Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Klaus L. Matefi minden idők...

Bölcsek köve kérdése:

Klaus L. Matefi minden idők egyik legeredményesebb vallástörténésze?

Figyelt kérdés

Ő ugyan szerényen mitológiakutatónak aposztrofálja magát, de kutatási eredményeinek ismeretében és azokat mérlegelve nyugodt lelkiismerettel tarthatjuk őt minden idők egyik legeredményesebb , de akár a legeredményesebb vallástörténészének is.

Eképpen nyilatkozik Viola Zoltán író és filozófus két könyvében is Klaus L. Matefi kutatási tevékenységéről:

"Minden valamire való mitológiakutató tudja, hogy a sumér istenek egy-egy csillagnak felelnek meg, számos legendájuk csillagászati eseményeket beszél el, természetesen úgy, hogy a benne szereplő csillagok és bolygók neve helyett istenek nevét használják; de ugyanez igaz a régi görög regék és mondák túlnyomó többségére is! Erről nem is írok többet, de nem is kell, a megfelelő szakirodalomban utána lehet nézni. Más népeknél is ez a helyzet; ezek közül számos még nagyon is élt és virult a kereszténység születésekor! (Még a görög filozófiai iskolák is...) Klaus Matefi igazán semmi különöset nem tett, mindössze merészelte gondolatait függetleníteni a megszokott gondolkodási sztereotípiáktól, abból indult ki, hogy a kereszténység semmi esetre sem "szentebb" mint más vallások - ha pedig így van, lehet hogy ez a hitrendszer is beilleszkedik a többi vallás sorába, és ennek is csillagászati, "kozmikus" eredete van?! Természetesen nem misztikus értelemben, hanem úgy, hogy ez is asztrológiailag értelmezhető eseményeken alapszik?

Elkezdett tehát kutatni e téren, és kiderült, hogy jó nyomon jár. Zseniálisan egyszerű feltételezése értékes gyümölcsöket hozott. E helyütt teljes mértékben mellőzve az asztrológiai bizonyítékokat, a következőképp foglalhatjuk össze eredményeit:

Abban az időtartományban, melyben a bibliai Jézus-sztori játszódik, egy bolygóegyüttállás volt megfigyelhető az égbolton. Ennek a konjunkciónak (bolygóegyüttállás) a "főszereplői" a Nap, a Hold, valamint a Mars, Szaturnusz és Uránusz planéták voltak.

A "betlehemi csillag" csak azok által szerkeszthető ki, akik ismerik az idők folyamán megjelent "Jézus-konstellációk" helyeit a Zodiákusban.

A betlehemi csillagot nyolc ill. kilenc (a kilencedik közel azonos helyre esik, mint az első!) egymás utáni jézusi konstelláció ismeretében lehet kiszerkeszteni. Jézus idejében, mint minden esetben ennek az öt planétának az együttállása két év különbséggel megismétlődött, de mivel a második volt a pontosabb konjunkció, ezért ezt kell a betlehemi csillag kiszerkesztésénél figyelembe venni. A csillag többi csúcsát a közelítőleg 136 évenként a Zodiákusban ismétlődő együttállások helyei adják.

Azaz, a híres "betlehemi csillag" nem valamiféle az égen is látható tünemény volt!

Jézus kereszthalálakor pedig a születés idején együttállt planéták egy "T" keresztet alkottak.

Manapság ezt már könnyű ellenőrizni horoszkópkészítő számítógépprogramokkal; Klaus Matefi honlapján azonban megtalálhatók természetesen a horoszkópok is, csakúgy mint a megfelelő időpontok.

Na már most az asztrológia nem Jézussal született; természetesen sok-sok évvel sőt évszázaddal korábban is már ki tudták számolni egyesek, hogy majd ekkor meg akkor hogyan fognak állni a bolygók! Eképp egyáltalán nem lehetetlen az, hogy Jézus születését megjövendölték; tudniillik az egyes bolygókhoz és ilyen-olyan állásaikhoz az akkori emberek különböző "hatásokat" képzeltek-feltételeztek. Bizonyos ezoterikus spekulációk alapján úgy vélték, a megfelelő csillagállás alatt majd be kell következnie a Messiás eljövetelének. A Messiás természetesen a meghaló és feltámadó istenek népes csapatába illeszkedett, azaz nemcsak megszületnie, de elhaláloznia is illett, hasonlóan a Naphoz ami szintén nemcsak felkél de le is nyugszik; e halál sem következhetett be akármikor, csak megfelelő csillagállás esetén, hiszen az akkori embereknek a csillagok tisztelete, s a belőlük jóslást kihámozni kívánó igyekezete átitatta az egész gondolkodásmódjukat! Ezt a történetet pedig jelképes formába öntötték, megszemélyesítve a bolygókat - a három "napkeleti bölcs" is egy-egy bolygónak felel meg - és így alakult ki Jézus története!

