Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi miért mondják,...

Jehova tanúi miért mondják, hogy Isten pogány szertartásokat parancsolt Izrael fiainak?

Figyelt kérdés
Például a Leviták könyvében olvashatjuk, hogy Isten az áldozatbemutatás során tömjénezést írt elő, de erre azt mondják, hogy helytelen pogány szokás. Persze lehet nem mind vádolja Istent, hogy az általuk "tiszta imádatnak" nevezett dologba bálványimádást visz be, de az itt fórumozók között van ilyen. Mi lehet az oka, vagy nekik ez is másként szerepel a Bibliájukban?

2024. jan. 5. 20:10
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
15%

Tévedés, Én sem írtam azt hogy Bálványimádat.

Hanem azt, hogy a keresztényeknek már nem kell ilyesmit alkalmazni.

2024. jan. 6. 18:11
 22/22 A kérdező kommentje:

Én nem tudom ki írta, mert nincsenek kint nevek, de egyik Jehova tanúja lényegében leírta, hogy bálványimádat, pogány római szokás. Lehet nem ismeri Isten szavát, s azért, ezt nem tudom. De örülök, hogy vannak normális Jehova tanúi is, mint Zitus, akik nem tartják a tömjént és tömjénezést pogány bálványimádatnak.

2024. jan. 6. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!