Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki volt már pap (katolikus)...

Ki volt már pap (katolikus) szeretője/barátnője?

Figyelt kérdés

Kérem olyanok írjanak akik átélték,csinálták.

Aki a pokol fenyegető tüzével jön hagyjon...köszi.Másik fórumon tessék megvitatni,fújolni. :)

Nagyon kíváncsi vagyok,hogyan működik egy ilyen különleges kapcsolat!Ja!Papok is írhatnának,hogy ők mit gondolnak erről.

Köszönöm a segítséget!

2010. okt. 25. 12:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hát egyszer már álltam aktmodelt a templomban nem az oltáron, de nem fényképezett, ha nem festett mint képet. Ez éjjel történt, mikor senki sincs.

De rendes volt, fiatal pap, ma is beszégetünk néha, de szex , csók sosem volt köztünk.-)

L

2010. okt. 25. 19:45
 12/13 anonim ***** válasza:
25%

Sokan ugatják manaoság, hogy "a katolikus papok vizet prédikálnak és bort isznak". Meg hogy "a legtöbb pap maga sem tartja meg, amit prédikál".

Tegyük fel egy pillanatra, hogy ez így van. Akkor is mi következik ebből? Legföljebb az, hogy tehát a papok is elkárhozhatnak. De sehogy sem következik, hogy most már az Isten szava, amelyet a papok Krisztus parancsolata szerint hirdetnek, nem igaz és nem kell azt komolyan venni. Tegyük fel, hogy az orvosok jókora része dohányzik s alkoholt fogyaszt, holott elméletben minden komoly orvos méregnek tartja az alkoholt is, a nikotint is. Mi következik ebből? Hogy most már ne törődjünk az egész orvostudománnyal és egészségüggyel?

Mindenki a maga lelkéért felelős; a pap is! Ha a pap nem tartja meg, amit prédikál, az az ő nagy baja lesz; ha én nem tartom meg, az nekem fog nagy bajt okozni. Okos ember nem a szerint igazodik, hogy más okosan cselekszik-e, hanem a szerint, mi a helyes és mi a kötelessége.

Dehát igaz-e, hogy a papok maguk sem hiszik vagy gyakorolják, amit hirdetnek? A papok közt csakugyan vannak téveteg, vétkes emberek. De csak nem lehet komolyan azt mondani, hogy a papok nagy része egyáltalán nem él a vallás parancsai szerint? Talán hibáz ebben vagy abban a pontban, de olyan papot nem igen találni, aki nem meggyőződésből hirdetné Krisztus igazságait. Sőt a papság túlnyomó többsége magasan az erkölcsi átlagszínvonal felett áll. A legderekabb hazafiak, leghívebb polgárok, legjótékonyabb, legistenfélőbb emberek mégis csak a katolikus papok köréből kerülnek ki. Még a legnehezebb papi kötelesség, a nőtlenség és tisztaság terén is, ha akadnak hibák és helyenkint néha nagyobb bűnök is, a túlnyomó többség mégis csodálatos hősiességgel tartja meg az Egyház felséges, de szinte emberfölötti önfegyelmezést igénylő követelményét s élete végéig híven megőrzi tisztasági fogadalmát. Aki ellenkezőt állít, az vagy tudatosan rágalmaz s egyes sajnálatos eseteket általánosít, vagy nem tudja, mit beszél s a legmagasabb erkölcsi színvonalon álló embercsoportot könnyelműen és igaztalanul vádolja.

2010. okt. 25. 21:45
 13/13 A kérdező kommentje:
a 100x bemásolt szöveg már unalmas.bocsánat!de már egy rakat helyen olvastam ugyanezt...
2010. okt. 25. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!