Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jogosan kételkedem a bibliai...

Jogosan kételkedem a bibliai Isten jóságában? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Isten számtalan gonosz tettet hajtott végre, pl. az özönvíz, az egyiptomi tíz csapás, jerikó falainak ledöntése stb... Ezen felül hímsoviniszta is (pl. Lilith története).

Nem magában Isten létezésében kételkedem, de a jóságát megkérdőjelezem. Ezért is nem a valláskritikába írtam, hanem ide.

2024. ápr. 1. 01:32
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
22%
Abban teljesen igazad van kérdező, hogy minősíthetetlenül bántak a nőkkel ezen a bolygón, sok-sok évszázadon évezreden át. Ki voltak szolgáltatva a férfiaknak, nem lehettek egzisztenciálisan függetlenek. A férj meg úgy verte és alázta meg őket, ahogy akarta, egyetemen se tanulhattak az elmúlt századig. Szülőgép sorsára voltak kárhoztatva.
2024. ápr. 1. 14:40
 22/28 anonim ***** válasza:
22%
De azt tanítja az Újszöv. hogy aki ezt a világot szereti, az Isten ellensége. Aki nem undorodik ettől az igazságtalan világtól.
2024. ápr. 1. 14:42
 23/28 A kérdező kommentje:

Le van írva a Bibliában, hogy a nő alárendelt a férfinak. És ott van Lilith története.

Az iszlám világban ma is elnyomják a nőket. Pedig mindkét vallás istene ugyan az.

2024. ápr. 1. 15:40
 24/28 anonim ***** válasza:

És ha le van írva akkor mi van? Sok minden le van írva benne. Például, hogy Isten elrendeli, hogy irtsák ki a másik népet nőkkel, gyerekekkel, állatokkal. Ez a nem tiszta istenképből fakad. Véleményem szerint. Egy anglikán lelkész a 19. században alaposan kivesézte a témát.

[link]

Viszont Jézus karaktere számomra szimpatikus. Még ajánlom ezt:

[link]

Én muszáj vagyok olyan Istenben hinni, aki személyes, azaz felelősséget vállal a teremtéséért. Jézus személyes Istenről tanított. A keleti vallások és ezotéria világképe szerint Isten nem elérhető, nem személyes, vagyis teremtett egy igazságtalanságokkal teli brutális világot, aztán meg köszöni szépen de nem elérhető, nem számonkérhető, hanem fejest ugrott a világba.

2024. ápr. 1. 17:18
 25/28 A kérdező kommentje:

"Például, hogy Isten elrendeli, hogy irtsák ki a másik népet nőkkel, gyerekekkel, állatokkal."

Igen, ezért mondom, hogy Isten gonosz. A keresztény vallás azt állítja, hogy Isten maga a megtestesült jóság, a megtestesült szeretet, szeret minket stb... De igaz ez?

2024. ápr. 1. 20:05
 26/28 anonim ***** válasza:

"Igen, ezért mondom, hogy Isten gonosz. A keresztény vallás azt állítja, hogy Isten maga a megtestesült jóság, a megtestesült szeretet, szeret minket stb... De igaz ez?"

Ha én azt állítom magamról, hogy én vagyok a megtestesült jóság akkor elhiszed nekem mert csak? Akkor is ha közben agyonverlek mert csak?

2024. ápr. 1. 20:28
 27/28 anonim ***** válasza:
0%
Ha Isten gonosz lenne elég nagy baj lenne. Az Ószövetségben szereplő istenkép nem tiszta. Keveredik benne jó rosszal. Viszont attól még Sátán nem lesz pozitív figura. Jézus is azt tanította, hogy nem pozitív figura. A követői sem a kifogástalan magas erkölcseikről híresek. Aki okkultizmusba keveredik viszont, és magára szabadít erőket, az egyetlen dolog, ami működik ilyenkor Jézus nevének segítségül hívása. Ami bizonyítja, hogy Jézus ma is él és nagy hatalma van.
2024. ápr. 1. 20:34
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jogosan. Sok ok van rá. Például ha olyan jóságos lenne, akkor miért hagyja ezt a sok gonoszságot itt a Földön és miért azoknak ad anyagi javakat, akik a legtöbbet ártanak a többi embernek?
2024. ápr. 4. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!