Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A különböző keresztény felekez...

A különböző keresztény felekezetek között miért nincs béke? Mind ugyanahhoz az egy igaz Istenhez szól, nem? Akik a Biblia alapján közelednek a mennyei Atyához.

Figyelt kérdés

Legalábbis úgy vélem, hogy lehetne béke köztük és épp a Jóisten ellensége, aki azt akarja, hogy ellentétek legyenek köztük.

Pedig valójában a keresztényeknek, mindnek - aki szívből az - a mennyei Atya és Jézus Krisztus a legfontosabb.

Miért hagyják, hogy a Jóisten ellensége elkülönülést szítson a különböző felekezetek között?

Mennyivel jobb lenne, ha összefognának, hisz mindegyikük a Jóistent hiszi és Jézus Krisztust tartja Isten Fiának, Megváltónak, Felkentnek.

Naivnak tartasz emiatt, hogy így állok hozzá ehhez a témához?

jan. 4. 13:42
1 2 3
 21/25 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Nem találkoztál még katolikus karizmatikusokkal? Az ökumenikus dicsőítéseken is mindig hiányom van; nincs Eucharisztia.

#18, 19, 20

Várjunk csak! Ezeket ti komolyan leírtátok?! 🤣🤣🤣 És komolyan hiszitek, hogy igaz?! 🤣🤣🤣

Már a Katolikus Egyház is rég túllépett azon, hogy mindenki a Sátán országához tartozik, aki nem tagja. Ti meg még mindig ezen a szinten vagytok?

Szeretném jelezni, hogy a New Age-től távol tartom magam; tehát sem boszorkány nem lehetek (már azért is, mert férfi vagyok), sem okkultista.

Életem céljának azt tűztem ki, hogy Jézust minél jobban tudjam közvetíteni az emberek felé; érdekes módon a golgotásokkal és az agapésekkel (meg egy csomó neoprotestáns gyülivel) nincs nagy bajom; ők is keresztények ám.

Secundo, a Katolikus Egyház nem lenne keresztény? Hogy gyűlölhetném akkor saját magamat; meg a barátaim túlnyomó részét (van köztük ám egy csomó evangélikus és református is).

Idéznétek továbbá, hogy hol jósolgattam? Amit írok az saját kútfőből van; vagy a Katolikus Anyaszentegyház tanításaiból; s nyomokban a Szentlélektől is lehet.

20-as! Tisztában vagyok vele, hogy a tudomány semmit nem ér az Úr előtt; viszont az Ő dicsőségét és a teremtett világ működését jobban megértem.

Legközelebb gondolkozzatok, mit írtok le; mivel ennél nevetségesebb rágalomáradatot még életemben nem hallottam. Tanuljatok meg igazat írni; s nem mindenkit okkultistának bélyegezni, aki nem a szektátok tagja.

Szeretném jelezni, hogy egyikőtöket sem utálom. A higyüliben lévő ellentmondásokra hívom fel a figyelmet.

jan. 5. 08:35
 22/25 KZitus ***** válasza:
32%

Szia

A kérdésedre Krisztus adja meg a választ:

"Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, szétszór." Lukács 11:23 Az írástudók és a farizeusokról beszél, akik Jézus ellenségei(pedig ők is zsidók mint Krisztus, tehát Isten önátadott népéhez tartoznak mindannyian), és így egyértelműen Sátán oldalán állnak. Elzavarják, úgymond szétszórják az embereket Isten Fia mellől, pedig ő Jehovától kapott hatalommal cselekszik. És ma? Hányféle keresztény felekezet van a világon? Krisztus vajon kit nevez ma a követőjének? A Biblia egyértelműen elmondja, és azt is, hogyan kerülhetünk meghitt közeli kapcsolatba Krisztussal és Istenével: "Ne kerüljetek felemás igába nem hívőkkel! Mert mi közös van az igazságosságban és a törvénytelenségben? Vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez? Továbbá lehet-e összhang Krisztus és Beliál között? Vagy mi közös lehet egy hívőben és egy nem hívőben? És mi köze van Isten templomának a bálványokhoz? Mert mi egy élő Isten temploma vagyunk. Ahogy Isten mondta: „Közöttük fogok lakni, és közöttük fogok járni, Istenük leszek, és ők a népem lesznek.” „Így tehát jöjjetek ki közülük, és különítsétek el magatokat – ezt mondja Jehova –, és ne érintsétek többé a tisztátalant”, „és én befogadlak titeket”. 2Korintusz 6:14–17

Ahhoz, hogy Istennek tetsző életet éljünk, és elfogadja imádatunkat minden olyan szokástól meg kell szabadulnunk, amely tisztátalanná teszi az embert: "És mindenki, aki benne reménykedik, megtisztítja magát, hiszen ő is tiszta." 1János 32:3

Ugyan ezt várta el Isten már az ókori népétől is?

"Távozzatok, távozzatok! Jöjjetek ki onnan, semmi tisztátalant ne érintsetek! Jöjjetek ki belőle, maradjatok tiszták, ti, akik Jehova házának az eszközeit hordozzátok!" Ézsaiás 52:11

Ezt a vallási Babilont, amely ma uralja a világot hamarosan Isten meg fogja szüntetni, és csak Krisztus igaz követői maradnak életben, akiknek ezt mondja majd: " Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot (királyságot) a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta” MÁTÉ 25:34.

Gyakorlatilag minden ma élő embernek szól ez a meghívás.

jan. 6. 22:00
 23/25 IstenGyermeke1 ***** válasza:
44%

Tudjuk, minden Babilon meg vadállat jelét viselők rajtatok kívül. Ezt ennyivel is leírhattad volna

jan. 7. 09:27
 24/25 anonim ***** válasza:
30%

Egész jól szórakoztam.

De most már vegyétek be a gyógyszereiteket!

jan. 19. 11:02
 25/25 Jégszív ***** válasza:
0%

Már annak idején Madách Imre egzakt választ adott rá:

A szent tanok. - -

Ah, épp a szent tan mindig átkotok,

Ha véletlen reá bukkantatok:

Mert addig csűritek, hegyezitek,

Hasogatjátok, élesítitek,

Mig őrültség vagy békó lesz belőle.

febr. 13. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!