Jézus imádása bálványimádásnak számít az Ószövetség szerint?
42
Kocsmából hazafelé mondta az ottó!
A magy kérdés inkább az, hogy a most is létező felekezetek, miért a követendő eszem vereségének szimbólumát ábrázolják mindenhol.
Jézus Krisztus története nem a keresztrefeszítéssel ért véget! Nem ez tanításának csúcspontja és veleje.
A lényeg a feltámadása. Az hogy legyőzte a halált és szabad!
Nem az, hogy megfeszítve haldokil!
A feszület épp az ellenkezőjét sugalja annak, amit tanított!
Ebben az értelemben a feszület idmádása hamis bálvány.
Akik nem ismerik személyesen Jézust, mint pl. Te, azoknak elhitették, azt hogy csak küldött.
János 11:25
Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;
Ezek szerint csak Isten. Kérdezd Őt magát !
Az Ő juhai hallják az Ő hangját.
Nem értesz magyarul? Azt kérdeztem ki nézte Jézust Istennek azok közül akik látták személyesen.
Az ilyen versek pedig sokféleképpen értelmezhetőek. Nem bizonyíték.
"el sem akarták ezt hinni majd mikor meglátták kérték hogy mutassa meg a kezét, tehát szó nincs arról hogy Istennek nézték volna bárki is."
Ez így téves. Egy tanítvány, konkrétan Tamás kételkedett benne, és őv akart látni testi bizonyítékokat. Az ő esete viszon kivételként, épp a tanítás része.
A szanszkritban érdekes módon a tamasz ép a bemerevedett, súlyos, sötét anyagi minőséget jelöli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!