Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallást követsz?

Milyen vallást követsz?

Figyelt kérdés
jan. 2. 14:24
A kérdező szavazást indított:
Keresztény
Iszlám
Sátánista
Okkultista
Hinduizmus
Buddhizmus
19 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
67%
Semmilyet.
jan. 2. 14:33
 2/18 A kérdező kommentje:
Az ateistát kifelejtettem, mindegy
jan. 2. 14:37
 3/18 anonim ***** válasza:
48%
Semmilyet. AZ ateista NEM VALLÁS!
jan. 2. 15:09
 4/18 anonim ***** válasza:
53%
Nem vagyok ateista.
jan. 2. 15:27
 5/18 A kérdező kommentje:

De ha ateista vagy, lehetnél mondjuk okkultista, az nagyon sok mindenben hasonlít az ateizmushoz.

Az igazi okkultisták elutasítják az Ábrahámi vallásokat(kereszténység,iszlám) és a kommunizmust.

jan. 2. 15:38
 6/18 anonim ***** válasza:
87%
Az ateista csak istenekben nem hisz, de ettől még lehet vallásos. Nem mindegyik vallásban hisznek istenekben. Pl. lehet buddhista, wicca vagy más neopogány is.
jan. 2. 15:45
 7/18 anonim ***** válasza:
48%

Én Krisztust követem és megváltását vallom.

Minden vallásfelekezetetet emberek találtak ki és mint ilyenek,képtelenek üdvösséget adni. Erre egyedül Krisztus képes.

A vallás felekezetek rendszerint elvonják a figyelmet a Megváltóról és dogmákra,szokásokra,vallási tradíciókra terelik az emberek figyelmét.

Én olyan vallásfelekezet tagja vagyok,amely nem akadályozza,hanem segíti Krisztus jóhíre terjesztését.Amint ebben akadályozni fog,keresek másikat,amely segíteni fog ebben,de követni azt sem fogom Krisztus helyett.

jan. 2. 17:01
 8/18 Szervizmérnök úr ***** válasza:
51%

"De ha ateista vagy, lehetnél mondjuk okkultista, az nagyon sok mindenben hasonlít az ateizmushoz."

Ez ebben a formában hülyeség. Az okkultisták hisznek nem létező dolgokban, tehát hívők, ha érted. Szinte "rokonok", noha a keresztények lenézik, boszorkányos dolgoknak tartják az okkultizmust. Egyik ágazata még a teozófia is, ami Isten felé is kapcsolódik.

De az okkultizmus mára csak egy letűnő áltudománynak tekinthető.

Ateisták viszont semmilyen természetfelettit nem ismernek el, legyen az Isten vagy boszorkány. Meg utóbbi nem is egy ideológia, mint az okkultizmus.

jan. 2. 17:08
 9/18 anonim ***** válasza:
77%

"Ateisták viszont semmilyen természetfelettit nem ismernek el"

Ez nem igaz. Az ateista csak annyit jelent, hogy nem hisz istenben.

jan. 2. 17:10
 10/18 Szervizmérnök úr ***** válasza:
39%

Látom, hogy tovább is van, csak a lényeget másoltam be:

[link]

Az ateizmus bármilyen isten, istenség vagy más természetfeletti lények létezésébe vetett vallásos hitet elutasító eszmei irányzatok csoportja. Nem egyetlen, homogén ideológia, nem is számos különböző eszmei irányzat összessége, hanem egy ezen irányzatokban közös nézőpont, állásfoglalás.

jan. 2. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!