Milyen hormonokat? A fogamzásgátló tabletta szedésével azt üzened az Istennek, hogy "nem jó, ahogy Te teremtettél, én jobban tudom," és a saját magadhoz akarod venni a legszentebb Oltáriszentséget. Nekem ez ellentmondásosnak tűnik.
Tehát attól függ, milyen hormonokat, milyen céllal.
Nem magával a tablettával van a baj. Hanem az szexuális aktus befolyásolásával. Ha nem ezt teszed, nyilván nem bűn.
Az Egyház a fogamzásgátlás minden mesterséges formáját bűnnek tartja.
Kifejteném bővebben:
Egyházunk minden olyan módszert elvet, amely a házastársi aktus MESTERSÉGESEN MÓDOSÍTJA. Az Isten művébe ne szóljunk bele, kik vagyunk mi, hogy felülbíráljuk, mit Ő alkotott?
Ha a fogamzásgátló tablettát betegségre gyógyszerként szeded, az gyógyszer, nem vétek; mert a testednek szüksége van rá a betegség kezeléséhez.
8-9
jol tudjuk mi is, igen, mit mond a katolikus egyhaz
es ha valakinek azt mondja az orvos, hogy ha meg egyszer teherbeesik, akkor nagyon beteg lesz, illetve belehalhat - akkor sem lehet hatekony fogamzasgatlassal vedekezni (ami nemcsak gyogyszer lehet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!