Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek az arab...

Mi a véleményetek az arab jelöltről?

Figyelt kérdés
Pár hónapja megismertem egy Izraeli férfit a közösségi médián keresztül. Minden nagyon szuper közöttünk. Nagyon szeretek vele beszélni, facetimeon is. Úgy érzem, hogy ő életem férfija. Nagyon szeretne jönni Budapestre de kicsit tartok az araboktól... Van esetleg valaki aki le tudná írni a tapasztalatait? Az ő családja keresztény és nagyon nem szereti a zsidókat és muszlimokat!

febr. 15. 12:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Most ő arab, izraeli (mármint zsidó) vagy keresztény?

Identitását, vallását vagy származási helyét akartad leírni? Vagy melyik alapján szeretnéd őt megítélni?

febr. 15. 12:49
 2/14 anonim ***** válasza:
21%

Ha nem szereti a zsidókat, akkor nem keresztény.

Attól függetlenül lehet jó ember, csak nincs tisztában mi is kereszténynek lenni.

febr. 15. 12:55
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért, a hitgyüliben a muszlimokat lehet gyűlölni, csak a zsidókat kell kötelezően szeretni?

febr. 15. 12:57
 4/14 anonim ***** válasza:
25%

Lukács 6:27

De néktek mondom, kik [engem] hallgattok: Szeressétek ellenségeiteket, jól tegyetek azokkal, a kik titeket gyûlölnek,

Hallgasd Jézust!

febr. 15. 13:23
 5/14 anonim ***** válasza:

Ez még tavalyi hír, azóta csak rosszabbodhatott a helyzetük.

[link]

Kérdésedre is válaszolva, nagyon óvatos legyél egy Izraelből származó emberrel! Elhiszem, hogy FaceTime-on nagyon kedves, meg szeretne Budapestre jönni, menekülni a háborúból. De mi az igazi ok? Ezt neked nem fogja megmondani soha!

febr. 15. 13:32
 6/14 anonim ***** válasza:

Jah aztán meg írja hogy kellene pénz az útra. Na ott már csak leesne neked is.

A másik meg hogy fél az araboktól?

Azért nem olyan mennyiségben vannak és mérsékeltek ahhoz képest.

Meg miért fél? Itt mi magyarok félünk? (Hülye kérdés a xenofób emberek félnek)

Ez szerintem átverés lesz, majd egy kis ranulópénz lesz ez is.

febr. 15. 15:59
 7/14 anonim ***** válasza:
58%

Tehát egy izraeli állampolgárságú arab keresztény, ha jól értem. Gyakorolja is a vallást, vagy csak vasárnapi keresztény (mint a magyarok többsége)?

Tőle nem hinném, hogy tartanod kell a leírtak alapján. Az arabok épp olyan emberek, mint te vagy én, és mivel ő keresztény, nincs meg az kulturális fal, ami akkor lenne ha mondjuk szunnita muzulmán lenne. Tehát ha - és most bocsáss meg amiért előre szaladok - valóban ő lenne életed párja, és egyszer lesz gyeremetek, akkor nem kell aggódnod, hogy mi lesz a karácsonnyal, a húsvéttal, meg a többi olyan dologkkal, amit egy muzulmán apa nem szeretne a gyermekének.

febr. 15. 16:54
 8/14 anonim ***** válasza:
50%
Hogy gondolod hogy életed párja lehet? Közismert, hogy a déli emberek sőt, a közel keletiek az igérgetések nagy mesterei.
febr. 16. 12:18
 9/14 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Március óta él velem Budapesten. Nem kért pénzt soha semmire. Azért jött hogy dolgozni tudjon (az Izraeli háború miatt ott nem tudott és a muszlimok okozta veszélyes helyzet miatt semmiképpen nem akart maradni) és megállni a talpán. Kizárólag miattam választotta Budapestet és nagyon szereti! Nagyon szorgosan és motiváltan dolgozik (3 nyelven folyékonyan beszél és nagyon próbálkozik a magyarral :D). Sok ember példát vehetne róla. Nagyon békés keresztény. Elmúlt minden aggodalmam :) A kapcsolatunk is szuper, de mivel én nem vagyok vallásos van egy kis surlódás ami szerintem és ahogy látom szerinte is orvosolható. Soha nem erőszakos és soha nem bántott sem érzemileg sem pedig fizikailag. Igaz, január óta ismerem, de el tudom képzelni, hogy leélem vele az életemet. Minden hozzászólónak nagyon köszönöm, hogy kifejtette a véleményét!
jún. 30. 21:50
 10/14 anonim ***** válasza:
Lehet hogy te is példát veszel tőle és megkereszteljkedsz? Vagy inkább ez fal lesz kettőtök között ?
jún. 30. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!