A Rabbivá válás a zsidóknál úgy megy mint a keresztényeknél a pappá válás?
Rabbinövendék és rabbitanonc az éveid alatt vagy, amíg az 5 éves osztatlan rabbiképzőt csinálod.Igen, ez az OR-ZSE, régebbi nevén ORI, a neológ rabbiképző.
Végül is igen, "úgy megy", elég hasonlóan.Kirendelnek valahová rabbinak, de rabbinövendék és rabbitanonc már az egyetemi éveid alatt is vagy.
"Igen ismerek ilyet aki elvégezte igen a rabbiképzőt pesten bár ő nem zsidó"
A rabbiképzésre való jelentkezés feltétele a zsidó származás igazolása bármilyen módon, nem hogy elvégeznie nem tudja az ilyen ember, hanem eleve jelentkezni nem tudna.
A doktori képzéshez az egyetemen nem kell zsidónak lenni.
2-es és 4-es vagyok.Persze, nyílvánvaló összekeverte a dolgokat, de a tisztázásképpen írtam amit írtam, mert még a végén valaki úgy közelíti meg a dolgokat, hogy a rabbivá válással is lehet kezdeni a gijúrt :D
Az OR-ZSE-én igen, a kántorhoz, sliáh ciburhoz (előimádkozó), és a rabbihoz kell zsidó származás - értelemszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!