Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha betölt a Szent Szellem az...

Ha betölt a Szent Szellem az megment a kárhozattól nem?

Figyelt kérdés
2021. dec. 30. 13:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%
Ha benned is marad, jó eséllyel.
2021. dec. 30. 13:42
 2/11 A kérdező kommentje:
És honnan tudhatom hogy bennem marad e vagy mégse?
2021. dec. 30. 13:51
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha Krisztusban újjászületsz, akkor a Szentlélek/Szent Szellem is benned él :)
2021. dec. 30. 13:59
 4/11 A kérdező kommentje:

Egyszer 2015 ben éreztem ilyet leírhatatlan érzés megvallottam hogy hiszek Istenben és abban a pillanatban ahogy feküdtem az ágyban olyan boldogság járt át belülről hogy már már szinte a Mennyben éreztem magam ez Isten szelleme volt szerintem

Én így éreztem

2021. dec. 30. 14:01
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
2: gyümölcseiről ismerszik meg a fa.
2021. dec. 30. 14:03
 6/11 A kérdező kommentje:
Értem
2021. dec. 30. 14:12
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem örökre szólóan marad benned bármi történik nem megy el?
2021. dec. 30. 14:19
 8/11 anonim ***** válasza:
31%
De csak ha betartod mind a 300 mozesi + jezusi törvényt különben nem
2021. dec. 30. 15:05
 9/11 anonim ***** válasza:
Benned marad, viszont bűnbe eséskor, vagy pedig Isten elhagyása esetén nem tud elvezetni az igazságok megismeréséhez és a bűnbánatra. Az ilyen karizmatikus mozgalom által hirdetett tévtanítás, mely szerint "kiköltözik" azért sem állja meg a helyét, mert akkor újra kéne keresztelkednie mindenkinek, aki elhagyja Istent szabad akaratából, illetve újjá kéne születni egymás után többször is, de ilyen nincsen. Az esik ki az üdvösségből csak, aki maga akarja ezt az utat választani, tehát Isten senkit sem küld a pokolra, hane az ember dönt úgy, hogy a pokolba akar menni.
2021. dec. 30. 15:15
 10/11 anonim ***** válasza:
66%
Annyit még hozzáfűznék, hogy a keresztség csak egyszeri, vagyis a Szent Szellemmel/Szentlélekkel való "betöltekezés" sem ismétlődik. Nem szabad összekeverni azzal, amikor valaki mondjuk bűnbánatra jut Általa és mondjuk aktívabban kezdi el Istent keresni. Az nem attól van, hogy a Szentlélek újra "betölti" vagy "megszállja" (hallottam már ilyet is), hanem attól, hogy Ő maga okozza az örömöt és segíti az embert. Nem véletlenül hjvják még Őt Paraklétosznak, vagyis vígasztalónak. A karizmatikus mániákusokat meg érdemes elkerülni! Elég gyakran kiforgatják a Szentírást és belemagyaráznak mindenfélét.
2021. dec. 30. 15:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!