A szent szellem örökre benned marad ha hiszel a Megváltóban vagy ha bűnt követsz el?
Reformátusoknál nincs "szent szellem" (ezt általában szektákban mondják), hanem Szentlélek van, aki a harmadik isteni személy.
Ha megkereszteltek, akkor megkaptad a Szentlelket és örökre benned marad, akkor is, ha bűnt követsz el.
Ahogy a 4-es is mondta :)
A korábbi kérdésben én voltam a 9-es és 10-es válaszoló. Ott leírtam a választ ;)
Ha hittél Jézusban, megtértél és megkeresztelékedtél a bűneid bocsánatára, akkor megkaptad a Szenlélek (v. Szent Szellem) bentlakását (ApCsel 2:38-40). Ő a bizosítéka (v. záloga) az üdvösségednek. Időnként elkövetett bűnök miatt nem fog senkit elhagyni a Szent Szellem. Valld meg a bűneidet a testvéreidnek, kérj bocsánatot Istentől, és élj tovább a kegyelem erejében. Ha viszont egy megváltott személy szándékosan, és folyamatosan elkezd újra vétkezni, akkor a tűzzel játszik, és egy ponton a Szentlélek örökre elhagyja, és emiatt biztosan elkárhozik (mivel a Biblia szerint a szándékos és folyamatos vétkezés a Szentlélek káromlása, ami nem bocsátható meg, vagyis halálos bűn). Erről a Zsidók 6:4-8 és a Zsidók 10:26-31 ír, illetve a Jakab 1:15 is. De ajánlhatom az alábbi magyarul feliratozott videót, amely a Zsidók levele 6. fejezetét elemzi, és éppen erről a kérdésről van szó a videó első felében:
https://www.youtube.com/watch?v=ndfwAfwS62w&ab_channel=Istv%..
Ha meghallgatod, akkor hallgasd végig, mert a Zsidók 6. fejezetének kezdeti kemény figyelmeztetése után a Zsidók szerzője rátér a bátorításra, arra, hogy a bűnök következményeinek komolysága ellenére miért lehet egy hívő mégis nagyon biztos az üdvösségében.
üdv Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!