Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minden nézet ugyanazt az egy...

Minden nézet ugyanazt az egy igaz valóságot próbálja leírni?

Figyelt kérdés

Szerintem igen. Véleményem szerint a megvilágosodás, a feltámadás, az újjászületések vége, a taóval eggyé válni mind ugyanazt jelenti. Mindnek ugyanaz a valóságtartalma. Mivel sajnos senki nincs, aki önmagán ezt igazolni tudná, ezért az emberek csak a sötétben tapogatóznak. Próbálják értelmezni az írásokat, de csak nagyon keveseknek adatott meg eddig a tisztánlátás (Ábrahám, Izsák, ... , Buddha, Jézus, Mohamed).

Azt állítom, hogy minden nézetnek van valós tartalma, de még a nézetek jeles képviselői se tudják, hogy mi a valós tartalom, ezért marad számukra a hit.

Neked mi a véleményed?

febr. 20. 13:10
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
20%

10#

Jézus Krisztus az Igazság.

febr. 24. 13:46
 12/38 A kérdező kommentje:

Ha tudnátok, hogy mi az Igazság, akkor tudnátok, hogy miért igaz, hogy "Jézus Krisztus az Igazság."

Mert igaz! De vajon miért? Vajon mi az Igazság? Hogy lehetne megfogalmazni a mai ember szavaival? Esetleg tudományosan?

febr. 24. 13:56
 13/38 anonim ***** válasza:

Ha Jézus Krisztussal találkozol megtapasztalod, hogy Ő tényleg feltámadt és ma is él.

No ez az Igazság minden hazugságot kitöröl a hitrendszeredből.

Ahol az Úrnak lelke ott a szabadság!

febr. 24. 15:02
 14/38 anonim ***** válasza:

"Esetleg tudományosan?"

El kell keserítselek, de a tudomány nem ezt mondja.

febr. 24. 18:52
 15/38 A kérdező kommentje:

Lehet-e mérni a gondolatokat? És létezik.

Mérhető-e a fázás? A hőmérséklet igen, de ugyanazon a hőmérsékleten egyeseknek melege van, mások fáznak.

"A tudomány a bennünket körülvevő világ megismerésére irányuló tevékenység és az ezen tevékenység során szerzett igazolt (tesztelt vagy bizonyított) ismeretek gondolati rendszere." (wikipedia.org)

Ha valamely tevékenység során tehát igazolható ismereteket szerzünk, akkor az már tudományos tevékenység. Azt állítom, hogy a nagy ismert nézeteknek valós alapja van, azaz tudományosan bizonyítható, tehát megismételhető tevékenységekre épülnek, csak még nem akadt ember, aki ezt be tudná mutatni. Azért, mert még nem tudott senki se bemutatni vízen járást, még létezhet. Azért, mert mindenki magát valaminek gondolja, attól még Pál apostolnak igaza lehet.

febr. 24. 19:55
 16/38 anonim ***** válasza:

"Lehet-e mérni a gondolatokat?"

Igen.

"Mérhető-e a fázás?"

Igen.

Mi a problémád?

"Ha valamely tevékenység során tehát igazolható ismereteket szerzünk, akkor az már tudományos tevékenység."

Mármint, ha igazolják is, akkor.

"Azt állítom, hogy a nagy ismert nézeteknek valós alapja van, azaz tudományosan bizonyítható, tehát megismételhető tevékenységekre épülnek"

Mondasz ilyet?

"vízen járás"

Létezik, embernél 90 km/ó sebességgel kell menni hozzá. Ha tudsz ilyen gyorsan menni, akkor tudsz vízen járni, ha nem tudsz, akkor normál emberi testtel nem fog sikerülni.

"Pál apostolnak igaza lehet."

Miben?

febr. 24. 20:03
 17/38 A kérdező kommentje:

Gal. 6,3. : „Mert ha valaki azt véli, hogy ő valami, holott semmi, önmagát csalja meg.”

"Mondasz ilyet?"

A mondat második felét "elfelejtetted" bemásolni - abban ott van a válasz a kérdésedre.

Sokan hisznek Istenben, Buddhában, a taó-ban stb. Nem tudják bizonyítani, mert emberek. Azt állítod, hogy Isten nem létezik mert még senki se akadt, aki be tudná bizonyítani? Lehet, hogy csupán nem tudják pontosan, hogy mi a mögöttes tartalom és ezért létezik a sok nézet.

febr. 24. 20:32
 18/38 anonim ***** válasza:

"Lehet, hogy csupán nem tudják pontosan"

Lehet.

De ezt az érvelést nem a tudomány, hanem az ezotéria és a vallás követi. Ez így nem bizonyíték semmire.

febr. 24. 20:59
 19/38 A kérdező kommentje:

Kérlek, ne akarj bizonyítékot keresni ott, ahol nincs.

"csak még nem akadt ember" - ezt írtam és ebbe én is beletartozok. Én se tudom bizonyítani az igazam, mint ahogy a hittel kapcsolatban senki se. Ha az Úr akarja, akkor leszek a számára egy bizonyíték, ha nem akarja, akkor nem. És pontosan tudom, hogy ez alatt mit értek - az előző mondat minden részére.

Amíg az Úr nem akarja, addig nem leszek hiteles. Ha akarja, akkor általam megtörténhet az, ami közel lehetetlen. Történik velem valami, de fogalmam sincs, hogy elérem-e a célt. Ha elérem, akkor megismételhető lesz. Ha el is érem, akkor se az én dicsőségem lesz, hanem az Úré, mert tudom, hogy miért vagyok semmi. Ez az én hitem. Többet nem akarok erről írni, mert nem vagyok hiteles a gondolataimat, állításaimat illetően. Vitatkozni meg értelmetlen.

febr. 24. 22:09
 20/38 anonim ***** válasza:

Ez így nagyjából rendben lenne, amit leírtál.

Viszont pont a keresztények istenéről tudni lehet, hogy ő nem létezik. Azért, mert lehetetlen a létezése.

Sok más isten létezhet, de ő nem.

febr. 24. 22:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!