Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az már házasság törésnek...

Az már házasság törésnek számít ha,1. hagyom, h egy házas ember "tapizzon" (pl. fenék, mell),2. ha tervezzük a konkrét intim viszonyt?

Figyelt kérdés
Legyenek szívesen külön válaszolni a kérdésekre
2010. okt. 22. 20:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Külön válaszolni? Igen. Az is.

Az a házasságtörés az ő részéről első sorban hogy van neki felesége, és ő az irántad való vonzalmát így kifejezi. Mivel vallás témakörben tetted fel a kérdést: aki más nőre tekint gonosz kívánsággal már vétkezett a szívében.

Te meg hogy tervezhetsz intim viszonyt másnak a férjével? És ha egyszer együtt leszel valakivel aki a legfontosabb a számodra világon és ő megcsal téged, hogy fogod érezni magad?

2010. okt. 22. 20:27
 2/20 A kérdező kommentje:

tisztában vagyok ezzel, tudom, hogy milyen "veszéllyel " járhat,de túlságosan kívánom őt

már konkrétan szóba jött közöttünk a szex,abban állapotunk meg, ha lesz rá alkalmunk ,akkor biztos, h lesz vmi, ha meg nem,akkor teszünk róla, hogy legyen alkalom rá

Amúgy nem csalná meg először a feleségét...

2010. okt. 22. 20:30
 3/20 A kérdező kommentje:
*nem velem csalná meg először
2010. okt. 22. 20:30
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen mindkét eset házasságtörésnek számít a Biblia szerint. Jézus ugyanis így tanított a hegyi beszédben:

"Én pedig azt mondom nektek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében."

Üdv. Péter

2010. okt. 22. 20:34
 5/20 A kérdező kommentje:

köszönöm, szóval mehetek gyónni...

de ha nincs lelkiismeret furdalásom miatta,akkor is meggyónjam? vagy hagyjam ki a gyónásból ? (de akkor érvényes lesz ugyanúgy ?)

2010. okt. 22. 20:39
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
ez nem csak vallásos tekintetben jelent házasságtörést, hanem MINDEN tekintetben... és mégis, gondolom az említett templomi esküvőt tartott, ezek után elmennél meggyónni hogy lefeküdtél vele... ez még nekem is durva, pedig nem vagyok akkora hívő, hogy minden ilyesmin fennakadjak!
2010. okt. 22. 20:46
 7/20 anonim ***** válasza:
48%
Ha nem okozol magadnak problémàt,sokkal jobban tennéd.nem biztos,hogy jót cselekszel magaddal.Es igen hàzassàgtörés,és még szét is rombolhatsz egy jól müködõ hàzassàgot.Habàr azt irtad nem veled csalja elõször a feleséget,na nekem nem lenne gusztusom hozzà.
2010. okt. 22. 21:01
 8/20 anonim ***** válasza:
47%
hát ez az... 1. b@ssza a feleségét, 2. b@sz másokat... ezek után hozzám akarna érni, a képébe hánynék... arról nem is beszélve hogy mennék lefertőtleníteni magam, mert biztos hogy van valami nemi betegsége... fujj, tényleg gusztustalan
2010. okt. 22. 21:12
 9/20 anonim ***** válasza:
Es miért egy hàzas ember tapiz téged,nem talàltàl független, frisseségben,fiatalsàgban gazdag pasit?
2010. okt. 22. 21:16
 10/20 anonim ***** válasza:
0%

Ha annyira viszket neked,akkor állj ki az utcasarokra,biztos találsz valakit,aki segít rajtad. Még akkor is,ha nagyon ronda nő vagy.

Ha lenne egy szemernyi önérzeted,önbecsülésed,nem kezdenél nős emberrel. Számodra nem mentség,hogy nem te vagy az első szeretője,sőt nem is az utolsó. Néhány alkalmom után faképnél hagy,mint a többieket is. Ne vígasztald magad azzal,hogy majd meggyónod. A gyónás is csak akkor érvényes,ha megbánod a bűnödet. Neked ez még véletlenül sem jut az eszedbe.

2010. okt. 22. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!