Milyen arányban hisznek ma,a magyar emberek,egy felsőbbrendű lényben?(Isten,istenek,Allah,keleti istenségek,stb.)
Mintegy 30 éve részt vettem egy közvélemény kutatásban,egy 20 ezres városban és elképedve tapasztaltam,hogy a válaszadók közel 100%-a hitt valamilyen felsőbbrendű lényben.
Vajon ez változott?
1.HSZ!
Honnan tudod,ha még a nevében is azonosíthatatlan?
2.Hsz!
Ahhoz,hogy egy "UFO" olyan repülő tárgyat alkosson,hogy azzal megközelítse Földünket,esetleg leszálljon,intelligens lénynek kell lennie s ha el tudja titkolni kilétét,az embernél intelligensebbnek kell lennie.
3.Hsz!
Ha olyasmiben hiszel,akkor az 1. kategóriába bőven beleférsz!
Intelligens lehet, intelligensebb is lehet, de ez nem egyenlő egy olyasfajta felsőbbrendűséggel, mint a többi felsorolt képvisel.
"Ahhoz,hogy egy "UFO" olyan repülő tárgyat alkosson,hogy azzal megközelítse Földünket,esetleg leszálljon,intelligens lénynek kell lennie s ha el tudja titkolni kilétét,az embernél intelligensebbnek kell lennie"
Az UFO csak azonosítatlan repülő objektumot jelent, nem pedig járművet.
Hogy valaki adott esetben ide tud jönni egy űrhajóval, abból nem követketik, hogy intelligensebb.
Hogy valaki intelligensebb is a másiknál, attól nem lesz felsőbbrendű
Bár a legutóbbi népszámlálás eredménye tudtommal még nem jöt tki (de ha mégis, valaki linkelje már pls!), de a 10 éves adatok alapján a lakosság kb 51%-a vallásos, azaz hisz valamilyen felsőbbrendű rendező erő létezésében. Ennek a döntő többsége persze keresztény.
Az UFOk nemtom hogy jöttek a témához:D Vagy gondolod, hogy ha a Voyager 2 lakott terület közelében csapódik be, akkor a homo sapiens sapiens már egyből felsőbbrendű?:D
Becsszóra nem kérdeztem a vallásos emberek arányát.
Közvéleménykutatásom alatt az emberek igen magas aránya ezt mondta:
"Biztosan lennie kell valami felsőbbrendű lénynek,aki igazgatja a világegyetemet és elindította az életet,de nagyon távol van és a Földön élők dolgaiba nem avatkozik."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!