Na már most Klaus Matefi magyarázata rendkívül valószínű, mindenesetre ez az a magyarázat, amit az eddig hallottak közül én egyelőre a leghihetőbbnek és leglogikusabbnak tartok. Jó lesz emlékeztetnem rá mindenkit ismételten, hogy ez nem azt jelenti, hogy ő az asztrológiának csinálna reklámot, aminthogy én sem: ő ért az asztrológiához, de nem hisz benne! Ért hozzá, emiatt ki tudja számolni, hogy a régen élt emberek miben hittek. Az asztrológia nem tudomány, hanem áltudomány; az ellenben történelmi tény, hogy a régi emberek hittek az asztrológiában, márpedig a régi hiedelmek kutatását mitológiakutatásnak nevezik, és ez már igenis tudomány! Klaus Matefi elmélete tudományos módszerekkel ellenőrizhető, verifikálható és falszifikálható, emiatt teljes mértékben kiállja a tudományosság kritériumait. Mindezideig épp hogy ez a legtudományosabb elmélet, amivel találkoztam a betlehemi csillaggal kapcsolatban. (forrás: Viola Zoltán: Léttudomány - [link] )

Folytatás következik!

2024. ápr. 12. 19:17
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

A 7. bejegyzésben már említés történt arról, hogy a Tóra létrehozásához Ezsdrást az i.e. 451.05.18-án ( [link] ) realizálódott kozmikus kereszt motiválhatta, amit aztán i.e. 445 őszén, pontosabban 3317 tisri 1-én (Nehemiás 7,72-8,2), újhold alkalmával ismertetett meg a népével, megalapozva ezzel a monoteista JHVH-kultuszt. Ugyanehhez a kozmikus kereszthez utalható a Purim ünnepe ( [link] ) is, amiről az Eszter könyve számol be.

A buddhisták számára szintén nagy jelentőséggel bír az itt tárgyalt kozmikus kereszt, ugyanis a 80 évet élt történelmi Buddha, Gautama Sziddhártha ekkor látta meg a napvilágot. 2449 évvel később 1999.08.11-én ( [link] ) ugyanilyen felépítésű kozmikus kereszt jött létre, teljes napfogyatkozással hatásfokozva. Ez nem csak az ószövetségi messianisztikus elképzelések Messiásának, Immánuelnek ( [link] ), hanem Maitréja Buddhának, az egyetemes tanítónak a világra jövetelét is szignálta.

A XIV. Dalai Láma, Tenzin Gyatso 1993. június 17-én ünnepélyes keretek között szentelte fel azt a szakrális buddhista építményt Zalaszántó mellett, aminek nem ok nélkül a Béke Sztúpa nevet adták. Európában egyedül ebben a sztúpába került beépítésre eredeti Buddha-ereklye. Ennek az az egyedüli magyarázata, hogy a "mennyei Jeruzsálem", azaz a "mennyei Béke városa" Zalaszántótól ∼45 km-re keletre található Kab-hegy környékén "landolt" 1999.08.11-én helyi idő szerint 12:00:06-kor:

"És lészen azon a napon, azt mondja az Úr Isten: Lenyugtatom a napot délben, és besötétítem a földet fényes nappal." (Ámos 8,9)

"Akkor láttam, hogy a szent város, az új Jeruzsálem alászállt az égből, az Istentől. Olyan volt, mint a vőlegényének fölékesített menyasszony."

"És lélekben elvitt egy nagy magas hegyre, s ott megmutatta nekem a mennyből, az Istentől alászállt szent várost, Jeruzsálemet. (Jelenések könyve 21,2/10)

“Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenve­dés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberi­ségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őr­angyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes len­ne erősebben kérniük hathatós oltalmát orszá­gukra!" (Lejegyezte Pio atya)(forrás: [link] )

Pio atya által emlegetett madár az egyiptomi mitológia mitikus szent tűzmadara, a főnix (egyiptomiaknál: benu; a zsidóknál: chol ; a görögöknél: Φοινιξ; a perzsáknál: szimurg; a törököknél: kerkes; etc. - [link] ), ami azonos a turul madárral ( [link] ). A "nagyhatalmú őr­angyal", amiről beszélt, az pedig Mihály arkangyal ( [link] ), aki elválaszthatalan Lucifertől.

A teljes napfogyatkozás ideje alatt a Béke Sztúpánál vallásos buddhista ünnepséget tartottak. Abban az időben egy olyan képeslapot árusítottak ott, amelyen a sztúpa volt látható, felette pedig az elsötétült Nap.

Az ószövetségi messiásvárás kultikus helye, a Siratófal (Kotel) a legkedveltebb zarándokhellyé vált Jeruzsálemben a pápák, vallási vezetők és politikusok számára, amely szokást 1999.06.14-én maga a Dalai Láma, Tenzin Gyatso nyitott meg ( [link] ).

A Siratófalhoz II. János Pál pápa 2000.03.26-án, XVI. Benedek pápa 2009.05.12-én, Ferenc pápa pedig 2014.05.26-án ( [link] ) látogatott el, ahol az ottani szokásokhoz híven egy cetlire felírt vágyaikat a fal repedésébe dugták, majd áhítatosan imádkoztak. 2015.07.17. óta minden Izraelbe látogató diplomatának végig kell csinálnia ezt a rituálisnak nevezhető szertartást.

2024. máj. 1. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!