Kik az ókeresztények, kik számítanak annak, mi alapján? Kik voltak az első ókeresztények, kik az utolsók?
Először szerintem a keresztény szót ismerd meg. Ki az akit annak mond az Ige, mivel manapág totál keveredés van, és az emberek azt is kereszténynek mondják, akinek köze nincs a kereszténységhez, és becsapódnak mert elfogadják a beszéde által és nem óvatosak.
Egy házat sem a falaktól kezdesz építeni-alap nélkül.
Igen, tudom, hogy eredetileg keresztyén, de olyan kulcsszó ezen az oldalon nincs is, azért úgy írtam, hogy keresztény.
Nem akarom túlbonyolítani, ha vki tudja a kérdésre a választ, írjon. Köszönöm.
2 "Igen, tudom, hogy eredetileg keresztyén,"
Abszolút félre értettél.
Ki a valódi keresztény?
Az aki a Biblia alapokon álló, kereszténnyé-válás lépéseit megtette(betöltötte) és megnyilvánult rajta a Szent Lélek.
A Szent Lélek az aki a Mennyei pecsétet rakja.
Ahogy Jézusnak is. Jézus addig nem szolgált az emberek felé, amig ez a folyamat nem következett be.
Tehát: Egyetlen ember nem mondhatja magát kereszténynek, akinél ez a 4 lépés nem történt meg.
Igy már érted?
Akkor kik is az ókeresztények-Igei alapokon?
Kiknél jelent meg a Szent Lélek, és szóltak nyelveken? Ahogy a lélek adta?
Akár mit mondanak magukról az emberek, kicsodák-micsodák, ha ez a 4 lépés nincs meg-nem keresztények, csak önmagukat csapják be.
Kérdező:
Jn 3,5
Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
Igy jobban lesz érthető számodra, és pontosabb:
János Evangyélioma 3. rész
1.
Vala pedig a farizeusok közt egy ember, a neve Nikodémus, a zsidók főembere:
2.
Ez jöve Jézushoz éjjel, és monda néki: Mester, tudjuk, hogy Istentől jöttél tanítóul; mert senki sem teheti e jeleket, a melyeket te teszel, hanem ha az Isten van vele.
3.
Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.
4.
Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?
5.
Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
6.
A mi testtől született, test az; és a mi Lélektől született, lélek az.
7.
Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.
"kik az utolsók?"
Még zajlik az Evangelizáció-nincs utolsó.
Az első keresztények Jézus első apostolai, tanítványai voltak.
Napjainkban még zajlik a "juhok begyűjtése".
Kérdező,
szerintem ennek nagyon könnyen utána lehet keresni online. Ezek a fogalmak (ókeresztény, őskeresztény) utólagosan kreált teológiai megnevezések, amikről nagyjából konszenzus van a kutatók és tudósok között, hogy milyen időszakokat fednek le. Konkrét neveket nem hinném, hogy bárki is kötne ezekhez. A bibliai könyvekben, levelekben még az első generáció (ezeket mondják őskereszténynek) szerepel, az apostolok és a legkorábban létrejött gyülekezetek tagjai. Az ezt követő időszakot szokás "ókeresztény" névvel illetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!