Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Két azonos nemű pár nyugodtan...

Két azonos nemű pár nyugodtan élhet együtt nem igaz? Csak semmi szex! Akár nevelhetnek is árva gyereket együtt nem? Csak nincs házasság+szex jól értem? bibliai igék?

Figyelt kérdés
2023. nov. 6. 17:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%

"Két azonos nemű pár" = 4 ember.

Sok olyan közös (al)bérlet (s kollégiumi szoba) van, ahol együtt él 3-4, azonos nemű ember.

S igazad van, általában szex sincs köztük, s gyereket sem nevelnek.

2023. nov. 6. 17:30
 2/14 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
53%

Nos, amit eddig meg tudtam a témában muszlimoktol is keresztényektől, (is én magam is hangoztattam) arról nem tehetnek hogy milyen vágyaik vannak, vagyis ön magában ez a vágy nem bűn, csak ha ki élik. Szóval ha nincs szex, akkor eleve nincs semmilyen vallási szemszögből bűn. A házasság szubjektiv, a pontosabb fogalmazás hogy nincsen vallásilag elfogadott házasság. Szóval ha végre be iktatják a polgár házasságba a melegházasságot, akkor nem baj a házasságuk.

Szóval, ja. Nincs próbléma, jól érted. Neveljenek gyereket, bár a mostani gazdaság alapján nem ajánlott. De hajrá, ha megy!

2023. nov. 6. 17:34
 3/14 Potyondi Gergely ***** válasza:
33%

Ha két azonos nemű pár azért él együt mert a saját nemükhöz vonzódnak, akkor bűn.

A Biblia tiltja az azonos neműek szexuális kapcsolatát, és a gondolati paráznaságot is.

3Mózes 18,22

Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonyal hálnak: utálatosság az.

Máté 5,27-28

Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál!

Én pedig azt mondom nektek, hogy valaki asszonyra tekint [gonosz] kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.

2023. nov. 6. 17:59
 4/14 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
72%

Ha, ok.

Akkor tévedtem, a gondolat is bűn, ha együtt vannak.

2023. nov. 6. 18:14
 5/14 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
54%
Már mint bibliai szempontból, de önmagában szerintem a gondolat nem bűn, hiszen arról határozottan nem tehetnek.
2023. nov. 6. 18:16
 6/14 anonim ***** válasza:
45%

#5 Hát koráni szempontból nem bűn már a gondolat is?

"But no, by your Lord, they can have no Faith, until they make you (O Muhammad ﷺ) judge in all disputes between them, and find in themselves no resistance against your decisions, and accept (them) with full submission." - Qur'an 4:65

Nem lehet igaz hite a Korán szerint senkinek, amíg nem lesz benne semmilyen ellenállás a próféta tanításaival szemben e szerint a vers szerint. Mohamed pedig azt tanította, hogy a homoszexuális szex bűn. Ha egyátalán eszedbe jut, vagy hát nem neked hanem XY-nak, hogy jaj pedig olyan jó lenne bekapni egy péniszt, MILYEN KÁR, hogy nem szabad, az nem számít egy belső, ideiglenes ellenállásnak a próféta tanításával szemben?

2023. nov. 6. 18:25
 7/14 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:

Ha az ellenállás ideiglenes, is elfojtott akkor dehogy számít annak.

A muszlimok akik el hagyták otthonaikat a hitükért, (következő versekben való példa) sem akarták elhagyni az otthonaikat. Ellenállás volt akaratokban, de ezt vagy legyőzték vagy elfojtották.

Példa:

Böjtkor sem az a lényeg hogy ne legyél éhes, hanem hogy képes legyél ellen állni az éhségednek. A prófétának is voltak ingerei amik szembe mentek isten akaratával (pl, böjtkor ő is éhséget érzett, is szívesen bekapott volna egy datolyát.) de legyőzte vagy elfojtotta őket.

2023. nov. 6. 18:44
 8/14 anonim ***** válasza:
64%

A Biblia szerint sem bűn a gondolat. Ha valaki szándékosan gerjeszti magában ezeket a szexuális fantáziákat, az nyilván bűn, de kósza gondolatok, amiket nem befolyásolhatunk, azok természetesen nem számítanak bűnnek. Amit a #3-as idézett, ott is azért vált gondolatban elkövetett bűnné, mert Jézus példájában felhozott ember ezt a bűnös vágyat gerjesztette magában.

Azt se értem, miért pontozták le a korábbi válaszod. Ha nem élnek szexuális életet, akkor természetesen nincs bűn az együttélésükben. Voltak például olyan szerzetesi közösségek, akik árva gyerekeket vettek magukhoz nevelni. Természetesen nem kell itt semmi rossza gondolni.

2023. nov. 6. 19:08
 9/14 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
66%

Hát, akkor csak félre értettem a szöveget amit az előttem lévő linkelt. BOCS!

A 2-a válaszom nagy valószínűséggel túl "modernistának" találták. Vagy azt gondolhatták hogy azon LMBTQ-us aktivistákhoz tartozom, akik a vallást kiforgatott értelmezéseit terjesztik. De az is lehet hogy csak bosszantó vagyok, a tapintatlanságommal amit itt vagy máshol tanusitottam.

2023. nov. 6. 19:16
 10/14 anonim ***** válasza:
5%

"Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak: utálatosság az."

Ha az Úr férfi volt, de asszonyt nem ismert, akkor honnan veszi, hogy az egyik utálatosság, a másik meg nem. Miért tartja utálatosságnak ?

Vagy talán nem sz Úr mondja mindezeket, hanem az ő szájába adják a mondatokat ?

2023. nov. 6. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!