Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus ha ma élne?

Jézus ha ma élne?

Figyelt kérdés

ha a 21-dik században vagy is ma élne jézus akkor ma is megpróbálnák eltenni lábalól vagy hülyének néznék kinevetnék gondolok itt a társadalmi berendezkedésekre mint például a kapitalizmus vagy a zárt autoriter diktatúrák(vagy akár a zsidók,

izrael, iszlám világ stb..) sem engednék meg, hogy egy szeretetet hirdető ember megingassa a kiépített rendszerüket ,földöntúli kisugárzásával, szeretetével átállítsa őket a maga oldalára?

megmutatná nekik, hogy lehet másként élni és létezni és nem úgy ahogy eddig tették?

2024. febr. 25. 10:26
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

20

"Egyébként még a Biblia is leírja hogy Jézus meg fogja tagadni a keresztényeket és gonosztevőknek nevezi őket:

Ez azokra vonatkozik, akik Jézus nevére hivatkozva mást tesznek, mint amit az Atyja akar. A Bibliában leírt dolgokat emlegetik, és még "csodákat" is megtesznek, amit Istennek tulajdonítanak. Miközben az Atyjának teljesen más az akarata.

Sátán is ismeri a Bibliát, Jézusnak is érvelt belőle, amikor egyszer megkisértette.

Istennek kezdetektől fogva volt és mai napig is van egy elhatározása, amit ha tetszik valakinek, ha nem, ha elhiszi, ha nem, megfogja valósítani.

Ehhez kellett a megváltás.

Ezt nevezi a Biblia pontos ismeretnek.

Isten elhatározásának eredeti szándéka.

A Biblia arról szól, hogy milyen eseményeken keresztül fogja megvalósítani, amit elhatározott.

Ehhez pedig keresett az emberek közül olyanokat, akik támogatják ebben, és részt vesznek vele ennek megvalósításában. Még akkor is, ha emberi szemszögből "nevetségesnek,", vagy "bolondságnak" tűnik is.

(1Korintusz 1:21) 21 Mivel ugyanis — az Isten bölcsességének megfelelően — a világ a maga bölcsessége útján nem ismerte meg az Istent, az Isten jónak látta, hogy a prédikált dolgok bolondsága által mentse meg a hívőket.

(1Korintusz 1:25) 25 Mert az Isten „bolondsága” bölcsebb az embereknél, és az Isten „gyöngesége” erősebb az embereknél.

(1Korintusz 1:27–29) 27 hanem a világ bolondjait választotta ki az Isten, hogy megszégyenítse a bölcs embereket, és a világ gyöngéit választotta ki az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket, 28 és a világ nem előkelőit és a lenézetteket választotta ki az Isten, a nem létezőket, hogy semmivé tegye a létezőket, 29 hogy e g y test se dicsekedjen az Isten színe előtt.

2024. febr. 25. 15:27
 22/41 anonim ***** válasza:

"Ez azokra vonatkozik, akik Jézus nevére hivatkozva mást tesznek, mint amit az Atyja akar. A Bibliában leírt dolgokat emlegetik, és még "csodákat" is megtesznek, amit Istennek tulajdonítanak. Miközben az Atyjának teljesen más az akarata."

Ez nem igaz. Az idézett versből kiderül hogy ezek a keresztények abban a tudatban vannak hogy jót tesznek, és amiket felsorolnak jónak is tűnnek, és nem is értik Jézusnak mi a problémája. Tehát itt az átlag keresztényekről van szó, akiket Jézus meg fog tagadni.

2024. febr. 25. 15:34
 23/41 anonim ***** válasza:

16

"Tanításuk szerint Isten lejött a mennyből, és meghalt az emberekért, ami szöges ellentéte annak, amit a te vallásod tanít, ami szerint egy angyal halt meg az emberiségért.

Nem az Én vallásom, hanem a Biblia írja. Sajnos a hitehagyás bekövetkeztével, megtörtént az amiről a proféciák szólnak.

A próféciákat rendre kihagyják, és teljesen másra fókuszálnak, pl a "természet feletti " jelenségekre. /Itt van krisztus, ott van krisztus/

A világban hatalomra jutott kereszténység nagy része, belekeveredett nem csak a világba, hanem a hellenisztikus tanításokba is, amit azért vettek bele a tanításba, hogy így könnyítsék meg másoknak elfogadni a "keresztény"hitet.

Isten, és maga a fia is óva intett attól mindenkit, hogy más vallásokkal és azok szokásaival keveredjenek. Ezt Isten "paráznaságnak" vagy házasságtörésnek" minősítette, mert más istenek meg vallások, szokások után jártak.

Ezért nevezi a jelenések könyve a hamis vallásokat, "paráznának", akik még a földi emberi uralmakkal is kapcsolatot ápolnak, nem kispályás módon.

Elmondhatjuk amit a jelenések könyve ír, hogy a parázna, vagy a nagy szajha, rajta űl a politikai vadállaton.

Tulajdonképen együtt keserítik meg az emberek életét.

Ezért hihetetlen sokaknak az, amit Isten kijelent erről a kapcsolatról.

