Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan zsidó, aki elfogadja...

Van olyan zsidó, aki elfogadja Jézust Istennek, viszont várja a megváltót, aki felszabadítja Izraelt?

Figyelt kérdés

2023. nov. 3. 19:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinnem hogy tul sok ilyennel fogsz talakozni a kozeljovoben
2023. nov. 3. 19:39
 2/6 anonim ***** válasza:
76%

Ott vannak a messiási zsidók. Ők elfogadják Jézust a Messiásnak és Isten fiának, de gyakorolják a mózesi törvényit is, tehát körülmetélkednek, megtartják a shabbatot, kósert esznek.

Nathanael Kapner testvér pedig egy ortodox szerzetes, aki nem csak zsidó származású, de egy vallásos zsidó családban nőtt fel, de áttért az ortodox keresztény hitre.

2023. nov. 3. 20:43
 3/6 anonim ***** válasza:
89%

"Nathanael Kapner testvér"

Bevallom nem hallottam eddig Nathanel testveredrol, de miutan utananeztem, szo szerint megijedtem

Ez egy elmebeteg.

Valoszinuleg a Jezusod is megijedne ha talakozna ezzel a futobolonddal.

2023. nov. 3. 21:35
 4/6 anonim ***** válasza:
59%
#3 Tiktok viedókból ismerem, mondjuk azokban nem mondott semmi olyasmit, ami miatt elmetegnek gondoltam volna őt.
2023. nov. 3. 21:40
 5/6 anonim ***** válasza:
78%
A kettő ellent mond egymásnak, szoval szerintem nem. Mivel Jézus a messiás nem varhatsz egy másik messiást
2023. nov. 4. 08:38
 6/6 anonim ***** válasza:
59%
Zsidó hit vagy zsidó ember? Nincs olyan zsidó hitú ember aki Krisztust Istennek látja. Viszont van olyan zsidó ember.
2023. nov. 4. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!