Vallásos vagy? Hiszel Istenben?
Szia!
Nem vagyok vallásos, hanem hívő vagyok a kettő között nagyon nagy különbség van, hogy lásd mi a kettő között a különbség leirok egy példát:
Régebben volt itt egy kérdés:
Istenben hiszel vagy Istennek hiszel?
Ennek a lényege az hogy ha valaki hisz Istennek akkor az természetes magába foglalja azt hogy Isten létezik de Istennek hinni egy magasabb rendűbb kapcsolat, közösség az Istennel mint pld : Ábrahám esetében is mert ő róla ezt írja Ige:
Galatákhoz 3:6 - Miképen Ábrahám hitt az Istennek, és tulajdoníttatott néki igazságul.
Lelkészként nem vagyok vallásos.
Hiszek Istenben,ihetett szavában,de nem hiszek a vallásokban,mert mindet emberek alkották.
Egyetlen vallás sem üdvözít,de szinte mind elvezethet,vagy eltávolíthat Istenhez(től).
Kedves 6.Hsz!
A szeretet a beszéd mellett a másik "anyanyelv". Az,akit nem tudott megtanítani az édesanyja, a szeretetet idegen nyelvként kell megtanulnia,
A szeretetet akkor ad a legtöbb gyönyörűséget,ha mi adjuk. Jó esetben,akit megszeretünk,ő is szeret minket,de ez nem mindig így történik meg. Egyoldalúan szeretni is boldogság!
Szépséges,és zseniális magyar nyelvünk a "szeretet" szót két értelmes szócskából képezte:
1.szer(vagyis eszköz,mint a szerszám,tornaszer,stb.,amivel teszünk valamit)
2. etet(vagyis mások,vagy magunk testi,szellemi,lelki szükségletét elégíti ki.)
Így a szeretet nem kizárólag érzelem,hanem elsősorban cselekvés.
Vallásos voltam.
Ma már inkább agnosztikusnak mondom magam.
Én inkább spirituális vagyok, mint vallásos.
Hiszek a Mindenhatóban akit Zin Uru nak hívnak.
A Jahve(Jehova) Isten szerintem csak a zsidók agyszüleménye. Allah Istennel is ugyanez a helyzet.
Nem vagyok vallásos, a mágikus gondolkodást kinőttem kb. abban a korban, amikor rájöttem, hogy ki a mikulás.
A Bibliát pedig többször is kiolvastam, és érdekes módon nem találkoztam még olyan hívővel, aki kiolvasta volna (kivéve papok és papnövendékek).
Semmiféle bizonyítéka nincs annak, hogy létezne valamiféle fölöttes entitás, amely:
1. világteremtő
2. aktív szereplő benne.
A földrajzilag domináns vallás csak egy a történelmünk során létezett több száz közül, az itteni isten csak egy a történelmileg létezett több ezer közül, és mindenik meg volt győződve arról, hogy az a helyes.
17.Hsz!
Igazad van,azonban a "késői eső" kiáradásának idejét nem tudjuk befolyásolni.
Snapette !
Én sem hiszek Istenben!
Én tudom,hogy létezik,mert temérdek élethelyzetben TAPASZTALTAM létét,hatalmát.
A világ létrejöttére kitalálták az evoluciót,az ősrobbanást,de a világ léte óta új faj létrejöttét senki sem tapasztalta,csak némelyek kihalását.
A robbanás pedig NEM alkot organizmusokat,csak pusztít organizációkat.
A világ létrejöttére csak egy szuper intelligencia(Isten) adhat racionális magyarázatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!