Jehova Tanúi tényleg úgy nevelik a gyerekeket, mint azt az oldalukon található tanvideók mutatják Zsófi és Marci példáján?
űŐk, felismerték a Biblia igazi lényegét és alkalmazzák is egészen fiatal kortól hogy, felnőve tiszta és bűntelen emberként kezdje meg a gyermek az élet Útját?
Nekem masszív befolyásolásnak tűnik a naiv gyermekkel szemben a szeretnivaló animált figurák szájába adott magyarázat. Sajnálom szegény gyerekeket akik ilyen mesének nőnek fel=(igaz a, mai világi, bugyuta és semmitmondó gyerekmesék se jobbak)
Látom unatkozol, jobb dolgod nincs?
Pedig sokkal hasznosabb dolgokkal is eltölthetnéd az idődet.
Pl elmehetnél kirándulni, vagy a barátokkal úszni egy jót egy fürdőben, szaunázni, stb.
Ti (főleg te) folyamatosan negatívan ítélkeztek más felekezetekről szinte minden válaszotokban, az nem zavar ennyire?
2
Én nem ítélkezem senki felett. Nem kaptam erre semmilyen felhatalmazást.
Egyszerűen válaszolok kérdésekre, és ennyi.
Az nem ítélkezés, ha elmondom, hogy a Biblia összhangban van egy tanítással, szokással, vagy sem.
Ezt lehet elfogadni, vagy elutasítani.
Egyébként ha egy kérdésre válaszolok, akkor az utánam szóló, az Én válaszommal van elfoglalva, nem a feltett kérdésre.
Én rábízom a kérdezőre mit fogad el, mit nem.
Akkor szoktak nézet különbségek lenni, amikor némelyek egymás válaszával foglalkoznak, és nem a kérdezőnek válaszolnak.
Többször elhatároztam, hogy Én nem teszek ilyet, de sajnos a tökéletlenségemnél fogva, néha hibázok, és nem hagyom szó nélkül.
Jah csak valahogy a válaszban mindig benne van a többi felekezet kapcsolatba hozatala a világgal, s az is, hogy bezzeg van egy, ami különleges.
Szóval felesleges a mártírkodás, amit a kérdezőn számon kérsz, pont ugyanazt teszed.
De ha szeretnéd, szívesen idézek este tőled majd egy halom ítélkező idézetet.
Már megbocsáss, de ha valaki kapcsolatban van a világgal, azt Isten ítéli el, nem én. Ez sokkal inkább, megvizsgálásra ösztönöz, hogy egy személy jó helyen van, vagy sem. A teljes Bibliát figyelembe kell venni. Nem csak részeket, mert így akkor Isten mindennt elfogadna, és nem írná le külön, hogy mitől tartózkodjunk.
Azzal, hogy idézek a Bibliából, azt érvelésként használom, nem ítélkezésként.
Jézus is idézett a Bibliából, és nem ítélkezésként, hanem, hogy a figyelmet Isten szavára irányítsa.
Nem mártírkodom.
"de ha valaki kapcsolatban van a világgal"
Na erről beszélek, megy az ítélkezés... Amúgy ti is kapcsolatban vagytok, kapcsolatban vagytok személyesen és vallásotok által is. Például egész szép kis részvényportfólióval büszkélkedhet a brooklyni központ. De ugye másnál a szálka, magatok szemében meg a gerenda esete. S csak azt tudjátok szajkózni, hogy ti nem szavaztok. Mintha csak azzal lehetne kapcsolatba kerülni a világgal.
6
Az Izraelitákat miért nem ítéled el, hogy már csecsemő kórtól, "agymosást" végeznek a gyermekeken? De vannak még más vallások is.
Ott is vannak ami tilos, pedig teljesen hétköznapi ártatlan dolog lenne.
Nem ünneplik a karácsonyt. Hát nem rettenetes?....
Csupa olyan szokást gyakorolnak, ami teljesen megfosztja a gyermekeket a hétköznapi élettől....
Őket miért nem pellengérezed ki? Tiszteletben tartod, nem ugrassz neki az életüknek, Pl: hogy megölték a megváltódat.
Az pedig, hogy mi az "ártatlan" dolog, azt Isten határozza meg, nem emberek. Te járj a kedvében az embereknek, mi pedig Istenünk kedvében járunk. Ezek pedig semmitől nem fosztanak meg bennünket.
7
Továbbra sem ítélkezés, ezt te magyarázod bele.
Arról pedig nem nyitok újabb beszélgetést, hogy mit jelent a "világgal együtt élni" és mi nem. Számtalanszor beszéltünk róla. Jézus és az első követői is itt éltek, lehet különbséget tenni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!