Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minden nézet ugyanazt az egy...

Minden nézet ugyanazt az egy igaz valóságot próbálja leírni?

Figyelt kérdés

Szerintem igen. Véleményem szerint a megvilágosodás, a feltámadás, az újjászületések vége, a taóval eggyé válni mind ugyanazt jelenti. Mindnek ugyanaz a valóságtartalma. Mivel sajnos senki nincs, aki önmagán ezt igazolni tudná, ezért az emberek csak a sötétben tapogatóznak. Próbálják értelmezni az írásokat, de csak nagyon keveseknek adatott meg eddig a tisztánlátás (Ábrahám, Izsák, ... , Buddha, Jézus, Mohamed).

Azt állítom, hogy minden nézetnek van valós tartalma, de még a nézetek jeles képviselői se tudják, hogy mi a valós tartalom, ezért marad számukra a hit.

Neked mi a véleményed?

febr. 20. 13:10
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

Te a #18-as válaszoló vagy? Mert csak annyit látni, hogy anonim.

Ha igen, akkor itt hol is van a bizonyítás? :)

febr. 24. 22:43
 22/38 anonim ***** válasza:

Gyenge állítás.

febr. 24. 22:50
 23/38 anonim ***** válasza:

Igen.

A bizonyítást már legalább 25 alkalommal leírtam itt. Lényegében arról szól, hogy nem lehet valaki egyszerre végtelenül jó és igazságos, végtelen hatalmú, valamint előrelátó, és ugyanakkor nem hozhat létre egy ilyen világot, mint a miénk.

febr. 24. 23:00
 24/38 A kérdező kommentje:
Tudod, szerintem nem valaki, hanem valami. Az ember azonban szereti megszemélyesíteni a dolgokat, így valakiként képzeli el, mert az embernek ez szimpi. Azért, mert te még nem ismered a választ, nem jelenti, hogy nincs. A választ kifejteni hosszú lenne és még nem vagyok hiteles. Van, hogy hetente módosul, fejlődik a saját gondolatvilágom, a megértésem.
febr. 24. 23:17
 25/38 anonim ***** válasza:

"nem valaki, hanem valami"

Hát, valami biztos van. De isten csak élő valaki lehet. Az a valami akkor nem lehet isten.

febr. 24. 23:24
 26/38 anonim ***** válasza:
A helyes megfogalmazás, hogy "Mi az oka annak hogy az univerzum létrejött?".
febr. 24. 23:25
 27/38 anonim ***** válasza:
Megfogalmazásnak helyes, csak sajnos nem tudjuk...
febr. 24. 23:27
 28/38 anonim ***** válasza:

"Azért, mert te még nem ismered a választ, nem jelenti, hogy nincs."

Persze, mert neked van válaszod, még nem azt jelenti hogy helyes.

febr. 24. 23:30
 29/38 KZitus ***** válasza:

"Ha tudnátok, hogy mi az Igazság, akkor tudnátok, hogy miért igaz, hogy "Jézus Krisztus az Igazság."

Mert igaz! De vajon miért? Vajon mi az Igazság?" - nos a kérdés valóban az, kinek az igazságát fogadjuk el? Ezt a kérdést egyébként Krisztusnak is föltették.

Figyeld meg a párbeszédet a János 18:37,38-ban.

„MI AZ igazság?” Úgy tűnik, hogy Pilátust csupán az általános értelemben vett igazság érdekelte, amikor feltette ezt a kérdést, már ha lehet egyáltalán érdeklődésről beszélni az ő esetében. Jézus ez előtt ezt mondta neki: „Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy tanúságot tegyek az igazság mellett”. Pilátustól eltérően Jézus az Istentől jövő igazságra utalt, és nem az emberi igazságra.

Mert az ember elméleteket gyárt, elméletekkel próbálja meg alátámasztani az általa elképzelt igazságot. De Isten igazsága megszabadítja az embert minden "ál" igazságtól. Isten igazságára vonatkozóan Krisztus ezt mondta: "megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket.” János 8:32

Mitől tesz szabaddá Isten igazsága? - a sok sok hazugságtól, amelyet e világ istene terjeszt a világban.

febr. 25. 13:41
 30/38 KZitus ***** válasza:
...ha őszintén érdekel az igazság, azt garantáltan megtalálod Krisztus tanításaiban. Már ha Isten igazsága érdekel.
febr. 25. 13:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!