Evolúció ellenesek! Szerintetek a dínók, és más emberek nem is léteztek, és csak hazudnak a tudósok?
Szívesen!
Amúgy a 9-es válaszomban, amikor azt mondtam, hogy az nincs ami ellentétes a Biblia tanításával, ezalatt azokat a fizikai dolgokat értettem, amik nem létezhetnek.
A lopás is ellentétes a Biblia tanításával, mégis sajnos létezik, de csak addig létezik, ameddig el nem jön Jézus másodszorra. Jézus második eljövetele után már nem lesz bűn.
"ezalatt azokat a fizikai dolgokat értettem, amik nem létezhetnek"
Milyen dolgokat írtál a #9-es kommentben amelyek nem létezhetnek?
#1: "Dínók és ősemberek nem hiszem hogy léteztek."
Oké. De a @Kérdező arra kíváncsi, hogy akkor mi a véleményed erről?
Mindenki által itt látható egy dinoszaurusz csontváz, amit ráadásul el is tudtak adni rengeteg pénzért. Ez mind csalás?
Nem talált senki se semmilyen dínó- és ősembercsontot? Vagy csak műanyagból csinálnak tömegével csontvázakat? De akkor ki volt az az ostoba, aki ezért 2 milliárd forintot adott ki? Vagy az egész cikk is egy kitaláció? És ha igen, akkor miért hazudoznak a világ minden országában? Mire jó ez a hazudozóknak?
#1: "Nem ír róluk a Biblia."
Az erszényes állatokról se ír. Pl. a kengururól se. Akkor eszerint az sincs?
Amúgy szerinted nem szerepelhetnek dinoszauruszok a Bibliában?
Pl.:
Mózes V. könyve:32:33 "Sárkányok mérge az ő boruk, áspiskígyóknak kegyetlen epéje."
Vagy...
Ézsaiás könyve:30:6 "Jövendölés dél barma ellen: A nyomor és szorongatás földén keresztül, ahonnan nőstény és hím oroszlán és viperák és szárnyas sárkányok jőnek ki..."
És még egy csomó helyen... A sárkány nem lehet dinoszaurusz?
Ott van a Behemót a Jób könyve:40:10-től kezdve. Arról a leírás egyszerre illik egy hatalmas vízilóra, vagy akár egy dinoszauruszra.
És mi a helyzet a biblikus Leviáthánnal?
Jób könyve:41:1 "Kihúzhatod-é a leviáthánt horoggal, leszoríthatod-é a nyelvét kötéllel?"...stb...
Vagy ha ezek nem létező állatok, akkor a Biblia is hazudozik, mint most a dinoszauruszokról mindenki, csak te nem?
Kedves Potyondi Gergely! Nem jött el az őszinteség ideje? Te ugye egész életedben max. kb. annyira kerültél közel egy nyitott Bibliához, mint egy abban nem szereplő kenguruhoz... Nemde?
És nyugtass meg! Ugye a nem létező dinoszauruszokról a véleményeddel nem szoktál élő emberek közé is menni?
Ja, még... @Potyondi Gergely
Pl. itt van az erszényes farkas, ami valójában egy cseppet se farkas, csak ez a név ragadt rá, és még a tigrishez is hasonlít, így erszényes-, vagy tasman tigrisnek is nevezik. De most akkor ez mi szerinted? Farkas, vagy tigris, vagy mi a rák?
Viszont már csak a csontvázát találhatod meg, mert 1936-ban kihalt. Akkor valójában ez se létezett soha? - hiszen erről a testén bevásárlószatyorral rendelkező farkastigris izéről se ír semmit se a Biblia, és tényleg nincs ma se, és végül is te soha nem láttál egy farkastigrismiamanó csontvázat se, szóval lehet az egész ugyanúgy átverés. Nem?
Itt van egy Australopithecusnak nevezett lényről egy szinte teljes csontváz.
Nem kell hozzá nagy ész, hogy lássuk a csontok alapján, a koponya még erősen majmos, de már egy kicsit nem igazi majom. A kezei-, meg deréktól lefelé a teste viszont gyakorlatilag teljesen emberi, tehát két lábon járt. Ha megkérnélek, hogy rajzold le ezt a csontvázat arra húst képzelve, akkor kb. erre jutnál:
Az a Biblia - amit szerintem te nyitva sosem láttál - ír a majmokról.
Királyok I. könyve:10:22 "Mert a király Társis hajója, amely a tengeren Hírám hajójával járt, minden három esztendőben egyszer fordult meg, s hozott a Társis hajó aranyat, ezüstöt, elefántcsontokat, majmokat és pávákat."
Na, most a hittársaid elismerik, hogy ez az Australopithecus létezett, csak ők hagyományos majomnak nevezik, viszont mindig elfeledkeznek beszélni arról, hogy ez a furcsa majom deréktól lefelé emberi, meg a kezei-, meg a koponyája is már kicsit.
