Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az egyház miért nem közösíti...

Az egyház miért nem közösíti ki azokat, akik nyilvánosan követik el a legnagyobb bűnöket?

Figyelt kérdés
Gondolok itt Orbánra, Semjénre, meg a többi nagy keresztényre, akik látványosan járnak templomba, miközben korábban pecsételtek a vöröscsillagos párttagkönyvbe, most meg szétlopják az országot és becstelen, Istentelen életet élnek. Akinek hatalma van, az megveheti Isten kegyelmét is ezek szerint? Az egyház miért nem mer fellépni az ilyen bűnösökkel szeben?

2023. dec. 9. 11:34
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%

Ezt írtad:

"Ha minden paráznát, gyilkost, tolvajt, stb kiközösítenének, akkor igen kevesen volnának.

Igaz, ekkor megfelelnének Jézus szavainak, de Őket a számok érdekli, nem a minőség.

Ez egyébként is meg lett jövendölve, de sajnos sokan nem veszik figyelembe, és személyre szabják Isten szavát."

Tényleg minden esetnél ott voltál, vagy füllentesz?

2023. dec. 10. 12:39
 22/28 anonim ***** válasza:
23%

Ne keverd össze a babiloni szajhát a szeplőtlen szűzzel!

Ez utóbbi igenis hogy kiközösíti azokat, akik vétkeznek és nem akarnak megtérni, megbánni, és elfordulni a gonoszságuktól. Míg a szajhának az a nyerő, ha még a föld királyaival is paráználkodik.

Ergó az, amit te egyháznak vélsz csak bitorolja ezt a bibliai megnevezést, hogy eklessia. Érted? Bárki kimondhatja magára, hogy Britt állampolgár, attól még nem lesz az, így van egy vagy több hamisan egyháznak nevezett földi szervezet, ami nem AZ egyház.

2023. dec. 10. 20:13
 23/28 anonim ***** válasza:

Akkor Jézus miért mondta, hogy hagyjuk együtt nőni a konkolyt a búzával, s majd az aratás Ura szétválogatja? Esetleg Ő is hülyeséget beszélt, s a 19-20. század emberek által alapított szektái jobban tudják Nála?

2023. dec. 10. 21:04
 24/28 Potyondi Gergely ***** válasza:

23-as:

Máté13,29-30

Ő pedig monda: Nem. Mert amikor összeszeditek a konkolyt, azzal együtt netalán a búzát is kiszaggatjátok.

Hagyjátok, hogy együtt nőjön mind a kettő az aratásig, és az aratás idején [azt] mondom majd az aratóknak: Szedjétek össze először a konkolyt, és kössétek kévékbe, hogy megégessétek, a búzát pedig takarítsátok az én csűrömbe.

2023. dec. 10. 21:49
 25/28 anonim ***** válasza:

Én se mondtam mást, csak te idézted, amit pár szóban összefoglaltam. Köszi érte, hogy alátámasztottad, amit írtam.

2023. dec. 10. 21:53
 26/28 Potyondi Gergely ***** válasza:
0%

25-ös:

Én semmi olyat nem támasztok alá, ami a Bibliát bármilyen módon kritizálja.

Én a 23-as válaszoló első kérdése miatt bemásoltam ezt a két igét.

A második kérdésével kapcsolatban pedig ez a válaszom: Nem beszélt hülyeségeket, és egy ember sem tudja jobban az igazságot Jézusnál.

Ha további kérdéseid vannak, akkor nyiss egy új kérdést.

2023. dec. 10. 22:41
 27/28 anonim ***** válasza:

De én vagyok a 23-as, miért beszélsz úgy, mintha más lenne? Nézd már meg jobban. És nekem nem igazán volt semmilyen kérdésem, pláne nem hozzád. Csak egy ironikus hipotézist tettem fel a 22-es hozzászólónak.

De látom nem vagyunk egy szinten ahhoz, hogy érdemben tudjunk beszélni...

2023. dec. 10. 22:46
 28/28 Jégszív ***** válasza:
45%

Most azon ne vitatkozzunk, hogy ki mondta egyáltalán, de nem hallottad még ezt az örökbecsű igét?

"A CÉL SZENTESÍTI AZ ESZKÖZT"

Más!

A vallások teljesen önkényesen kiáltottak ki bizonyos eseteket BŰNNEK.

NEM VETTÉTEK MÉG ÉSZRE!? Ezek tartják életben a vallásokat! Nélkülük egyszerűen mind okafogyottá válna!

2024. jan. 1. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!