Luk 13:35 Íme pusztán hagyatik nektek a ti házatok; és bizony mondom nektek, hogy nem láttok engem, mígnem eljő [az] [idő], mikor [ezt] mondjátok: Áldott, aki jő az Úrnak nevében!
---->
Jel 1:7 Íme eljő a felhőkkel; és minden szem meglátja őt, még akik őt által szegezték is; és siratja őt e földnek minden nemzetsége. Úgy van. Ámen.
Az egész Jelenések kőnyve a saját üzenetét prófétai beszédnek nevezi valamint Jézus Krisztus kijelentésének. :)
A 4. fejezettől a végéig a mi számunkra is a jövő eszkatologiáját leplezi le.
Hát azért van különbség, hogy én mondom holnap visszajövök vagy Isten mondja. A prófétai beszéd "szilárd", "biztos", "megbizható".
Olyan mikor a sötétben lámpát gyújtanak, vagyis csak vele tudunk tájékozódni a jövőről. Az én szavam vagy bárki ember igérete nem ilyen.
Hamarosan megkötözi Sátánt, és a "tétlenség" állapotába fogaj taszítani, ezer évre
Isten nagynapja után, amikor megtsiztítja a földet azoktól, akik ellene voltak, és nem engedelmeskedtek neki. Át veszi az égből a vezetést, mint Isten kinevezett királya, 1000 évig fog a földön maradottakon uralkodni, azokkal akikkel a királyságára kötött szövetséget
Az ezer év után, visszaadja Atyjának, Istenének a kinevezését, és mint Ádám idejében, Isten vezetése alá kerülnek az emberek.
Definiálnád nekem, hogy mi a prófécia?
8!
Az a beszéd ami biztosan beteljesedik mert nem embertől származik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!