(Jelenések 17:15–18) . . .. 16 A tíz szarv pedig, melyet láttál, és a vadállat meg fogják gyűlölni a prostituáltat, kifosztják és meztelenné teszik, megeszik a húsát, és teljesen elégetik őt. 17 Mert Isten adta a szívükbe, hogy megvalósítsák a célját, igen, hogy megvalósítsák a saját közös céljukat azáltal, hogy királyságukat a vadállatnak adják, míg be nem teljesülnek Isten szavai. 18 Az asszony pedig, akit láttál, azt a nagy várost jelenti, mely a föld királyai felett uralkodik.”

Ahogy olvassuk, Isten akarata lesz ez, Ő adja majd a hatalmak szívébe, hogy a vallásokat megszüntessék.

Sőt még ki is fosztják, a "megégetik tűzzel" azt jelenti, amit mindig, hogy megszüntetik teljesen.

2024. febr. 25. 15:45
 24/41 anonim ***** válasza:

22

Lényegében, ugyan ezt mondtam Én is csak más szavakkal. Bár az "átlag kereszténnyel" azért nem értek egyet, mert nem csak a természet feletti jelenségekre gondolok, ami hatalmas, hanem az olyan karitatív eseményekre, zarándoklatokra, stb, amit Jézus nevében a vallások betoldottak.

Isten nem ezt várja el, hanem teljesen mást kér.

Ez olyan amikor valaki megkér,hogy vigyázz a gyermekére, tedd néha tisztába, etesd meg, stb. De Te kitakarítod az egész házat, pincétől a padlásig, de a gyermekkel nem foglalkozol.

Nem tettél rosszat, hanem nem azt tetted amire megkértek.

2024. febr. 25. 15:57
 25/41 anonim ***** válasza:

"Lényegében, ugyan ezt mondtam Én is csak más szavakkal. Bár az "átlag kereszténnyel" azért nem értek egyet, mert nem csak a természet feletti jelenségekre gondolok, ami hatalmas, hanem az olyan karitatív eseményekre, zarándoklatokra, stb, amit Jézus nevében a vallások betoldottak."

"Nem tettél rosszat, hanem nem azt tetted amire megkértek."

De itt mi a betoldás? Azt írja "nem a te nevedben prófétáltunk-e". Jézus nevében tanítani betoldás? Azt írja "nem a te nevedben űztünk-e ki ördögöket". Jézus is tett ilyet a Biblia szerint. Azt írja " és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát?" és ugye a csodatétel része a keresztény vallásnak, mert például a kismillió szentnek nevezett ember is állítólag csodát tett.

Szóval amiket felsorol a vers azok a mai átlag keresztény hittételei. Tehát Jézus a mai keresztényeket meg fogja tagadni.

2024. febr. 25. 16:05
 26/41 anonim ***** válasza:
Jézus ma is él, csak nincs jelenleg dolga erre.
2024. febr. 25. 16:09
 27/41 anonim ***** válasza:

"Aztán még az ókori római történelmi írók közül több is említést tesz Jézusról vagy a korai kereszténységről."

Olvastam a Jézussal kapcsolatos összes nem keresztény ókori forrást.

"Akkor a megváltás nem történne meg. S az emberiségnek nem lenne jövője."

Szerintem nincs szükség semmilyen megváltásra.

Az emberiségnek meg van jövője (egy ideig) a tudománynak köszönhetően.

2024. febr. 25. 16:18
 28/41 anonim ***** válasza:

25

Az egy dolog, hogy Jézus és az első tanítványok az azonosítás végett tettek ilyet.

Azonban a keresztény tanítványok azonosítását illetően, másról lesznek ismertek, az utolsó napokban.

Azért írtam, hogy "betoldások", mert eredetileg nem kellene ilyesmiket csinálni, Isten másfajta imádatot vár el, amire Jézus parancsot adott a követőinek, tanítványainak, világméretekben.

Azt ígérte, hogy ezt fogja támogatni, mást nem.

Máté 28:19–20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”

"VELETEK LESZEK"

Kik azok a "veletek"?

Máté 28:19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”

Akik ezt csinálják, azokkal van, és ebben nincs "csoda gyógyítás, meg nyelveken szólás.

2024. febr. 25. 16:28
 29/41 anonim ***** válasza:

Miért ne kellene ilyeneket csinálni? Azt írja tanítanak, ördögöt űznek, csodákat tesznek. Mi ezzel a gond? Egy kereszténynek nem kell ilyesmit tennie? És ugye ezek mind ma keresztény tanítások.

És ha már itt tartunk, mi az amit szerinted ezek helyett kellene csinálni?

2024. febr. 25. 16:47
 30/41 anonim ***** válasza:

"Szerintem nincs szükség semmilyen megváltásra."

Szerintem meg van. A vallási vagy spirituális szempontból pedig a megváltás az ember szellemi felemelkedését, megtisztulását, valamint az örök élet teremtését szolgálja.

"Az emberiségnek meg van jövője (egy ideig) a tudománynak köszönhetően."

A tudomány nélkül is volt és lenne jövője (egy ideig) de mindegy.

2024. febr. 25. 17:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!