Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Evolúció ellenesek! Szerintete...

Evolúció ellenesek! Szerintetek a dínók, és más emberek nem is léteztek, és csak hazudnak a tudósok?

Figyelt kérdés
2023. okt. 30. 14:29
1 2 3
 21/24 Pombe ***** válasza:
100%

#19(Potyondi Gergely): "Az nincs, ami ellentétes a Biblia tanításával, mint pl.: a dínók vagy az ősember."

Ezt eddig is értettük, de a @Kérdező nem arra kíváncsi, hogy te miben hiszel vakon, hanem hogy hogyan magyarázod a dínó és ősember csontvázak létezését? Nem vagy képes egyenes választ adni egy egyenes kérdésre?

Ráadásul bemutattunk neked néhány idézetet a Bibliából, ami okán megállapítható, hogy az az állításod teljes mértékben hamis, miszerint a Biblia nem beszélhetett több helyen is dinoszauruszokról.

Megállapítható, hogy te sose olvastál bele a Bibliába.

Miért hivatkozol egy létező könyv nem létező soraira? Nem gondolod, hogyha meghamisítva mutatod be a Bibliát, akkor zabos lesz rád az az Isten, akiben te hiszel?

Kérdeztem, hogy mit kezdesz pl. a Bibliában szereplő sárkányokkal? Sőt! Repülő sárkányokkal... és a többi (Behemót, Leviáthán...). Akkor a Biblia is hazudott?

#19: "Az egyik fő oka, amiért kell léteznie Istennek, az az, hogy mi emberek, sosem fogunk létrehozni olyan tárgyat, amitől örök életünk lenne."

Nem tudok semmi olyanról, ami örökéletű lenne. Minden folyamatosan változik, szóval még Istennek se sikerült örökéletű dolgot készíteni, de nem is biztos, hogy akart.

Mellesleg hogy van Isten, vagy nincs Isten, annak mi a búbánatos köze van ahhoz, ami itt a vitatéma? Honnan veszed, hogy nem léteznek olyan istenhívők, akik úgy képzelik, hogy Isten megteremtette a Földet, és az első egyszerű maguktól fejlődni képes egyszerű élőlényeket, és abból alakultak ki a dinoszauruszok is, meg később az ősemberek, majd a mai emberek is?

Az ilyen istenhívőket nem biztos, hogy érdekli a Biblia, és esetleg mesekönyvnek tartják, vagy elfogadják allegóriagyűjteményként, de ettől még nagyon is hisznek Istenben, de ez egy másik vitatéma, és semmi köze ahhoz, hogy megtudjuk végre tőled, hogy miért nem hiszel a dinoszauruszokban, miért látod a dinoszauruszok létezését ellentétesnek a Bibliába írtakkal, és hogyan magyarázod a dinoszaurusz csontvázak létezését.

Erre a három kérdésre egész pontosan semmit se válaszoltál, pontosabban csak köntörfalaztál. Ketten is arra tippeltünk, hogy ezt fogod tenni. Mondjuk arra nem gondoltam, hogy még a Bibliát is hamisan adod elő, de még ehhez is volt bátorságod.

2023. nov. 3. 15:24
 22/24 UlfOrmson ***** válasza:
100%

#21: nem érdemes az ilyen idiótákkal vitázni, akik a saját vallásukat sem ismerik. Régebben felhúztak az ilyenek, de már csak szánom őket. Szerintem sose fogom megérteni, hogy milyen elgondolásból hiszik el egyesek a bizonyítékokkal alá nem támasztott többezer éves mítoszokat és tartják mesének a millió adattal megtámogatott kutatásokat.

A kedvenc idézetem a hellomagyar-os cikkből: "Állítása szerint a csontok általában néhány év alatt lebomlanak, szóval nem érti, hogy miért léteznek a dinoszauruszmaradványok a földben több tízmillió évig." Akkor én régészként hogy tudtam feltárni rézkori sírokat? a nő logikáját követve már le kellett volna bomlaniuk :D (igaz, az agyagos talaj "megeszi" a csontot, de nem hinném, hogy a csaj erre gondolt).

2023. nov. 3. 17:34
 23/24 Pombe ***** válasza:
100%

@22

Végül is nem vitáztam - legalábbis nem mindenben. Csak szerettem volna megtudni tőle, hogy miből gondolja, hogy a dinoszauruszok létét a Biblia nem engedélyezi, amikor pedig egy halom sárkányról, meg mindenféle dínóként is értelmezhető egyéb lényről is ír...

Vagy nem olvasta a Bibliát, vagy... vagy... nem tudom mi a másik opció... Csak kíváncsi lettem volna, de hát a barátunk megkukult. Ez van.

2023. nov. 3. 19:37
 24/24 Pombe ***** válasza:
100%

@22

"Akkor én régészként hogy tudtam feltárni rézkori sírokat?..."

Akkor gondolom, neked még ennél is nagyobb és több házad van. Ha már a becsületes lelkészi szerény fizetésből is ilyenre futja, akkor a régésznek meg pláne, a sok hamisított és árverezett csontból...

[link]

:)

2023. nov. 3. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!