Miért tartózkodnak a tanúk olyan keresztény tanításoktól ami nem tőlük származik?
Nem vagyok ellenállásban senkivel.
Isten szavát, gondolatait, terveit, szándékát szeretném kiemelni, amit azért íratott le, hogy mindenki tudjon róla.
Jézus erről beszélt egész szolgálata alatt.
Sőt a teljes Biblia ezen a témán fut végig. Jézus a már akkor meglévő írásokra hivatkozott és arra, hogy neki az a szerepe Isten szándékában, hogy megszentelje Atyja nevét, akinek a személyét az édenkertben megsértették, és az, hogy meghalljon az emberekért, amivel biztosítsa az emberiség jövőjét, mert Isten terve ezzel válik valóra.
Ez a messiási királysága ezer éve alatt fog megvalósítani, erről szól a jó hír, ezt kell mindenkinek elmondani.
A vallások pedig teljesen másról beszélnek, mint amit Isten elhatározott, és amiért Krisztus is meghalt. Beszélnek "nyelveken szólásról, meg Jézus megjelenéséről, csoda dolgokról", amik az Isteni elhatározásról elveszik eltereli a figyelmet.
Amik a "szellemi ajándékok" voltak, azok akkor betöltötték a szerepüket, és tovább nincs szükség ezekre.
A gyógyítás, és a boldog élet, a feltámadás, és az örök élet lehetősége, Krisztus ezeréves uralma alatt lesz megvalósítva, nem most, ebben a világban, ahol Sátán kapott egy időre hatalmat.
Ő is tud "jó ajándékokat" adni, sőt olyan természet feletti dolgokat is megtesz, amivel elhiteti az embereket, hogy Istentől vannak.
21#
Akkor most csak ezer éves uralom alatt lesz örök életed?
Jézusban való hit által, ma is örök életem van.
Különben ez mindig is fura volt, hogy a Jehova tanúi nem örülnek Jézusba vetett hitemnek. Hanem el kezdenek teljesen másról beszélni.
Akikkel ismerjük Jézus Krisztust személyes Megváltónként azokkal azt sem tudjuk, melyik Isteni sztorinkat meséljük el egymásnak.
Nincs okoskodás, hanem elmeséljük, mit tanított éppen az Úr Jézus Krisztus.
Ő a bölcsességével vezet, szemeivel tanácsol.
22
Senki nem mondta, hogy nem örülök annak, hogy Krisztust elfogadod, mint megmentőnket, messiási kiárlyunkat. Hiszen ettől függ az ember jövője.
Jelenleg még nincs érvényben az emberek számára örök élet, bármikor bárki meghalhat, akár egy baleset miatt is.
Az tény, hogy aki hisz a megváltóban és összhangban él a Tanításával, és az Atyja akaratával, annak Isten a feltámadás által biztosítja az életet, ami örökké tarthat. Ezért mondja az apostol, hogy a halál sem tud elválasztani Isten szeretetétől. A megváltás szavatolja a feltámadást.
Azért tűnik neked, hogy "másról beszélünk", mert a keresztény életet élők, nem abból táplálkoznak, hogy Jézussal való találkozásukkal mit mondott nekik. Hanem Isten szava az ami élő, és hatással van az életre. Ellenben szükségtelen volna a Biblia, ha Jézus személyesen megjelenik embereknek, és mindenkinek mond valami szépet.
Jézus szavait Isten azért íratta le, mert ilyen módon táplálkozunk, tanulunk tőle. Illetve átültetjük a gyakorlatba a tanításait, ahogy az apostolok is tették.
Amikor Jézus haza ment, senkinek nem jelent meg személyesen, hanem Isten szellemével vezette őket, így adott útmutatásokat, embereket használt fel arra a célra, hogy a gyülekezet épüljön,és oktatásban részesüljön. Senki nem mesélgette, hogy találkozott Jézussal, hogy egyénileg tanácsokat osztogasson.
Szent szellemnek sem lenne szerepe, Jézus elvégzi helyette....
Hogy értsd, Jézus szavait a Bibliából lehet megtudni, mindenkinek egységesen ugyan azt tanítja, a gyülekezet által.
Ő a gyülekezet feje. Ezért a tanítást, vezetést, és a tanácsot, nem a szemével adja, hanem Isten szellemével osztja ki azokon keresztül, akiket erre a feladatra kiválaszt.
Ami nem Bibliai az nem lehet Jézustól jövő...
Ezt maga Jézus is megmondta, hogy a nevére hivatkozva hiába hivatkoznak, ha nincs Összhangban Istennel és a szándékával:
(Máté 7:21) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát.
Te tudod, hogy mi az Atyja akarata?
(Máté 7:21–23) . . .. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«
Jézus itt elmondja, hogy sokan elismerik Őt Urnak és a nevében tesznek dolgokat. Még sem fogja elfogadni?
Miért?
Az első vers amit írtam, azért.
Nem az Atya akaratát teszik.
Mért hagyják ezt sokan figyelmen kívül, amikor Jézus emlegetik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!