Jogosan kételkedem a bibliai Isten jóságában? Mit gondoltok?
Isten számtalan gonosz tettet hajtott végre, pl. az özönvíz, az egyiptomi tíz csapás, jerikó falainak ledöntése stb... Ezen felül hímsoviniszta is (pl. Lilith története).
Nem magában Isten létezésében kételkedem, de a jóságát megkérdőjelezem. Ezért is nem a valláskritikába írtam, hanem ide.
Le van írva a Bibliában, hogy a nő alárendelt a férfinak. És ott van Lilith története.
Az iszlám világban ma is elnyomják a nőket. Pedig mindkét vallás istene ugyan az.
És ha le van írva akkor mi van? Sok minden le van írva benne. Például, hogy Isten elrendeli, hogy irtsák ki a másik népet nőkkel, gyerekekkel, állatokkal. Ez a nem tiszta istenképből fakad. Véleményem szerint. Egy anglikán lelkész a 19. században alaposan kivesézte a témát.
Viszont Jézus karaktere számomra szimpatikus. Még ajánlom ezt:
Én muszáj vagyok olyan Istenben hinni, aki személyes, azaz felelősséget vállal a teremtéséért. Jézus személyes Istenről tanított. A keleti vallások és ezotéria világképe szerint Isten nem elérhető, nem személyes, vagyis teremtett egy igazságtalanságokkal teli brutális világot, aztán meg köszöni szépen de nem elérhető, nem számonkérhető, hanem fejest ugrott a világba.
"Például, hogy Isten elrendeli, hogy irtsák ki a másik népet nőkkel, gyerekekkel, állatokkal."
Igen, ezért mondom, hogy Isten gonosz. A keresztény vallás azt állítja, hogy Isten maga a megtestesült jóság, a megtestesült szeretet, szeret minket stb... De igaz ez?
"Igen, ezért mondom, hogy Isten gonosz. A keresztény vallás azt állítja, hogy Isten maga a megtestesült jóság, a megtestesült szeretet, szeret minket stb... De igaz ez?"
Ha én azt állítom magamról, hogy én vagyok a megtestesült jóság akkor elhiszed nekem mert csak? Akkor is ha közben agyonverlek mert csak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!