Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik a 2022-es népszámlálason...

Akik a 2022-es népszámlálason nem válaszoltak a vallási hovatartozásukat firtató kérdésre (a magyar társadalom 40%-a), ők lényegében vallástalannak számítanak? Miért titkolnák az emberek a vallásukat (már ha van)?

Figyelt kérdés

2024. febr. 11. 19:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
62%

Ez a leglogikusabb.

Vagy mik lennének?

Muszlimok? Zsidók? Azokból nincs valami sok.

Keresztények? Számukra előírás, hogy akkor is vállalják fel a hitüket, ha üldözik őket, szóval ez sem opció.

Valami más vallás? Nem tudok arról, hogy melyik egyháznak lenne ilyensok tagja.

Szóval evidens.

2024. febr. 11. 21:26
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy voltam vele, hogy amit muszáj volt megválaszolni azt megválaszoltam, az összes többi kérdésre azt mondtam hogy nem szeretnék válaszolni. A kérdések sem érdekeltek, úgyhogy fogalmam sincs miket kérdeztek volna.
2024. febr. 11. 22:08
 13/16 anonim ***** válasza:
75%

Én nem vagyok vallásos, de azt tudom hogy valamilyen opciót jelöltem.

De már nem emlékszem.

Lehet a nemleges választ adtam.

Viszont egyetértek a #11-es válaszolóval.

A Biblia felszólítja a keresztényeket, hogy ha bárki, még ha maga a sátán kérdezi, válaszolnod kell miért lakik reménység a szívedben (vagy valami ilyesmi).

Mondjuk ha egy kicsit is használta volna az eszét azok az emberek akik összeállították a kérdőívet akkor valahogy így nézett volna ki:

-Hisz egy vagy több isten létezésében?

--Igen: (akkor van egy lista amiből ki lehet választani a vallásod)

--Nem: Automatikusan ateista vagy.

-Hisz a természetfeletti létezésében? (személyes isten nélkül)

{itt az ezosok lennének szűrve}

-Az alábbiak közül van bármelyik opcióban hite?

{Itt fel lenne sorolva jó pár összeesküvés elmélet, alienek és hasonlók}

Én mondjuk mint magyar állampolgár, kíváncsi lennék hogy mennyien hisznek mindenféle dologban.

2024. febr. 12. 00:01
 14/16 anonim ***** válasza:
49%

Igen, vallástalanok. Biztos nem hithű keresztények, ahogy a 11-es válaszoló írja.

A magyar vallás szó eleve azt jelenti hogy megvallod a hitedet. Ha nem vállalod, akkor nem tartozol valláshoz.

Főleg hogy ott névtelenül, következmény nélkül lehet megmondani.

2024. febr. 13. 13:02
 15/16 anonim ***** válasza:

Sokszor rengeteg ateista is kereszténynek vallja magát, mert keresztény közegben él.

Viszont az elmúlt 4-5 évben az a trend több országban is, hogy talán kevesebb vallásos ember vállalja fel a vallását.

Pedig isten nem ezt parancsolta haha

2024. febr. 13. 18:43
 16/16 Jégszív ***** válasza:
74%

Lényegében vallástalannak számítanak.

Abból indulok ki, hogy az igaz vallásos ember SOHA NEM SZÉGYELLI a hitét!

2024. febr. 29. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!