Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A "félem az Istent" kifejezés...

A "félem az Istent" kifejezés azt jelenti, hogy félek Istentől?

Figyelt kérdés
jan. 3. 08:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
41%

Nem, nem azt jelenti.

Istent félni egyszerűen azt jelenti, hogy hódolattal és mély tisztelettel adózunk neki.

Ez nem egy beteges rettegés. Isten nem akarja, hogy akik őt imádják, így érezzenek

(Ézsaiás 41:10) 10 Ne félj, mert én veled vagyok. Ne aggódj, mert én vagyok Istened. Én megerősítelek, igen, segítek neked. Erősen foglak igazságos jobb kezemmel.«

Félni Istent: Attól félni, hogy ne bántsuk meg Őt. Sokkal inkább a rossz dolgoktól kell félni, amivel szomorúságot okozunk neki.

A felállított törvényeit a rend megtartása érdekében hozta, nem azért, mert megakar büntetni bennünket mindenáron.

Ha valaki még is megbontja a rendet, sajnálattal ugyan, de nem kerülheti a törvény áthágásával járó következményeket.

jan. 3. 11:29
 12/14 anonim ***** válasza:
69%

Ha ennyire jól tudod, hogy mi bántja meg Istent akkor miért azt teszed?

Megrágalmaztál azzal, hogy el akarom fordítani a kérdezőt Istentől.

Megrágalmaztál azzal, hogy bármiféle okkultizmushoz közöm van.

A sátánhoz hasonlítasz.

Ezek szerinted Istennek tetsző cselekedetek?

Közben pedig én sosem állítottam, hogy Isten meg akarna félemlíteni, pont ellenkezőleg arra próbáltam rávezetni a kérdezőt, hogy Isten nem akarja megfélemlíteni az embereket.

Amit az 5.-ben írtam azzal pusztán azt szemléltettem, hogy annyira nem alaptalan az az elképzelés sem és meg van a háttere is mivel vannak akik ezzel próbálnak téríteni mert nem veszik észre mennyire értelmetlen az amit gondolnak.

jan. 3. 11:52
 13/14 szp72 ***** válasza:
22%

Félem az Istent, vagyis el akarom kerülni haragját, ezért nem

akarok vétkezni. Tehát az istenfélô embernek ténylegesen nincs mitôl félnie, ha nem vétkezett.

Sokan félnek például a fogorvostól, ami nem csoda, hiszen a beavatkozása fáj. Akinek viszont tökéletesek a fogai, annak nincs mitôl tartania.

Aki tökéletesen szereti Istent, annak már nincs félnivalója, a bûnös embereknek viszont többé-kevésbé igen. Jobb félni, mint bûnhôdni.

,

jan. 4. 00:41
 14/14 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Az ember természetéből adódóan vétkezik. De törekedhet a tökéletességre. Ha elbukik, Isten megbocsát neki a bűnbocsánat szentségében.

jan. 4. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!