Minden nézet ugyanazt az egy igaz valóságot próbálja leírni?
Szerintem igen. Véleményem szerint a megvilágosodás, a feltámadás, az újjászületések vége, a taóval eggyé válni mind ugyanazt jelenti. Mindnek ugyanaz a valóságtartalma. Mivel sajnos senki nincs, aki önmagán ezt igazolni tudná, ezért az emberek csak a sötétben tapogatóznak. Próbálják értelmezni az írásokat, de csak nagyon keveseknek adatott meg eddig a tisztánlátás (Ábrahám, Izsák, ... , Buddha, Jézus, Mohamed).
Azt állítom, hogy minden nézetnek van valós tartalma, de még a nézetek jeles képviselői se tudják, hogy mi a valós tartalom, ezért marad számukra a hit.
Neked mi a véleményed?
"Mitől tesz szabaddá Isten igazsága? - a sok sok hazugságtól, amelyet e világ istene terjeszt a világban."
Ezt most tényleg nem értem. Több Isten is létezik szerinted? Utána meg ezt írod: "...ha őszintén érdekel az igazság, azt garantáltan megtalálod Krisztus tanításaiban. Már ha Isten igazsága érdekel."
Akkor most hazug vagy nem hazug szerinted az Isten? Vagy csak hallatni akarod a hangodat? Egyébként tudod bizonyítani az Igazad? Be tudod mutatni, hogy mi vagy ki az Isten? Ha nem, akkor miért erőlteted az "Igazad"? Miért írsz úgy, mintha a te igazad lenne az abszolút és miért nem úgy fogalmazol, hogy "Szerintem ..."?
Valóban mindenki úgy gondolja, hogy neki igaza van, de a végső, valódi igaz csak egy. Ettől egy az Isten.
"Ettől egy az Isten."
Nem, isten több is lehet.
Vagy egy sincs, az is lehet.
Teljesen igazad van!
Amíg nem definiáljuk, hogy az Isten szó pontosan mit jelent, addig bárki szabadon garázdálkodhat vele :)
"az Isten szó pontosan mit jelent"
A keresztények istenét.
Igazad van, belőle csak egy lehet.
Igen, de azért vannak minimum követelmények.
Isten nem lehet egy élettelen, személytelen erő. Nem lehet az egész világ.
Vitatkozni nem akarok, mert értelmetlen :)
Én csupán megjegyeztem, hogy az nem volt definíció, amit írtál.
Most olvastam el a privát üzeneted, de mivel kapcsolatba van a 31, és 33 kommenteddel, ezért itt reagálok ezekre
Igen az Isten igazsága a sok hazugságtól szabadítja meg az embert, amelyet ennek a világnak istene a Sátán terjeszt a világban. Mint a levegőt, úgy szívják be az emberek többsége. Pál apostol ezt írta ezzel kapcsolatban. "Mi pedig nem a világ (Sátán) szellemét kaptuk, hanem azt a szellemet, amely Istentől van, hogy megismerhessük azokat, amiket Isten adott nekünk kedvesen." 1Korintusz 2:12
Ez a válaszom erre a kérdésedre: "Mitől tesz szabaddá Isten igazsága? - a sok sok hazugságtól, amelyet e világ istene terjeszt a világban."
A Biblia egyetlen teremtő Istenről ír. De az emberek sokféle istent kitalálnak maguknak. Erről ismételten a Biblia, ezt írja: "Mert még ha vannak is úgynevezett istenek, akár az égben, akár a földön, mint ahogy van sok „isten” és sok „úr”, számunkra valójában egy Isten van, az Atya, akitől van minden, mi pedig őérte vagyunk, és egy Úr van, Jézus Krisztus, aki által van minden, mi pedig őáltala vagyunk." 1Korintusz 8:5,6
Ez a válaszom erre a kérdésedre: "Ezt most tényleg nem értem. Több Isten is létezik szerinted?"
Ezt is írtad, illetve fölvetetted: " Utána meg ezt írod: "...ha őszintén érdekel az igazság, azt garantáltan megtalálod Krisztus tanításaiban. Már ha Isten igazsága érdekel."
"Akkor most hazug vagy nem hazug szerinted az Isten?
Vagy csak hallatni akarod a hangodat? Egyébként tudod bizonyítani az Igazad? Be tudod mutatni, hogy mi vagy ki az Isten? Ha nem, akkor miért erőlteted az "Igazad"? Miért írsz úgy, mintha a te igazad lenne az abszolút és miért nem úgy fogalmazol, hogy "Szerintem ..."?
Amit leírtam, az nem az én igazságom. Hiszen a Bibliából idéztem Isten Szavát. De ze csak arra elég, hogy jobbik esetben felébressze az érdeklődésedet a Teremtőd iránt, és elkezd az Ő igazságát keresni, ráadásuk úgy, ahogyan Ő mondja neked, tanácsot ad, miként kutass az Ő igazsága után. Az egyik ilyen tanácsát a Példabeszédek 2:1-5 verseiben olvashatod. Soha semmilyen más módon nem "nyitja" tárja fel előtted az igazságát, csak azon amódon, ahogyan erre is megtanít. Ha engeded, megismered azt az egyetlen igazságot, amely az Istennél van, és amelyről sokat tanított Krisztus amikor a földön volt. Ez az igazság soha nem a saját véleményemre épül, mindig csak és kizárólag Isten Szavára. Ezért nem használom azt a szót: "szerintem".
Még fölvetettél egy kérdést, mit jelent az Isten szó, vagy megnevezés?
"Amíg nem definiáljuk, hogy az Isten szó pontosan mit jelent, addig bárki szabadon garázdálkodhat vele :)"
Nos, az „Istennek” fordított héber szavak egyike az ʼÉl, amely valószínűleg azt jelenti, hogy ’hatalmas; erős’ 1Mózes 14:18
Az ʼEló·hímʹ cím arra az erőre hívja fel a figyelmet, amelyet Jehova mint Teremtő mondhat magáénak. A teremtési beszámolóban ez a szó 35-ször szerepel önmagában, az Isten szavait és tetteit leíró ige pedig minden esetben egyes számban áll. Itt olvashatsz utána: 1Mózes 1:1–2:4. A határtalan erő tulajdonképpen Jehovában lakozik, benne összpontosul.
Az igaz Isten nem névtelen Isten: Jehovának hívják, pl. az 2Mózes 6:3, vagy a Zsoltárok 83:19 szerint. Jehova a teremtői mivoltánál fogva Isten:1Mózes 1:1 és a Jelenések 4:11. Az igaz Isten valóságos Isten: János 7:2) és személy Cselekedetek 3:19 és Héberek 9:24 szerint. Ő nem egy élettelen természeti törvény, amely élő törvényhozó nélkül fejti ki hatását. Nem is csupán vak erő, amely sorozatos véletlenek által hoz létre valamit.
Azt, hogy Isten létezik, jól mutatja a rend, az erő és az összetettség, amely a teremtésben (a makro- és mikrovilágban egyaránt) megfigyelhető, és az is, ahogy a népével bánt a történelem során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!