Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem aggasztó, hogy Európában...

Nem aggasztó, hogy Európában csökken a keresztények száma?

Figyelt kérdés
Az iszlám vallás kezdett el terjedni. Én ugyan nem vagyok vallásos, de mégis zavar a dolog. Európa keresztény kultúrája veszélyben van.
febr. 20. 22:35
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
48%
Mi köze az Isten hitnek a pedofilokhoz?
febr. 21. 02:44
 12/43 anonim ***** válasza:
51%

11

A vallás kialakulása: Szélhámos találkozik az ostobával.

Naponta milliók: "Isten saját képére és hasonlatosságára teremté az embert"

Aha...

Akinek reménye nincs, hogy megéljen a saját tehetségéből és nem teljesen hüele az elmegy politikusnak vagy teológiát tanul. Mind két szakma gátlátstalanságra, hazudozásra, ergo erkölcstelenségre épül. Ezek egymásra találnak. Támogatják egymást, az társadalom kifosztása végett.

febr. 21. 04:22
 13/43 anonim ***** válasza:
62%
Szerencse, hogy a keresztény vallás sokkal jobb. Nincsenek benne pedofil papok, nem követnek el soha bűncselekményt, tisztességes mindenki, segítik egymást az emberek, nem kétszínűsködnek. ja, nem ide...
febr. 21. 05:19
 14/43 anonim ***** válasza:
49%
A vallás nem támogatja a pedókatm
febr. 21. 05:43
 15/43 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
77%

A legutóbbi, 2021-es felmérés szerint:

kereszténység: 66%

ateista: 16%

iszlám: 1%

Hű de nagyon terjed az iszlám.

febr. 21. 05:43
 16/43 anonim ***** válasza:
73%
Mutass statisztikát. A "szomszédtól azt hallottam" nem ér.
febr. 21. 06:42
 17/43 anonim ***** válasza:
28%

Akik teli torokkal szídják a kereszténységet és a keresztényeket mutatják meg igazán azt ( és ezt szívből köszönöm Nekik ) hogy miért olyan fontos a kereszténység, a keresztényi alapok és az hogy ne fogyatkozzon tovább a keresztények száma.

A keresztényi érték számomra pl. pont ez, hogy másokat nem illetünk ilyen jelzőkkel ahogy itt tették néhányan, csak mert a közösségükben vannak ilyen emberek is.

A másik pedig amin érdemes talán elgondolkodni a nagy kereszténység-ellenességben: mit adunk helyette?

Valaki írta hogy 'racionálisabbak az emberek'. És ez valóban boldoggá tesz? Valóban ez a 'racionalitás' ( ami szerintem egy nagyon képlékeny dolog ebben a fejetlen világban ) lesz ami majd egy jobb világ felé vezet minket?

Nem pont éppen a hit, az összetartás valami közös jóban? A kereszténységre mint negatívként tekinteni, én sosem értettem ezt.

febr. 21. 07:25
 18/43 anonim ***** válasza:
63%

Nem aggasztó, bár az egyházaknak és a híveknek bizonyára az.

A világ folyamatosan szekularizálódik, a vallások egyre jobban szorulnak háttérbe. Ma már a vallás kiszorult a közéletből, és magánügy lett. Persze a hatalom igyekszik még életben tartani a vallást azzal, hogy támogatja, de meg kell nézni, hogy pl. egy vallásos iskolában a tanárok és a diákok hány százaléka veszi komolyan a vallást.

Erről sokat tudnék mesélni, mivel az exem vallásos suliban érettségizett, így van rálátásom a témára, hogy mi folyik ott.

Ami pedig az iszlámot illeti: szubjektív véleményem az, szekularizált ember aligha tér be abba a vallásba. Esetleg keresztények térhetnek át.

febr. 21. 08:28
 19/43 anonim ***** válasza:
65%

"Ez történik, ha valami nem tud tempót tartani a világgal. A keresztény egyház lemaradt az ősrégi dolgokhoz való ragaszkodása miatt."

Pfff... Ezzel azt akarod mondani, hogy az iszlám modern és megújuló, azért tud terjedni. Ne vicceljünk már. :D

febr. 21. 08:30
 20/43 anonim ***** válasza:
100%

"A keresztényi érték számomra pl. pont ez, hogy másokat nem illetünk ilyen jelzőkkel ahogy itt tették néhányan, csak mert a közösségükben vannak ilyen emberek is."

Ez érthető, de ahhoz, hogy valaki ilyen értékeket képviseljen nincs szükség a kereszténységre, megy ez anélkül is.

Szókratész mondta:

"Inkább elszenvedem a rosszat, mint elkövetem, inkább velem tegyenek rosszat, mint én tegyek rosszat más emberrel."

Forrás: [link]

Szókratész nem volt keresztény, hanem egy görög filozófus volt, évszázadokkal a kereszténység előtt élt.

Mégis szigorú erkölcsi értékek szerint élt.

febr. 21. 08:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!