Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg akarok keresztelkedni, de...

Meg akarok keresztelkedni, de nincs egy olyan felekezet se amivel teljesen egyetértek. Ha tudja a lelkész akkor meg fog e keresztelni, vagy sem? Mivel nem találtam felekezeten kívülit és baptista ifibe járok arra gondoltam, hogy ott kéne.

Figyelt kérdés
Szóval igen nem akarok egy felekezethez se tartozni, csak simán keresztény lenni és megkeresztelkedni. Mondjuk keresztelésnél a lelkész csak valami olyat kérdez, hogy elfogadjuk e Jézus a szívünk urának. De nemtudom, lehet amikor az ember jelentkezik rá akkor megkérdezik azt, hogy "elfogadod e a baptista egyház tanait és hithű leszel ehhez? Ha valakinek van tapasztalata az kérem írjon.

ápr. 8. 01:09
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

#7 A kereszténység, Isten, Jézus mellett és nem pl katolikus,ortodox, hitgyüli, református,jw .... mellett akarok elköteleződni, mivel sajnos kb. mindenhol vannak hamis tanítások.

Szóval akkor reménytelen eset vagyok...

ápr. 8. 14:40
 12/26 anonim ***** válasza:

"A kereszténység, Isten, Jézus mellett és nem pl katolikus,ortodox, hitgyüli, református,jw .... mellett akarok elköteleződni"

Oké, de Jézus az apostolokra hagyta a keresztség szentségét, hogy "kereszteljetek meg mindenkit at Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében". Tehát nem azt mondta a menybemenetelekor, hogy mindenki higgyen úgy, ahogy akar és csináljon azt, amit akar. Ezért egy közösségbe való kapcsolódás is a keresztség. Egyúttal a kereszténység nem magányos vallás. Jézus közösséget hozott létre a tanítványaiból. Akik között ott volt Tamás, a hitetlen, meg Péter, aki háromszor megtagadta. A mai Egyház sem tökéletes, ahogy az apostolok sem voltak azok.

Ez olyan, mintha mondjuk 2000 évvel ezelőtt meg akartál volna keresztelkedni, de azt mondod, hogy neked aztán ez a Péter ne mondja meg, hogy milyen volt Jézus, mert megtagadta... Majd te egyedül eldöntöd, hogy milyen Jézusban hiszel..

ápr. 8. 14:56
 13/26 anonim ***** válasza:

Milyen égi tudásod van, hogy megállapítod így teljesen tanulatlanul, tudatlanul, hogy melyik a hamis és melyik igaz?

ápr. 8. 16:12
 14/26 anonim ***** válasza:

Szegénykém, jól megszenvedsz a keresztelésért.

Nem ismerted még meg Jézust.

Tanulmányoztad az életét?

Amit mondott? Menjetek és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig."

Ha csak ezt az egy biblia verset megérted, megtetted a legnagyobb lépést.

Amíg ez nem történik meg, hiábavaló minden törekvésed!!!

És minden nap kapsz útmutatást csak sajnos nem figyelsz rá!

ápr. 8. 17:29
 15/26 A kérdező kommentje:

Igen. Meg már más is leírta ezt és ismerem. Mit nem lehet rajta érteni? Vagy írd le hogy te még mit értesz belőle.

Próbálok figyelni, csak sajnos most nem vagyok a toppon.

ápr. 8. 18:41
 16/26 KZitus ***** válasza:

# 10

Kedves Kérdező!

Csak az alapján tudtam írni Neked, amit kérdeztél, és amit a kérdésed alatt írtál, pl ezt: "Mondjuk keresztelésnél a lelkész csak valami olyat kérdez, hogy elfogadjuk e Jézus a szívünk urának" Amint írtam Krisztus teljesen másként írta le, kit, hogyan lehet megkeresztelni, a Máté 28:19-20-ban. Ő ezt parancsolta: "Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”

Krisztus itt nem csak azt mondja el MIÉRT kell megkeresztelkedni, de azt is, mi a keresztelkedés célja. Figyeld meg, két embercsoportról ír a vers: az egyik tanít, a másik tanul. Ha tanítottak Téged arra, hogy megtartsd azt amit Krisztus tanított, az azt jelenti, megtartod az életedben, illetve alkalmazod az életedben MINDAZT, amire ő tanította a tanítványait. Miután rendelkezel ezzel az ismerettel, és éled keresztényi életedet, ebbe beletartozik a vers szerint az is, hogy te is tanítványokat képezz. Az egész Apostolok Cselekedetei könyv arról szól, hogyan tették ezt a tanítványok az első században. Honnan tudhatjuk, hogy ez tetszett Istennek? illetve azt, hogy ez elfogadható és kedves "munka" volt a szemében? Ezt olvashatjuk ennek bizonyítékaként: "Akik tehát örömmel fogadták, amit Péter mondott, megkeresztelkedtek, és azon a napon mintegy 3000 ember csatlakozott hozzájuk." Cselekedetek 2:41

Cselekedetek 4:4

"De sokan hittek azok közül, akik figyeltek a beszédre, és a hívő férfiak száma mintegy 5000-re emelkedett."

Cselekedetek 5:14

"Mi több, továbbra is nagy számban csatlakoztak hozzájuk az Úrban hívők, férfiak és asszonyok egyaránt."

Ezekre a dolgokra gondoltam, amikor a Máté 28:19-20 verseire hivatkoztam.

ápr. 8. 21:21
 17/26 A kérdező kommentje:
Értem. Nyílván tudom, hogy cselekedni is kell. Próbálom valahogy.
ápr. 8. 21:55
 18/26 anonim ***** válasza:
42%

szia, szerintem szinte senki nem ert egyet MINDENNEL, amit a felekezete tanit, sot, altalaban nem is ismernek minden aprobetut a sajat felekezetukrol, egyhazukrol

egy oszinte lelkesz is beismerne, hogy o sem ert egyet mindennel

ha nem akarod korbejarni az osszest, es megismerkedni a misevel / istentisztelettel, tanitasokkal, mindenhol kiprobalni a kozosseget, es csak a megkereszteles a lenyeg, akkor igen, maradj a baptistaknal nyugodtan

vagy mehetsz az evangelikusokhoz, oket ugye nem emlitetted? szerintem ok a legnyitottabbak a magyar egyhazak kozott most, de persze kerdes, van-e a lakohelyeden es milyen

ápr. 9. 05:32
 19/26 anonim ***** válasza:

18+

ja igen, es mindenhol van egy keresztelesre elokeszito tanfolyam, amit el kell vegezned elotte, ott egy kicsit alaposabban megismerheted

ápr. 9. 05:34
 20/26 anonim ***** válasza:
JW-nél mivel nem értesz egyet?
ápr. 9. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!