Hogyan leszünk tudatosak a mennyországban, miközben azt tanítja a Biblia, hogy a halottak mélyen alszanak a seolba TUDATTALANUL?
Nem, ez így sem egyértelmű.
Mivel Jézus ezt tudta, hogy félreérthető, akkor miért mondta így?
Egyszerűen azt kellett volna mondania, hogy NINCSEN halálalvás.
Nem mondta ezt.
34.Hsz!
Ismét egy "gnosztikus" magyarázat:
" Nem akarom továbbá, atyámfiai, hogy tudatlanságban legyetek azok felõl, a kik elaludtak, hogy ne bánkódjatok, mint a többiek, a kiknek nincsen reménységök.Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadott, azonképen az Isten is elõhozza azokat, a kik elaludtak, a Jézus által õ vele együtt.
Mert ezt mondjuk néktek az Úr szavával, hogy mi, a kik élünk, a kik megmaradunk az Úr eljöveteléig, épen nem elõzzük meg azokat, a kik elaludtak."(1 Thess 4:13-15)
Ne hirdess a Bibliától idegen tévtzant!
Ezt csak a JW- nél tanítják meghamisítva a Bibliát.....
A földi létezésből elköltözés után nem alvás van valójában ezt tanítja a Biblia.
Én inkább hiszek a Biblia tanításában,mint akik közel voltak a halálhoz,de a halálba nem kóstolhattak bele. (ha közel eléred a vonatot,azon utazol?)
A "halálközeli élmények",az élet látomásai,melyeket befolyásol az átélője elképzelése a halálról.
@41.
"Azután ezt mondta: „A barátunk, Lázár elaludt, de én odamegyek és felébresztem.” A tanítványok ezt válaszolták: „Uram, ha alszik, akkor biztosan meggyógyul majd.” Jézus Lázár haláláról beszélt, de a tanítványok úgy értették, hogy Lázár csak alszik. Jézus ezért nyíltan megmondta nekik: „Lázár meghalt, de örülök, hogy nem voltam ott, mert számotokra így hasznosabb — hogy higgyetek bennem. Most azonban menjünk el hozzá!” Ekkor Tamás, akit Ikernek hívtak, ezt mondta a többi tanítványnak: „Menjünk, és haljunk meg Jézussal együtt mi is!”
Mivel Isten azt mondta Ádáméknak ne egyetek a ....fájamak gyümölcséből, mert aznap meghalsz, és mivel ettek, ezért Ádámék a seolba kerültek és megteremtődött a halál fogalma. Az Oszovetség seol képét, Krisztus a halálból való kiváltásunkat elérte, emiatt Krisztus feltámafásakor megnyílt a menyország is a halottaknak.
Ez nem ellentmondás hanem fejlődés, út vissza az édenkertbe.
A srol a Krisztus előtti emberekre vonatkozott.
Krisztus feltámadása utáni események kozé tartozik az hogy régen elhunyt embereket láttak Jeruzsálemben feltamadtak. Ez a különbség, de semmiképpen nem ellentmondás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!