Keresztények, ti miben hisztek, mi lesz velünk a halálunk után?
"megtisztítani"
S ez vajon mit jelent?
Hogy fizikai fájdalomat okozva köteleznek valakit változásra?
Az első keresztények hogyan "tisztultak meg"?
Már az életükben változtatást kellett tenniük szabad akaratukból, az életük minden területén. S ekkor megkeresztelkedtek.
Ez egy folyamat, amin mindig van mit javítani. Az első keresztényeknek is ez volt a feladatuk. Nem pedig egy másik életformában fizikai fájdalommal köteleznek valakit változtatásra.
Ellenben a szabad akarat máris befolyásolásra kerülne, drasztikus módon.
Ezért nincs semmilyen külön "tisztító hely" sem.
Ha valaki úgy dönt, hogy nem kíván Isten elveivel összahngban élni, Isten sem könyörög neki, nem hogy erőszakkal változtasson valakin.
ezt az emberek találták ki az ókor Hellenisztikus vallások belekeverésével.
Krisztus úgy tisztította meg a tiszta imádatot, hogy az embereket megtanította helyesen élni, és megérteni az írásokat.
"S ez vajon mit jelent?"
Isten erre is megadja nekünk a választ, nem kell hozzá a hitehagyott őrtorony :)
"Az (Úr) napja ugyanis nyilvánvalóvá teszi, mivel tűzzel érkezik, és a tűz majd megmutatja, kinek mit ér a munkája. Akinek építménye megmarad, jutalomban részesül. De akinek műve elhamvad, az kárt vall. Maga ugyan megmenekül, de csak mintegy tűz által."
"Ezen az egész földön - mondja az Úr - két rész elpusztul [és elvész], a harmadik rész megmarad. Ezt a harmadik részt tűzbe vetem, és kiégetem, amint az ezüstöt is kiégetik; megtisztítom őket, amint az aranyat is megtisztítják. S majd segítségül hívja nevemet, én pedig meghallgatom, és azt mondom: „Ez az én népem!” Ő meg azt mondja: „Az Úr az én Istenem!”"
"De ki fogja tudni elviselni jövetele napját? És ki maradhat állva, amikor megjelenik? Mert olyan, mint az olvasztók tüze és a ványolók lúgja. Leül, mint az ezüstolvasztó és -tisztító mester. Megtisztítja Lévi fiait, megfinomítja őket, mint az aranyat és az ezüstöt, hogy méltóképpen mutassák be az áldozatot az Úrnak."
14
Valóban van egy ilyen vers, de figyelembe véve a szövegkörnyezetet és a teljes Bibliát, itt nem erről van szó.
Van egy tűz, amellyel mindannyian szembekerülünk az életünk során — még pedig a hitpróbák.
Mennyire jó minőségű a hitünk, és milyen "anyagokból" építettük azt fel.
Mennyire szilárd, és tartós.
Mert ha jön egy próba, és az ember elbukik, akkor pozdorja minőségű a hite és az élete.
Legyen neked a te hited szerint, én Isten szavában bízom, hogy ami benne áll, az hiteles.
A leghitelesebb Isten Fia,Jézus Krisztus meghatározása pl.Lázár halálakor.
"Ezt mondta, azután így szólt hozzájuk: »A barátunk, Lázár elaludt, de megyek, hogy felkeltsem őt az álomból.« A tanítványok erre azt mondták: »Uram, ha alszik, meg fog gyógyulni.« Jézus azonban a haláláról szólt, azok pedig azt gondolták, hogy az álom nyugalmáról beszél. Ezért Jézus nyíltan megmondta nekik: »Lázár meghalt, "(Jn 11:11-14)
Halálunkkor a "halál alvásába",egy teljesen öntudatlan állapotba kerülünk,melyből csak Isten ébreszthet fel.
Minden embert feltámaszt Isten: A megváltottakat az 1. feltámadáskor az örök életre, a 2. feltámadáskor azokat,akik elutasították Krisztus kegyelmét,az ítéletük megismerésére és végül örök pusztulásukra.
A kárhozottak és Sátán követői egy örökkévalóságra megsemmisülnek a bűn emlékével együtt.
16
Ez így van, a Bibliában írtak a hitelesek.
Ahogy olvassuk a "tűz" az ember munkájának értékét fogja minősíteni, nem pedig magát az emberi testet. Az embernek a "munkája" pedig a hite, az Istennel ápolt kapcsolata, és az, hogy elvégezte-e azt a feladatot amit rábiztak, a képessége szerint.
Furcsa lenne, ha Isten megégetné az embert....vagy is a tüzet arra használná, hogy fizikai fájdalommal gyötörjön valakit.
Isten soha nem fog ilyesmit tenni.
Valószínűleg nem fizikai tűzről van szó akkor. A tűz sokszor a fájdalmat szimbolizálja a Bibliában. De nem minősít semmit.
Ilyen nincs a Bibliában, elég világos a tanítás, olvasd el egyszer te is.
19.Hsz!
Milyen nincs a Bibliában,talán az idézet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!