Van olyan bibliai jövendölés ami be is teljesedett?
"mindent utánna írtak le, de a tudatlanok elhiszik."
Ha elolvastad volna a bizonyítékokat Ami nem is olyan távol található a te válaszodtól, meg ha másokét is olvastad volna, nem írtad volna ezt a megjegyzést. Persze ez arra minden esetre jó neked, nehogy ki kelljen nyitni a Bibliát s aszerint élni, meg tenni bármit is,bizonyítékokat tárva fel a szemed előtt. Kedves tudatlan.
Az egész biblia kétértelmü zavaros szöveggyüjtemény. A szavak alatt mindenki mást ért. Ezért nem tud megegyezni az a sok teológus és bibliamagyarázó.
Néha még meg is döglesztették egymást. Nem gondolhatja bárki is, hogy az ott leírt (értelmezhetetlen) jövendölések beigazolódnak. Nostradamus szövegei a példák, hogy mire képes az utókor hiszékeny embere, micsoda belemagyarázások születhetnek. A Biblia még a tudományok vívmányait sem volt képes semmilyen formában megjósolni, még utalás sincs semmilyen alaptételre, ami bizonyítottnak mutatná a biblia hitelességét. Mint már egy másik hozzászólásban írtam, az E=mc2 valamilyen felismerhetö formában történő lejegyzése abszolút bizonyságot adna isten létezésére. Például a ptolemaioszi világkép valótlansága és a korrekcióra vonatkozó jóslata sem jelenik meg sehol, pedig ez az alapvető jóslat (ha már feltételezünk valamilyen jóslatot) minimálisan elvárható lett volna.
12:46 !
A keresztény hívőket a logikai következtetések egyáltalán nem érdeklik, a paradoxonok szintén nem zavarják őket. Ha valamire nem találnak egy pár metaforát, allegóriát vagy hasonlatot a NagyMesekönyvben akkor azon átlépnek, nem foglalkoznak vele. A dogmáikhoz foggal-körömmel ragaszkodnak, és az sem zavarja Őket hogy a megfigyelésen, mérésen alapuló tudomány azokat régen meghaladta. Lásd Galilei rehabilitálása cca. 400 év után.
Hívők ! Mi tartott ilyen sokáig ? Talán akkor hamarabb kiderült volna hogy az alábbi sorok, amik a Biblia igaz sorai, mégsem igazak ? Akkor ezek után mi az ami beteljesült a nem létező jóslatokból, ha még ebben is tévedett a Biblia ?
12.Akkor így szólt Józsue az Úrhoz, azon a napon, amelyen az Úr kiszolgáltatta neki az Amoritákat -, Izrael szeme láttára fölkiáltott: "Nap, állj meg Gibeon fölött, s Hold, Ajalon völgye fölött!"
13.S a Nap megállt, a Hold is megállt, amíg a nép bosszút nem állt ellenségein. De nincs-e megírva az Igazak könyvében? A Nap megállt az ég közepén, s csaknem egy egész napig halogatta lenyugtát. (Jozsue 10,12-13.)
"Válasz Az egész biblia kétértelmü zavaros szöveggyüjtemény. A szavak alatt mindenki mást ért. Ezért nem tud megegyezni az a sok teológus és bibliamagyarázó.
Néha még meg is döglesztették egymást. Nem gondolhatja bárki is, hogy az ott leírt (értelmezhetetlen) jövendölések beigazolódnak."
Ezek nem érvek hogy "nem gondolhatja bárki hogy ezek beigazolódtak." Nem áll meg. Mond példát az értelmezhetetlenségére, meg arra hogy kétértelmű és zavaros. Én nem találkoztam értelmezhetetlenséggel. Elolvastad már az egész Bibliát egyáltalán? Akkor milyen jogon kritizálsz olyan valamit, amit nem is ismersz? Mert ez a trendi arrafelé? Teológus? Bibliamagyarázó? Gondolod hogy az volt a céljuk hogy megismerjék ennek a könyvnek a tartalmát,vagy inkább az hogy a saját igazukat, vallási meggyőződésüket igazolják, nem számítván nekik, hogy a Biblia másik lapján a saját elképzelésük már kudarcot vall, ha Isten szavával szembesítik elképzeléseiket?
A Bibliai Igazság tisztán cseng, érthetően csak az egyik oldalon olvasottakat össze kell vetni a másik oldalán olvasottakkal hogy összeálljon a kép. Hasonlóan egy kirakóhoz amíg csak egy - két képkockát látsz bármit odaképzelhetsz, csak akkor érhet csalódás, ha minden képkocka a helyére került, s világosan látod, mi rajzolódott ki szemed előtt. A Biblia módszeres tanulmányozása is ezt okozza, világosan látni fogod mi a Biblia tiszta tanítása. A Biblia valóban olyan dolgokat tanít, mely minden oldalán összhangban van, ha egy másik oldalon olvasott dologgal hasonlítod is össze. Így van ez a próféciáival kapcsolatban is. Fel a fejjel ! Kicsit több tanulmányozás, s megérted egyértelműen mit tanít ez a páratlan mű, Isten szava a Biblia.
A Bibliát természetesen elolvastam !
Az alábbi véleményemet egy másik kérdésben is belinkeltem, de itt is aktuális.
Ha elolvasol egy sort az evangéliumokból (bármelyiket), akkor mit olvasol ? szavakat amelyeknek az eredetei értelme a feledés homályába vesztek. A fordítók müveltségén is múlott hogy mit interpretált Neked. (A különbözö nyelvekre lefordított ugyanazon szöveg más-más értelmet takar.) Ez a tény, egyfajta fordítói prekoncepciót is eredményez. Ezekután Te ebből vonsz le rendkívül mélyreható következtetéseket, és olyant állítasz teljes meggyőződéssel, amit egy sajátos értelmezésü, sokértelmü, ismeretlen eredetü és terminológiájú iratból olvastál ki.
A Bibliai egyik idézetével, ugyanazt a témát, tudom bizonyitani és egy másik sorával cáfolni. Te is ezt teszed csak koncepciózusan, ami nem a gondolatmenethez illik azt elhallgatod.
Továbbra sem tudom hogy a biblia mit jövendölt meg ami pl. az újkoriévszázadainkban bekövetkezett. (távközlés, repülés, atomfizika, kvantummechanika, fény természete, energiamegmaradás törvénye, elektromosság, világegyetem természete, soroljam ? mit ezek közül ?) Megmondom semmit !
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!