Kell a vallásnak egy olyan ember minta pápa? Földi helytartó? Tök fölösleges... Jézus volta legnagyobb földi helytartója. Nem kell neki olyan aki a szakadékba vezeti a nyájat.
9
Nos a kérdés, hogy milyen Bibliában lefektetett alapja van ennek?
A Biblia kutatásaim, és tanulmányozásom alapján, egyetlen olyan kritériumot sem olvastam Jézustól, vagy bármelyik apostoltól, hogy az egyiküket piedesztálra emelték volna.
Ellenkezőleg, maga Jézus utasította helyre a tanítványait, amikor elkezdtek versengeni, hogy melyikük a legnagyobb.
A Jeruzsálemben tartózkodó vének és apostolok között nem volt ilyen elrendezés, amivel betöltötték azt a Jézus által későbbiekre is vonatkozó szerepet, hogy többen kapnak kinevezést, hogy szellemiekben jól táplálják Jézus juhait. Illetve felügyeljék, és tartsák tisztán Isten gyülekezetét.
A történelem igazolja, hogy a Bibliában leírtak alapján, nem a teokratikus elrendezés szerint éltek a hitehagyás bekövetkeztével. Tehát nem Jézus szavai alapján végezték a feladatukat.
Hiszen, Ők maguk üldöztek másokat, ami egy személy halálához is vezetett.
Világi embereket juttattak hatalomra, vagy taszítottak le a trónról.
Hol írja, hogy ebbe egy keresztény beleavatkozhat?
Sőt támogatták, és napjainkban is támogatják az emberi hatalmakat, akiknek még a háború oltárán is embereket áldoztak fel.
Jézus és az első apostolok soha nem tettek ilyet, sőt inkább vállalták a halált.
Ha jól értettem (de lehet tévedek), téged az érdekel Isten minek tekinti őket?!
Igen, itt Péter három kérdést és feladatot kapott, hirdetnie kellet Isten országát a zsidóknak, a prozelitáknak, és a más nemzetekből valóknak. Mindhárom megbízatását hűséggel látta el.
13
Milyen jó, hogy Isten szava dönt erről és nem emberek szavazatai.
Nem is értem, hogy sokan itt egyszerűen figyelmen kívül hagyják Isten szellemtől ihletett szavát, az abban leírt próféciákkal együtt.
Milyen jó, hogy sokan idézték ezzel kapcsolatban Isten szavát is, ami megerősítette, hogy kell.
Persze egy hitehagyott, 19. században, ember által létrehozott vallás képviselője érthetően nem akarja ezt megérteni.
"Milyen jó, hogy sokan idézték ezzel kapcsolatban Isten szavát"
Egyetlen Biblia verset idézett valaki, ami arról szólt, hogy Péter megbízatást kapott három feladatra. Először a zsidóknak kellett hirdetnie Isten királyságának jó hírét, azután a 2. kulccsal megnyitotta az utat a prozeliták előtt, majd 3. kulccsal más nemzetből valók között prédikált, és lehettek Isten népéhez tartozók.
Ahogy Zitus írta, ezt a feladatát teljesen, és hűséggel elvégezte.
Más apostolok pedig más feladatokat kaptak.
Egyébként pedig ha így volna, akkor ha valaki, János lett volna jogosult a primátusi címre, és Ő volt az utolsó apostol aki meghalt.
A Bibliában sehol nem olvassuk sehol, hogy bármelyik apostolt kineveztek volna a többiek főlé.
De ahogy gondolod.
Szerinted, legyen meg hited szerint, nekünk Isten szava számít.
Kell a látható egyházfő. Mert mi történik, ha nincs látható feje az egyháznak, aki vezet?
1Én tehát, testvéreim, nem szólhattam hozzátok úgy, mint lelki emberekhez, hanem csak úgy, mint testiekhez, mint Krisztusban kiskorúakhoz. 2Tejjel tápláltalak titeket, nem kemény eledellel, mert még nem bírtátok volna el. Sőt még most sem bírjátok el, 3mert még testiek vagytok. Amikor ugyanis irigység és viszálykodás van közöttetek, nem testiek vagytok-e, és nem emberi módon viselkedtek-e? 4Ha az egyik ezt mondja: „Én Pálé vagyok”, a másik pedig azt: „Én Apollósé”, nem emberi módon beszéltek-e? 5Hát ki az az Apollós, és ki az a Pál? Szolgák csupán, akik által hívőkké lettetek; mégpedig ki-ki úgy szolgál, ahogy megadta neki az Úr.
Isten úgy döntött, hogy Jézus ne maradjon a földön a feltámadás után, így nem tudja betölteni a látható egyházfő szerepét. Ezért kell egyházfőt választani, miután az előző meghalt vagy más módon távozott.
A 10-es válaszban olvasható szentírási részről elgondolkodhatnál a sok gyalázkodás mellett Kérdező...
Jézus valamiért Péternek mondta, hogy legeltesd juhaimat.
Miért csak neki mondta? Ott volt a többi apostol is. Miért csak Péternek mondta? Pont annak, aki nem sokkal előbb háromszor megtagadta?
A másik: Jézus a legfőbb Úr, aki hitünk szerint velünk maradt mindennap, a világ végéig. Miért gondolta, hogy egy földi emberre kell bíznia juhai legeltetését?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!