Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Na ezzel kapcsolatban mit...

Na ezzel kapcsolatban mit gondoltok?

Figyelt kérdés
[link]
2010. okt. 26. 19:21
1 2
 11/16 pelgrim ***** válasza:

ma 12:55

A piramisok titkai lehetnek ugyanazok, melyeket Názáreti Jézus néhány ezer évvel később nyilvánosságra hozott, melyekre az emberiség akkor talán még nem volt eléggé érett. Velem együtt többen sejtik, hogy egy szoros összefüggés van e dolgok között. Szerintem az egyház mint szervezet, hamarabb elfog tűnni mint a piramisok, vagy mint az a szellemi fejlődés amit Jézus elindított. A bálványimádást gyakorló egyház ugyanis mint szervezet, egyre inkább veszíti tekintélyét, tanító, vezető szerepét, az információ amit adhatna bárhol elérhető, hitételei menthetetlenül ingadoznak, előjárói közt sokan elvesztettek minden hitelességet. Méltán nagyon sokan felteszik a kérdést vajon melyik vallásnak van igaza, mert már csak a keresztény felekezetek sokasága közt folytonosak a viták.

2010. okt. 27. 14:55
 12/16 A kérdező kommentje:

12:55

Köszönöm a részletes választ.

Szeretném előre jelezni, hogy nem provokálni akarlak, mert szerintem az is csoda, ha valakinek ilyen körülmények között megmaradt a hite.

Ám szeretnélek emlékeztetni, hogy pl.. Noé idejében is biztosan voltak jó emberek - Noé és családján kívül is, de mind elpusztultak a vízözönben, mert rossz "csapatban" játszottak.

ahogyan a mondás is tartja, aki a korpa közé keveredik azt megeszik a disznók.

Márpedig az egyház körüli folyamatos botrányok azt mutatják, hogy több a korpa mint az ember.

2010. okt. 27. 15:50
 13/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

Feltételeztem, hogy kérdésed nem provokatív, és amennyiben a válaszom ennek az ellenkezőjét sugallta bocsánatot kérek. Sajnos valamennyire egyet kell értenem veled, de még mindig nem lehet ezek alapján megítélni egy jó irányelvet. Az egyetlen ok amiért az egyház 'védelmére' kelek, az az, hogy hiszek benne, hogy amit Krisztus megalapított az jó és van jövője. Valójában nem magát az egyházat és a vezetőit tisztelem és védem, hanem azt az irányelvet ami 2000 éve megvan és szerintem jó, és Istennek tetsző. Meg tudom érteni az embereket akik elfordultak már az egyháztól, az ilyen dolgok miatt, ugyanakkor hiszek benne hogy egy jobb világot teremthetünk ezek mellett az elvek mellett. Én az az ember vagyok, aki hisz benne hogy a élet szép, és tenni szeretne érte hogy az is maradjon!

Kedves pelgrim,

Érdekes dolgokat írsz, nem csak ennél a kérdésnél, hanem többnél is láttalak már felszólalni. Nem értek veled pár dologban egyet, de ezt nem szeretném itt kifejteni. Amennyiben téged is érdekelne az én véleményem szívesen elbeszélgetnék veled privátban.

Bocsánat az előzőről lemaradt a nevem. (12:55 vagyok)

Csabi

2010. okt. 27. 17:04
 14/16 anonim ***** válasza:

Buta, aki elfordul az egyháztól ilyen dolgok miatt. Templomba és egyházba, mint intézménybe csak azért járunk, hogy hitünk erősebb legyen. Közösségben erősödik a hit.

Az IGE pedig nem vész el, amíg világ a világ. A Biblia sem semmisül meg sohasem, csak ha a világ megszűnik. Hamarabb pusztulnak el a piramisok. Nézd meg, most is hogy néznek már ki. Tiszta romhalmaz, szemben egy igazi mai hívő hite olyan erős, mint 2000 évvel ezelőtt.

2010. okt. 28. 12:06
 15/16 anonim ***** válasza:
2010. okt. 28. 12:50
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Tudod Isten mindent tökéletesre csinál, és az emberek mindent elrontanak. Ez történt a Keresztyén egyházzal is. Isten a keresztyénségben nem rendelt külön papi rendet, az csak a zsidó népnek volt elrendelve, de a házasságot Isten ott sem tiltotta a papoknak. A papi nőtlenségnek semmilyen igei alapja sincs! Az igazi tragédia a Keresztyénséget akkor érte, mikor 300-ban Nagy Konstantin császár állam vallássá tette a keresztyénséget, és az igazán fontos posztokat keresztyén emberekkel töltötte be. Mind ezt azért, mert felismerte, hogy a keresztyén emberek /akik valóban azok/ mindig tisztességesek, becsületesek, megvesztegethetetlenek, stb. Mi történt? Azok az emberek, akik érvényesülni akartak, fel kellet hogy vegyék a keresztyén hitet. Megszülettek az első érdek-keresztyének, ők törtettek, az igaz keresztyének meg félre álltak. Mára ez lett belőle, amit látsz, hallasz. A Vatikán a világ egyik legnagyobb gazdasági tényezője, miközben szegénységet hirdet. A legviccesebb nekem az volt, mikor a pápa felszólította a világ leggazdagabb államait, segítsék vagyonukból a szegény országokat. Miért nem a saját vagyonával segít? De ettől még a Biblia Isten Igéje marad, Isten a helyén van, és ítéletet fog tartani mindenen, és mindenkin. Az egyházak sem maradnak ki, vezetőikkel együtt.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. okt. 28. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!