Érdekelne, mit gondoltok az éttermi kiszolgálással kapcsolatban?
Étterem függő, sajnos még nem voltam olyanban, ahol minden tökéletes volt:
- pl. azt utálom a legjobban, amikor egy korosabb felszolgáló jön ki, és megkérdezi, hogy sziasztok, mit hozzak. Az oké, hogy viszonylag fiatalok vagyunk (25-28), de attól függetlenül még nekünk is járna a tisztelet és a megfelelő megszólítás. Ha én veszem a "fáradtságot" és úgy köszönök, viselkedem és öltözök ahogy kell, akkor a másik részéről is ez lenne az alap. Azt is utálom, amikor még nem fejezem be az étkezést, és odajönnek, hogy hozhatnak-e még valamit. Azért lenne még mit sorolni...
Hát sajnos a pincérek sem Krúdy Gyulán nőttek fel.
Engem személy szerint az idegesít a legjobban, ha tálaláskor/leszedéskor elvárja, hogy segítsek! Döbbenetes! Régebben ezen egy magára valamit adó felszolgáló megsértődött, merthogy azt hiszem nem képes a munkáját egyedül ellátni.
Más: rákérdezek egy általam ismeretlen ételre, erre elmegy a konyhába megkérdezni a séfet!
Még egy dolog, bár lehet hogy nem tudod használni: némelyik étlapon rettenetes baromságok vannak! Kedvencem a "Gordon Blue" ettől idegbajt kapok. Ez helyesen ugye "Cordon Bleu" (kék szalag) Ha a pilóták veszik a fáradságot és megtanulnak angolul, ami a légiközlekedés hivatalos nyelve, akkor legalább a legjobb éttermek felszolgálóitól és séfjeitől is elvárható lenne, hogy néhány étel nevét tudják franciául, ami ugyebár a gasztronómia nyelve.
Kicsit hosszú voltam, bocs, jó dolgozatírást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!