Van olyan, aki vallásos lett és hirtelen pozitív fordulatot vett az élete?
Igen. Alkoholista tróger rocker voltam. Aztán megtértem, és sikerült lediplomáznom is. Alkeszként ez nehéz lett volna.
De ne emiatt legyél vallásos, ez csak hozadék. És nem feltétlenül jön.
Amúgy a rockzenét a mai napig szeretem, de nem kell ahhoz lezüllött alkesznek lenni.
Alapvetően el tudom mondani, hogy a vallásos emberek egy értékrendszer mentén, egy szabály követése mentén élik az életüket, és ez már önmagában összeszedettebbé, következetesebbé, kitartóbbá tesz, amit az élet más területein is tudsz hasznosítani.
Megtérésed után anyagi téren a következők várhatóak:
Máté ev.
6,31 Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?
6,32 Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.
6,33 Hanem keressétek ELŐSZÖR Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
6,34 Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.
Tim.
De valóban nagy nyereség az Istenfélelem, megelégedéssel; Mert semmit sem hoztunk a világra, világos, hogy ki sem vihetünk semmit; De ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele.
Szerintem ez azért történik, ha egyáltalán történik ilyen, mert a vallás/hit ad egy belső egyensúlyt - jó esetben - ami miatt jobban észreveszed vagy bevonzod a pozitív dolgokat az életedbe.
Esetleg átesel egy szemléletformáláson, máshogy látsz dolgokat, azokat levetíted saját magadra, az életedre. Megbocsájtóbb leszel (magaddal, másokkal, szüleiddel), nem teszed magad mindig áldozati szerepbe, megtanulsz felelősséget vállalni magadért és a döntéseidért.
És nyilván egy egészségesebb mentalitású, kiegyensúlyozottabb ember elégedettebb és boldogabb az életével, nagyobb eséllyel hoz számára jó és előnyös döntéseket, jobban tiszteli magát, a többieket stb.
És nekem igen, jobb lett az életem, kiegyensúlyozottabb vagyok, tényleg felismerem jobban az értékes embereket, akár pl. párkapcsolat terén, akár barátság terén, jobban ki tudok állni magamért, a saját érdekemben jobb döntéseket hozok meg stb, adakozóbb vagyok, amit mindig visszakapok valamilyen formában, a körülöttem lévő embereken is látom, hogy sokkal jobban érzik magukat körülöttem, mert kedvesebb vagyok, türelmesebb, nem panaszkodok mindenről stb.
Idegenek is máshogy viselkednek veled, ha nem mindig búval b-szottul szólsz mindenkihez.
Van olyan, de nem feltetlenul.
Inkabb megvaltozik egy ido utan az ember, ha igazan hisz: halasabb, optimistabb es kiegyensulyozottabb lesz, lelkileg erosebb es melyebben erzo. A megprobaltatasokat konnyebben viseli.
Amit te leirsz, hogy a baratnoid, gazdag ferj, anyagi biztonsag, nagy haz, 3 kocsi, ez olyan amerikai elkepzeles az idealis eletrol. Vannak is olyan amerikai eredetu kisegyhazak, akik a bovolkodes teologiajat hirdetik, miszerint minel jobban hisz valaki, annal jobban megy neki.
Mondjuk megprobalhatod a vallasos eletet. Ki tudja?
Megertem egyebkent a frusztraciodat, es akár fogsz hinni, akár nem, kivanom, hogy talald meg minel elobb a parod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!