani terveit és az egykori bűnét a bukott angyalokkal S óriásokkal. Én csak akkor imádnám a Sátánt ha pszihikailag meggyógyítana. Akkor hűséget fogadnék neki. Csdk attól félek a Gonosz is mindent tud mint az Isten és tudja ha pszihikailag egészséges lennék abba a pillanatban hátba szúrnam a Gonoszt. Elárulnak az embereknek a terveit hogy forduljanak elő.tole és ne tudja őket a pokolba juttatni.
ápr. 14. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!