#10 sok mindenben igazad van és jogos az évelésed.
Erre csak azt tudom mondani hogy a szívükbe írt törvény alapján( ami feljogosít arra hogy akkor is a mennybe juss ha nem is hallottál Istenről egész életedben) a gyerekek a mennybe jutottak.
10
Hidd el,hogy megértelek, ahogy Isten is megérti, amit mondasz.
Egyáltalán nem tárgynak tekinti Isten a gyermekeket.
A gyermek amikor megfogan, tökéletlenségben fogan, sajnos.
Ezért bármennyire is nehéz kimondani, a gyermek bünben fogan és születik.
Ezt maga Dávid király is leírta.
A gyermek pedig ha felnő, ugyan azt fogja tenni amit a szülei tanítottak neki, vagy ami személy szerint, neki tetszik. Napjainkban pedig még mindenki a halál fogságában van, kortól függetlenül.
Akár Isten választottja akár nem.
Nem szeretnék mélységébe belemenni, mert van aki úgy sem értené meg, mivel az érzelmek sokakban erősebbek mint az értelem. Ugyanakkor Isten nem ember, másként gondolkodik mint mi, ezért egyenlőség jelet nem húzhatunk kettőnk közé.
De Őt is meg kell érteni.
Hidd el, Ő aki az élet forrása, nem gyönyörködik a halálban. Nem ezért kezdett teremteni, nem is volt az ember esetében terve, hogy meghaljanak.
Azonban vannak dolgok, amiket nem lehet másként megoldani,még ha kegyetlennek is tartjuk.
Az emberek is hoznak ilyen döntést, pedig Isten nem hatalmazta fel erre őket. Amikor olyan háborúkat indítanak, amiknek civilek, gyermekek is áldozatul esnek. S úgy nevezik ezeket,hogy "járulékos veszteség".
Még sem támadnak ellenük, vagy gyalázzák az ilyen emberi vezetőket.
Nem isten, te írtál róluk úgy, mintha a gyerek csak valami ajándék lenne, ami csak annyira jó hogy lehet vele büntetni vagy jutalmazni.
Olyan pedig nincs, nem létezik, hogy valamit nem lehet másként megoldani. Egy mindenható lénytől nincs. Mert az akkor nem egy mindenható isten, hanem valami korlátolt képességekkel bíró entitás.
Egy embertől persze hogy létezik olyan, hogy járulékos veszteség, de istentől ilyen nem létezhet.
Isten = Végtelen Szeretet, Végtelen Jóság.
Ezek egyikében sincs gonoszság
13
Talán rosszul fogalmaztam. Isten, nem járulékos veszteségnek tekinti.
Isten, mint teljhatalmú uralkodó, bármit megtehet. Jól tudom, hogy ezt nem lehet "megmagyarázni", s nem kegyetlenségből tesz valamit, amit lehet, hogy mi emberek most nem értünk.
16.
Isten nem gyilkolászik, hanem törvény szerinti ítéletet hajt végre.
A gyilkosság, és a jogos ítélet között óriási különbség van.
De mint mondtam, sajnos ezt nem fogod megérteni.
1. Az egyiptomi csecsemők semmit nem tettek ami miatt bármilyen jogon is ítéletet mondhatott volna felettük.
2. A törvényeket eleve ő hozta, nem? Vagyis ha ő önkényesen olyan törvényeket hoz, hogy azok nevében szabadon gyilkolászhasson, attól még ugyanúgy gyilkos.
17
Hittler detto!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!