Biblia. Azt tudjuk, hogy Jánosnak teveszőrből készült ruhája volt. Milyen ruházata volt Jézus Krisztusnak?
Ruhára csak a bűn miatt lett szüksége az embernek, mert utána mesztelennek érezte magát.
Jézus bűntelen volt.
Jézus két ruhadarabot viselt.
Egy felsőt, és egy alsót. A felsőt négy részre osztották, az alsót nem, mert különösen jó minőségű, varratlan volt, „felülről egybeszőve egész hosszában”. Ezt alsó köntösnek nevezték. Görögül: khiton
Az ilyen köntöst gyapjúból vagy gyolcsból készítették; egy darabban szőtték és fehér vagy különféle színű lehetett. Gyakran ujjatlan volt, közvetlenül a bőrük felett viselték és térdig, sőt bokáig ért. Jézus természetesen nem volt anyagias, de jó minőségű ruházatot viselt, mint ezt a varrás nélküli tunikát is.
Ezt Jézus keresztre feszítésekor viselte, nem egész életében abban járt...
#1. Első olvasásra kicsit meghökkentem, de végül is igaz. Nem hiszem viszont, hogy meztelenül járt volna. Azt valószínűleg említette volna a Biblia. Nem pontoztalak le.
#2. Ez semmitmondó. Főleg , hogy nyilván nem tudom, hogy a zsidók milyen ruhában jártak akkor, különben nem kérdeztem volna... Olvasd tovább a kérdést. Milyen anyagból készült a ruha és a saru?
#3. Köszi, bár #4 azt írja, hogy az sem úgy van.
Honnan tudjam én azt? Nincs leírva a Szentírásban. Egyébként meg mit számít, mit viselt az Úr?
4
Nem azt írtam, hogy egyetlen ruhadarabot viselt, hanem hogy ilyen ruhába járt.
Kérdezőnek.
3-as vagyok.
Nem azt írtam, hogy egyetlen ruhája volt. Annyit írtam, hogy két ruhadarabot viselt. Ezeket gyolcsból, vagy gyapjúból készítették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!