Hogyan viszonyultok ahhoz a tényhez, miszerint Isten azt akarta, hogy itt a földön kicsiben gyakoroljuk a teremtést emberként?
38
Bocsi, de azzal amit a 19-ben írtam, azt mondom, hogy az ember bőven hozzájárúl a tetteivel, hogy a földmozgásának katasztrófális következményei legyenek. S nem azt, hogy a föld nem mozog, csak ha az ember mozgatja a kizsákmányolással.
Ahhoz meg nem kell hozzájárulni, a földmozgásnak a szó szoros értelmében elkerülhetetlen velejárói a vulkáni tevékenység, a földrengések.
Mondjuk ha a Bibliából indulunk ki, az is érdekes kérdés, Isten miért egy olyan világot teremtett, ahol a természetes folyamatok része hogy néha egy part menti települést elnyel a víz, hogy a kőzetek törésvonalai mentén hétköznapi dolognak számítanak a földrengések, ahol egy villám simán agyoncsap egy peches embert, stb...
Kedves Kérdező!
Én úgy viszonyulok ehhez a felvetéshez, hogy szerintem Isten egy szülő. Az ember az Ő gyermeke.
Isten abszolút teremtői mivoltát nem vonva kétségbe, az ember is (társ)teremtő. Lehetnek gyermekeink és őket felnevelve hasonló szülői szeretetet, aggódást, türelmet, reményt, kitartást, stb tapasztalunk meg, élünk át. Mivel mi Isten képmásai vagyunk.
A világot a gyermekeink révén formáljuk a leglátványosabban. Mert bennük tükröződik mindaz, akik vagyunk. Az ember joggal mondatja tehát, hogy ő is teremt. Plusz ott vannak a tetteink, amelyekkel hozzátehetünk valamit Isten teremtéséhez. Nagyon nem mindegy, hogy mi hogyan alakítjuk a világot. De ez ennél is hosszabb esszékérdés.
42.
A Bibliát 40 ember írta, de nem a saját gondolataikat írták le.
Maga Jézus tényként kezelte, és azt mondta, hogy Isten szava az abszolút igazság.
Minden ami abban van, tény, és nem mese. Tele van történelmi és tudományos információkkal is. S olyanok írtak erről, akik átélték ezeket az eseményeket, így elsőkézből tudatták a jövő nemzedékével.
Ha nem így lenne, akkor az I, II. világháborút sem fogadjuk el, mert nem voltunk ott, mese az egész....?
Az isten saját képére teremtette az embert. Ez azt jelenti h minden tudunk amit ő. Ha olvasni akarsz róla hogyan kell csinálni akkor szerintem a legtömörebb legjobb összefoglaló: Deepak Chopra: Az élet hét törvénye c könyve. Én évek óta csinálom simán működik.
Love n Light!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!