Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem aggasztó, hogy Európában...

Nem aggasztó, hogy Európában csökken a keresztények száma?

Figyelt kérdés
Az iszlám vallás kezdett el terjedni. Én ugyan nem vagyok vallásos, de mégis zavar a dolog. Európa keresztény kultúrája veszélyben van.
febr. 20. 22:35
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy meg nem akarlak lebeszélni arról, hogy te magad keresztény legyél.

Legyél az, ha az akarsz lenni.

Kommentjeim lényege, hogy nincs mindenkinek szüksége a kereszténységre, van, aki megvan nélkülük. Pl. én is.

#19, #21 voltam.

febr. 21. 08:42
 22/43 anonim ***** válasza:
*nélküle
febr. 21. 08:42
 23/43 anonim ***** válasza:

Nem aggasztó.

Az idejét múlt, elavult dolgok szépen kikopnak majd.

Helyettük modern dolgokkal foglalkozik mindenki, te is.

Az erkölcs és a kultúra ettől nem fog romlani. Mástól romolhat, de ehhez nincs köze a kereszténységnek (sem).

febr. 21. 09:13
 24/43 anonim ***** válasza:
0%

De az embernek szüksége van keretekre, irányokra, ha úgy tetszik "parancsolatokra". Ezek nem egyértelmű dolgok, hiába írjátok.

Erre "jó" a kereszténység. De amiben talán nincs vita köztünk hogy modernizálni kell.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

febr. 21. 09:17
 25/43 anonim ***** válasza:
85%

Nem, nekem nem jó a kereszténység. Nincs szükségem arra, hogy emberek, akik magukat Istentől felhatalmazottnak tartják, irányítsák az életem, és megmondják, hogy mi a jó, és mi a rossz. Már éltem így, és nem lett jó vége, ott is hagytam az egészet.

Az állami törvények bőven elegendő parancsolatot adnak arra, hogy miként működhet egy társadalom. Az elég. Nincs szükség plusz vallási törvényekre is. Leszámítva a híveket persze, akiknek kellenek a vallásos útmutatások/parancsok.

febr. 21. 09:23
 26/43 anonim ***** válasza:
26%

26-os magyarul azt írod hogy már a 10 parancsolattal sem tudsz azonosulni? Ennyi közös sincs benned és a keresztények tanításai között?

Ne haragudj de ezt nehezen hiszem el.

febr. 21. 09:25
 27/43 anonim ***** válasza:
79%

A 10 parancsolat első négy parancsoltával természetesen nem tudok azonosulni, hiszen nem vagyok vallásos ember.

A maradék 6 parancsolat meg a kereszténységtől függetlenül is léteztek. Lásd ezzel kapcsolatban a #21-es kommentem, ahol Szókratészt idézem.

Más népek is rajöttek arra, hogy lopni, ölni stb. bűn.

Hammurappi is adott parancsokat a tolvajok ellen még a Biblia előtt.

(érdekesség: Hammurappit úgy ábrázolja a törvényoszlop mint aki az istentől veszi át a parancsokat. Persze nyilvánvaló, hogy ez már csak a mítosz része, ellenkező esetben fel lehetne vetni a babiloni isten létezését is).

febr. 21. 09:31
 28/43 anonim ***** válasza:
55%

28-as szerintem sokan azért akarunk keresztények lenni mert tudjuk hogy vétkesen élünk, nem tudjuk kikerülni de szeretnénk feloldozást. Ha semmilyen módon nem tudunk fordulni sehova sem akkor vagy elveszünk a vétkeink súlya alatt ( legyen az kis vétek vagy nagy vétek ), akkor az senkinek sem jó.

Vétkezünk de megbocsátást tudunk nyerni.

Nem tudom, szerintem ezzel is azonosulni tudhatna több ember...

febr. 21. 09:46
 29/43 Potyondi Gergely ***** válasza:

Jézus egyértelműen utalt arra, hogy eljön az az idő, amikor az se biztos, hogy lesz hívő ember a földön, de nem kell félnünk, mert ekkor Jézus is elfog jönni másodszor.

Mivel a Biblia Isten Igéje, ezért nem kell kételkednünk abban, ami meg van benne írva.

Lukács18,8

Mondom nektek, hogy bosszút áll értük hamar. Mindazáltal az Embernek Fia mikor eljő, avagy talál-e hitet e földön.

febr. 21. 15:00
 30/43 anonim ***** válasza:

"Mutass statisztikát"

Már megint statisztika... :D nézd meg Hofitól a Disznó mennyit fog fialni című részt, azt majd rájössz, mit és mennyit ér a statisztika...

febr. 21. 17:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!