Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A szent szellem örökre benned...

A szent szellem örökre benned marad ha hiszel a Megváltóban vagy ha bűnt követsz el?

Figyelt kérdés
2021. dec. 30. 16:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2021. dec. 30. 16:33
 2/11 A kérdező kommentje:
De csak ki írtam még egy kérdést kíváncsiságból hogy biztosra menjek
2021. dec. 30. 16:39
 3/11 A kérdező kommentje:
Én Református vallású vagyok
2021. dec. 30. 16:39
 4/11 anonim ***** válasza:
75%

Reformátusoknál nincs "szent szellem" (ezt általában szektákban mondják), hanem Szentlélek van, aki a harmadik isteni személy.

Ha megkereszteltek, akkor megkaptad a Szentlelket és örökre benned marad, akkor is, ha bűnt követsz el.

2021. dec. 30. 17:11
 5/11 anonim ***** válasza:
76%

Ahogy a 4-es is mondta :)

A korábbi kérdésben én voltam a 9-es és 10-es válaszoló. Ott leírtam a választ ;)

2021. dec. 30. 17:27
 6/11 A kérdező kommentje:
Már mint mikor kisbaba vagy meg keresztelkedésre gondolsz?
2021. dec. 30. 17:31
 7/11 anonim ***** válasza:
63%

Ha hittél Jézusban, megtértél és megkeresztelékedtél a bűneid bocsánatára, akkor megkaptad a Szenlélek (v. Szent Szellem) bentlakását (ApCsel 2:38-40). Ő a bizosítéka (v. záloga) az üdvösségednek. Időnként elkövetett bűnök miatt nem fog senkit elhagyni a Szent Szellem. Valld meg a bűneidet a testvéreidnek, kérj bocsánatot Istentől, és élj tovább a kegyelem erejében. Ha viszont egy megváltott személy szándékosan, és folyamatosan elkezd újra vétkezni, akkor a tűzzel játszik, és egy ponton a Szentlélek örökre elhagyja, és emiatt biztosan elkárhozik (mivel a Biblia szerint a szándékos és folyamatos vétkezés a Szentlélek káromlása, ami nem bocsátható meg, vagyis halálos bűn). Erről a Zsidók 6:4-8 és a Zsidók 10:26-31 ír, illetve a Jakab 1:15 is. De ajánlhatom az alábbi magyarul feliratozott videót, amely a Zsidók levele 6. fejezetét elemzi, és éppen erről a kérdésről van szó a videó első felében:

https://www.youtube.com/watch?v=ndfwAfwS62w&ab_channel=Istv%..

Ha meghallgatod, akkor hallgasd végig, mert a Zsidók 6. fejezetének kezdeti kemény figyelmeztetése után a Zsidók szerzője rátér a bátorításra, arra, hogy a bűnök következményeinek komolysága ellenére miért lehet egy hívő mégis nagyon biztos az üdvösségében.

üdv Stefán

2021. dec. 30. 18:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Pont ahogy írtam korábban is, tehát ha az illető szabad akaratából és szándékosan elfordul Istentől, csakis akkor hagyja el a Szentlélek. Mindannyian bűnösök vagyunk, ezért van szükségünk kegyelemre, szóval tényleg csak akkor hagyja el az embert a Lélek, ha maga akarja úgy.
2021. dec. 30. 19:11
 9/11 A kérdező kommentje:
Én nem akarom hogy elhagyjon igen követek el bűnt lehet néha szándékosan is meg történhet azután később bocsánatot kérek nem könnyű ki tartani hogy bűntelen legyek bűnös testben egy bűnös világban hát ez van max reménykedek hogy még van esélyem jó oldalon állni
2021. dec. 30. 19:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Hogyha már a lelkiismereted is dolgozik és beismerés, hogy van bűnöd, akkor már jó úton jársz, hidd el. Nem tud az ember bűntelen lenni. Mindannyian örököltük a bűnt. Ha bűntelenek lennénk, akkor Krisztus áldozatának nem lenne semmi értelme. Ne félj, mert akkor az ördög ki tudja használni a gyengeséged! Légy bátor, higgy az Úr Jézusban és üdvözülsz! ;)
2021. dec. 30. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!