Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Áldozhat, aki hormonokat szed?

Áldozhat, aki hormonokat szed?

Figyelt kérdés

jan. 18. 18:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
19%

szerintem igen nincsen a kettő között logikai kapcsolat.

kivéve ha vmi nem át alakitó cucc részeként szedi a tabikat akkor a pap meg fog lepődni a piroska farkason.

jan. 19. 22:13
 12/22 IstenGyermeke1 ***** válasza:
32%

Szeretném megjegyezni, hogy hatékonynak semmiképp sem eléggé hatékonyak a mesterséges fogamzásgátlók. Amerikában elképesztő mennyiségű abortuszt végeznek évente (😭), ebből látszik, hiába mondja a világ, nem hatékonyak.

Felhívnám a figyelmedet, hogy TCST is létezik.

jan. 20. 08:13
 13/22 anonim ***** válasza:
36%

Az, hogy sok abortuszt végeznek nem jelenti azt, hogy nem hatékony.

Tudod ahhoz, hogy működjenek be kell tartani pár szabályt. Például gumi esetén az első, hogy fel kell húzni. Na ezt sokan nem teszik meg és majd a pasi időben kihúzza és hasonló dumákkal megmagyarázzák. De találkoztam már ennél sokkal primitívebbel is.

Tehát azoknak az abortuszoknak az oka sokkal valószínübb, hogy a nem rendes védekeztek nem pedig az, hogy nem működnek.

De ha valaki biztosra akar menni akkor több módszert is használhat. Én mondjuk ha már csinálják akkor a minél kisebb hormon tartalmú módszereket javasolnám mert a fogamzásgátló gyógyszer van, hogy nem túl egészséges. Persze más a helyzet ha valami betegség miatt írják fel a dokik és más akkor ha csak azért íratják fel, hogy ne kelljen gumit használni mert az nem kényelmes.

jan. 20. 08:48
 14/22 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül van köze a hormonális tablettának a terhesség megelőzéséhez. Persze, főleg ezért találták ki, de én is azért írtam a példákat (7-es voltam), mert nőgyógyászati okból szedem. A betegségem ugyanis kiújul, ha menstruálok, ezért nekem a gyógyszerrel le van állítva a ciklus. De sokan azért szedik, mert hónapról hónapra borzasztó fájdalmakat élnek át, ezért sem gondolnám elítélendőnek.
jan. 21. 16:07
 15/22 anonim ***** válasza:

"mert hónapról hónapra borzasztó fájdalmakat élnek át, ezért sem gondolnám elítélendőnek."

Nem ítélem el ne érts félre de ha a másik válaszoló logikája mentén a terhesség elkerülés miatti fogamzásgátlás bűn mert Isten műve ellen tesz akkor ezekben az esetekben is az.

Mivel ők is Isten műve ellen tesznek mikor fájdalmat csillapítanak és te is. Az ő logikája alapján.

Én részemről egyiket sem tartom bűnnek és remélem jobban leszel.

jan. 21. 16:21
 16/22 IstenGyermeke1 ***** válasza:

#14, 15

Elolvastátok egyáltalán, mit írtam?

Mondtam, ha mint gyógyszerként szeded, betegségre, egyáltalán nem elítélendő.

jan. 22. 08:44
 17/22 anonim ***** válasza:

Pontosan melyikre gondolsz.

Egyszer azt írtad például, hogy

" A fogamzásgátló tabletta szedésével azt üzened az Istennek, hogy "nem jó, ahogy Te teremtettél, én jobban tudom,""

Isten a nők egy részét úgy teremtette, hogy menstruáció közben fájdalmaik legyenek. Ha erre szedsz tabletát akkor azzal miért nem azt üzened, hogy "nem jó, ahogy Te teremtettél, én jobban tudom,". Miben más ez mint mikor a terhesség elkerülése miatt teszik?

De ugyan ilyen alapon ha Istennek hatalmában áll bárkit, bármikor, bármilyen betegségből meggyógyítani ha akarja. Honnan tudod, hogy nincsen célja a betegséggel és a gyógyszerrel nem teszel a betegség ellen? Talán nem jó neked úgy ahogyan ő azt megalkotta?

jan. 22. 08:59
 18/22 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Ehhez a Hittani Kongregáció Instrukció a gyógyító imákról c. nyilatkozatát hívnám segítségül ( [link] ). Ezt írja a dokumentumunk

"Annak ellenére tehát, hogy a betegségnek pozitív tartalma is lehet, amennyiben próbára teszi az igazak hűségét vagy eszköze a bűn által megsebzett igazságosság helyreállításának illetve a bűnös észre térítésének és megtérésre vezetésének, mégis rossz marad. Ezért hirdeti a próféta az eljövendő időket, amikor sem betegség, sem szenvedés nem lesz és az életen a halál sem vesz majd erőt (vö. Iz 35,5-6; 65,19-20)."

Tehát a betegség rossz marad. Ezért tudunk gyógyítani a mi Urunk, Jézus Krisztus szent Nevében.

Viszont, ha az Istennek terve van a betegséggel, bármit szedsz rá, bárhogy imádkozol, nem fog elmúlni, míg célját be nem tölti. Ha ezt kétségbe vonod, az Isten nem tartod mindenhatónak.

jan. 22. 12:53
 19/22 anonim ***** válasza:
Ez nagyjából a betegségre kitér. De a menstruáció miatti fájdalom nem betegség, ahogyan a szülés esetén lévő fájdalom sem betegség és azt is sok esetben fájdalom csillapítókkal tompítják.
jan. 22. 14:27
 20/22 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Nem tudom olvastad-e, de a kedves válaszolónk azt írta le, hogy a betegség miatt kell a ciklusát leállítania.

A természetes fájdalmat csak akkor van jogunk szabályozni, ha a test működését tiszteletben tartjuk, s a fájdalom súlyosabban akadályoz a dolgok végzésében.

jan. 22. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!