Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan, aki vallásos lett...

Van olyan, aki vallásos lett és hirtelen pozitív fordulatot vett az élete?

Figyelt kérdés
Pl. párkapcsolat, anyagiak vagy bármi terén.

2023. dec. 13. 15:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%

Igen. Alkoholista tróger rocker voltam. Aztán megtértem, és sikerült lediplomáznom is. Alkeszként ez nehéz lett volna.

De ne emiatt legyél vallásos, ez csak hozadék. És nem feltétlenül jön.

Amúgy a rockzenét a mai napig szeretem, de nem kell ahhoz lezüllött alkesznek lenni.

Alapvetően el tudom mondani, hogy a vallásos emberek egy értékrendszer mentén, egy szabály követése mentén élik az életüket, és ez már önmagában összeszedettebbé, következetesebbé, kitartóbbá tesz, amit az élet más területein is tudsz hasznosítani.

2023. dec. 13. 19:06
 12/20 anonim ***** válasza:
63%
18:55, azta, nem semmi, köszönöm
2023. dec. 13. 19:12
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Megtérésed után anyagi téren a következők várhatóak:

Máté ev.

6,31 Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?

6,32 Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.

6,33 Hanem keressétek ELŐSZÖR Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.

6,34 Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.

Tim.

De valóban nagy nyereség az Istenfélelem, megelégedéssel; Mert semmit sem hoztunk a világra, világos, hogy ki sem vihetünk semmit; De ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele.

2023. dec. 13. 19:59
 14/20 Sunshinedoll ***** válasza:
92%

Szerintem ez azért történik, ha egyáltalán történik ilyen, mert a vallás/hit ad egy belső egyensúlyt - jó esetben - ami miatt jobban észreveszed vagy bevonzod a pozitív dolgokat az életedbe.

Esetleg átesel egy szemléletformáláson, máshogy látsz dolgokat, azokat levetíted saját magadra, az életedre. Megbocsájtóbb leszel (magaddal, másokkal, szüleiddel), nem teszed magad mindig áldozati szerepbe, megtanulsz felelősséget vállalni magadért és a döntéseidért.

És nyilván egy egészségesebb mentalitású, kiegyensúlyozottabb ember elégedettebb és boldogabb az életével, nagyobb eséllyel hoz számára jó és előnyös döntéseket, jobban tiszteli magát, a többieket stb.

És nekem igen, jobb lett az életem, kiegyensúlyozottabb vagyok, tényleg felismerem jobban az értékes embereket, akár pl. párkapcsolat terén, akár barátság terén, jobban ki tudok állni magamért, a saját érdekemben jobb döntéseket hozok meg stb, adakozóbb vagyok, amit mindig visszakapok valamilyen formában, a körülöttem lévő embereken is látom, hogy sokkal jobban érzik magukat körülöttem, mert kedvesebb vagyok, türelmesebb, nem panaszkodok mindenről stb.

Idegenek is máshogy viselkednek veled, ha nem mindig búval b-szottul szólsz mindenkihez.

2023. dec. 13. 20:35
 15/20 anonim ***** válasza:
60%

Van olyan, de nem feltetlenul.

Inkabb megvaltozik egy ido utan az ember, ha igazan hisz: halasabb, optimistabb es kiegyensulyozottabb lesz, lelkileg erosebb es melyebben erzo. A megprobaltatasokat konnyebben viseli.

Amit te leirsz, hogy a baratnoid, gazdag ferj, anyagi biztonsag, nagy haz, 3 kocsi, ez olyan amerikai elkepzeles az idealis eletrol. Vannak is olyan amerikai eredetu kisegyhazak, akik a bovolkodes teologiajat hirdetik, miszerint minel jobban hisz valaki, annal jobban megy neki.

Mondjuk megprobalhatod a vallasos eletet. Ki tudja?

Megertem egyebkent a frusztraciodat, es akár fogsz hinni, akár nem, kivanom, hogy talald meg minel elobb a parod!

2023. dec. 13. 21:42
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Engem is az a része vonz a vallásosságnak, hogy egy keretet ad az életnek, szabályokat, egyfajta biztonságot, útmutatást.
2023. dec. 15. 10:21
 17/20 anonim ***** válasza:
26%
Igen de ne vallásos légy hanem tedd meg amit a biblia mond és megváltozik a életed! Én pl elmondhatom,hogy kijöttem egy gyógyithatatlsnnak vélt brtegségből hit által,ma is ezt istennek köszönöm!! Minden áldás JK engesztelő áldozatába vetett hittel elérhető legyen az gyógyulás anyagi jó lét bármi,rengeteg átok megy le sz ember életéről miután megtér olyan átkok amik ősök cselekedetei miatt jön át ugymond,ezekből csak a kereszt a megoldás én azt vallom egyebkent mindenki tovabbviszi azt a sorsot amit megörökölt!!
2023. dec. 16. 01:48
 18/20 anonim ***** válasza:
Én csak az ellenkezőjéről tudok.
2023. dec. 16. 14:02
 19/20 Pupusz ***** válasza:
100%
Engem is az öngyilkosságtól és a skizofréniától mentett meg Jézus. A hit mentett meg, nem a vallás. A vallás külső, mit mutatunk kifelé az embereknek, a hit pedig belső, azt csak Isten látja. Szolgálom Jézust, segítek az embereknek, önállóan, egyházakon kívüliként. Ez boldoggá tesz. Van feleségem és négy csodálatos gyermekem. Jézus minden problémán átsegít. Problémák mindig adódnak, de van segítség és sosem vagyok egyedül, Jézus mindig velem van. Ezért nagyon hálás vagyok. A drogokról is leszoktam Jézus által. Nekem mindenben segített az Úr és tudom, hogy mindenben számíthatok rá. Akkor is, amikor nehéz. A feleségem is hívő.
2023. dec. 22. 10:01
 20/20 anonim ***** válasza:
48%
A vallást felejtsd el. Meg kell térni. Imádkozz, hogy Isten megmutassa neked azt a sötétséget ami benned van, minden bűnt amit elkövettél. Enélkül Krisztusé nem lehet senki. Ezt megspórolni nem lehet. Bűnbánat az első lépcsőfok. Ne azért keresd Istent, hogy adjon valamit, ezt a pogányok teszik a bálványaikkal.
2023. dec. 26. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!