Nem aggasztó, hogy Európában csökken a keresztények száma?
11
A vallás kialakulása: Szélhámos találkozik az ostobával.
Naponta milliók: "Isten saját képére és hasonlatosságára teremté az embert"
Aha...
Akinek reménye nincs, hogy megéljen a saját tehetségéből és nem teljesen hüele az elmegy politikusnak vagy teológiát tanul. Mind két szakma gátlátstalanságra, hazudozásra, ergo erkölcstelenségre épül. Ezek egymásra találnak. Támogatják egymást, az társadalom kifosztása végett.
A legutóbbi, 2021-es felmérés szerint:
kereszténység: 66%
ateista: 16%
iszlám: 1%
Hű de nagyon terjed az iszlám.
Akik teli torokkal szídják a kereszténységet és a keresztényeket mutatják meg igazán azt ( és ezt szívből köszönöm Nekik ) hogy miért olyan fontos a kereszténység, a keresztényi alapok és az hogy ne fogyatkozzon tovább a keresztények száma.
A keresztényi érték számomra pl. pont ez, hogy másokat nem illetünk ilyen jelzőkkel ahogy itt tették néhányan, csak mert a közösségükben vannak ilyen emberek is.
A másik pedig amin érdemes talán elgondolkodni a nagy kereszténység-ellenességben: mit adunk helyette?
Valaki írta hogy 'racionálisabbak az emberek'. És ez valóban boldoggá tesz? Valóban ez a 'racionalitás' ( ami szerintem egy nagyon képlékeny dolog ebben a fejetlen világban ) lesz ami majd egy jobb világ felé vezet minket?
Nem pont éppen a hit, az összetartás valami közös jóban? A kereszténységre mint negatívként tekinteni, én sosem értettem ezt.
Nem aggasztó, bár az egyházaknak és a híveknek bizonyára az.
A világ folyamatosan szekularizálódik, a vallások egyre jobban szorulnak háttérbe. Ma már a vallás kiszorult a közéletből, és magánügy lett. Persze a hatalom igyekszik még életben tartani a vallást azzal, hogy támogatja, de meg kell nézni, hogy pl. egy vallásos iskolában a tanárok és a diákok hány százaléka veszi komolyan a vallást.
Erről sokat tudnék mesélni, mivel az exem vallásos suliban érettségizett, így van rálátásom a témára, hogy mi folyik ott.
Ami pedig az iszlámot illeti: szubjektív véleményem az, szekularizált ember aligha tér be abba a vallásba. Esetleg keresztények térhetnek át.
"Ez történik, ha valami nem tud tempót tartani a világgal. A keresztény egyház lemaradt az ősrégi dolgokhoz való ragaszkodása miatt."
Pfff... Ezzel azt akarod mondani, hogy az iszlám modern és megújuló, azért tud terjedni. Ne vicceljünk már. :D
"A keresztényi érték számomra pl. pont ez, hogy másokat nem illetünk ilyen jelzőkkel ahogy itt tették néhányan, csak mert a közösségükben vannak ilyen emberek is."
Ez érthető, de ahhoz, hogy valaki ilyen értékeket képviseljen nincs szükség a kereszténységre, megy ez anélkül is.
Szókratész mondta:
"Inkább elszenvedem a rosszat, mint elkövetem, inkább velem tegyenek rosszat, mint én tegyek rosszat más emberrel."
Forrás: [link]
Szókratész nem volt keresztény, hanem egy görög filozófus volt, évszázadokkal a kereszténység előtt élt.
Mégis szigorú erkölcsi értékek szerint élt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!