Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hiszi sok magyar, hogy...

Miért hiszi sok magyar, hogy a jazidik ördögimádók?

Figyelt kérdés
Én jazidmagyar vagyok, és bánt, hogy sok magyar, aki nem ismeri vallásunkat és nemzetünket, ilyen csúnya dolgokat mond

#magyar #Jazíd
2023. nov. 5. 15:58
 1/7 grafno ***** válasza:
Én a jazidit sem ismerem és olyat se aki erről hallott.
2023. nov. 5. 16:06
 2/7 anonim ***** válasza:

Én nem gondolom azt, hogy sok magyar gondolná ezt, hiszen eleve sok magyar nem is ismeri ezt a vallást.

Aki pedig ismeri az vagy nem mondja ezt, vagy ha ismeri és mégis ezt mondja, akkor az a többi vallásra (hinduizmus, buddhizmus, iszlám, zoroasztrianizmus, stb.) is ugyan ezt mondja.

Kedves kérdező, én konzervatív keresztény magyar vagyok, és nem gondolom azt, hogy ördögimádó vagy. Nagyon elkeserítene, hogy ha tudatlanok és a gyűlölködők miatt azt feltételeznéd, hogy hát ilyenek a magyarok, vagy hogy ilyenek a keresztények.

2023. nov. 5. 16:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez,egy jelenség!

Az emberek,a tudatalattijukban kialakítanak egy képet önmagukról és ezt a képet rávetítik a körülöttük elő emberekre. Amikor általánosítunk bizonyos népcsoportok gondolkozásáról,gyakorlatilag a mi ruhánkat(ítéletünket) cibáljuk rájuk. Természetesen a ruha nem passzol senki másra,csak a felruházóra.

Szó szerint:

Nem a magyarok gondolják a jazidikről azt,amit te feltételezel rólunk,hanem tudatalattidban te gondolod azt a jazidi vallásról.(Talán igazad van,vagy mégsem.)

Szerintem a közel 10 millió magyarból nem több,mint 200 ember hallott a jazidi vallásról és ezeknek még nem alakult ki alapos ítélete arról.

Kérdésed megfogalmazódása viszont figyelmeztet,hogy át kellene gondolnod,mennyiben követi vallásod Istent és mennyire az ördögöt.

Nekem fogalmam sincs erről,hisz most hallottam először,hogy a Szíriában honos jazidiknek van magyar követője is.

2023. nov. 5. 16:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Úgy találom,hogy a kérdés kamu!

A jazidi vallás ugyanis nem térítő. (Csak beleszületni lehet s így magyar nem születhetett bele,csak kurd.)

Ha a kérdező magyar és nem kurd,nem lehet jazidi vallású.

2023. nov. 5. 17:30
 5/7 anonim ***** válasza:
#4 Azt mondta, hogy jazidmagyar, én ezt úgy értelmeztem, hogy az egyik szülője (gondolom az apja) kurd, a másik szülője (gondolom az anyja) pedig magyar.
2023. nov. 5. 17:37
 6/7 anonim ***** válasza:

5.Hsz!

Te mindenkiről jót feltételezel?...Irígyellek!

2023. nov. 5. 17:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Mivel a jezidi nem egy térítő vallás, azért nem kell széles körben megismertetniük tanításukat az emberekkel. Így a legtöbben teljesen tájékozatlanok, és nem tudják, hogy ebben a vallásban az a bukott angyal váltotta meg a világot, mint amelyik megkísértette az embert, de nem vérrel, hanem könnyel. Így a pokol megszűnt, és Isten is megbocsátott neki és az embereknek.
2023. nov. 5. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!