1. Most akkor ez az Australopithecus szerinted is létezett, csak kihalt, mint az erszényes miamanó?
2. Egyszerűen egy hétköznapi majom csontvázát találták meg?
3. De ha igen, akkor hogy-hogy ma nincs ilyen félig ember, félig majom majom?
4. És ha mégis volt, akkor nem lehet, hogy a Biblia is ezt az Australopithecust nevezte majomnak, és csak azért mert így egyszerűbb? - ugyebár a hittársaid is hétköznapi majomnak nevezik, nemde?
5. Vagy átverés az egész, és műanyagból készítettek egy csontvázat, és azt lefényképezték, vagy csak szimplán a kép hamis?
6. Vagy semmit se fogsz válaszolni ezekre? Vagy ha igen, az a semmivel lesz egyenlő?
Ha utólagosan megengeded nekem a tippelést, akkor én a 6-osra szavaznék... :/
#15: "Potondi Gergőtől én csak egy 6-os opciót várok."
:D
No, igen... Pedig a helyében én tudnék válaszolni...
Azt mondanám, hogy ez a nyomorult csaló tudós népség, nem véletlenül tanult olyan sok mindent össze-vissza éveken át. Csak kiművelt fővel lehet összehozni ilyen zseniális csalást.
Idézve: "Az állat feje olyan nehéz, hogy a komplett csontvázon egy másolattal helyettesítették, az eredeti a földön hever a váz mellett. Egyetlen foga 28 centiméter hosszú."
Persze nyilvánvaló, hogy mind a két fej hamisítvány, de így sokkal jobban elhitethető volt a csontvázért 2 milliárd forintot kipengető palira vett palival, hogy ő valódi dinoszaurusz csontvázat vett. Na most az így elsíbolt lóvét a tudósok arra használják, hogy újabb hamis ősembercsontokat, ősemberszerszámokat, ősemberfegyvereket stb. gyártsanak le, és majd azokat is kalapács alá teszik...
Ezért van az, hogy az átlag tudósnak is már ekkora palotája van: [link]
...ööö... ja... izé... ez a pápa palotája. Na jó, de ez már tényleg egy átlagtudós villája:
...áhhh... a fenébe... Megint tévedtem. Elnézést, ez Németh Sándor lelkész Budapesti villája, aki szintén tagadja az evolúciót, és azt is, hogy ez a villa másból épült volna, mint a lelkészi fizetéséből. Na, de ez a másik már tényleg egy disznó tudós... Nem! A Fenébe! Ez szintén a lelkész Bibliahívő villája, csak már Keszthelyen:
Ja, és nem csak a szerény mennyiségű havi apanázsából képes varázslatosan nagy pénzhalmot összegyűjteni az istenhívő evolúciótagadó barátunk, hanem az evolúcióról is töménytelen mennyiségű súlyos cáfolatot tud összehordani, ami szerintem mind bornírt baromság, és áltudományos zagyvaság, de hát engem a csaló tudomány félrevezetett:
Keresek, keresek valami elhíresült magyar paleontológus-, régész stb. csontvizsgáló tudóst, akinek a fényűző palotája jól mutatja ezekkel az igazmondókkal szemben, hogy a sok csalásából hogy szedte meg magát véresen degeszre...
...de nem megy. Majd biztos talál ilyenre példát a dinoszauruszokban nem hívő @Potyondi Gergely vitapartnerünk. :D
Komolyan mondom, hogy elkeserítő. Nagy az isten állatkertje... De hát abból az óriáscsontokból nem óriás jön ki sehol se, hanem ilyesmi:
Vagy másféle óriás:
És mi a tökért akarnák elhallgatni az óriások létezését? Mennyivel, és miben járunk jobban akkor, ha az óriások csontjából dinoszauruszt faragunk ki??? Mi ez a baromság???
Aki kitalálta ezt a nevet magunkra - Homo sapiens („értelmes ember”) -, az nagyon mellélőtt.
"maradványaikat pedig a Föld összes kontinensén megtalálták."
Amúgy még a sarkvidéken is...
Nő létére tudhatná, hogy a befőtt is, meg a konzerv is, meg a hűtőszekrény is azért van, mert a gyorsan bomló élelmiszereket azzal lehet hosszabb időre eltárolni úgy, hogy később is fogyaszthatóak maradjanak.
Tehát van amikor szerencsés esetben pont ilyen befőtt helyzetek alakulnak ki a természetben. A tafonómia tudományága foglalkozik azzal, hogy mely helyeken alakulnak ki olyan természetes körülmények, amik képesek megtartani a csontozatot, és ez nyilván csak szórványos lesz. Olvasgasson ez a butuska nőszemély erről a zagyvaságok hirdetése helyett:
Miért nem talál ez a nő áskálódva mondjuk ókori emberi csontvázakat se? De még középkorit se! De még 100 évvel ezelőtt meghalt emberi csontvázat se! Egyáltalán sehol se, csak a temetőben.
Ez miért nem jut eszébe? Vagy azt se hiszi el, hogy a régészek tudnak találni ókori, középkori emberi csontvázat?
Pl. Egyiptomban a szegények a sivatag homokjába temetkeztek, mert tudták, hogy az remekül konzerválja a holtestet. Éppen ezért az ilyen csontvázakat ott keressük, ahol van esély a konzerválódásra. Már az ókoriaknak több esze volt, mint ennek a nőnek...
:D
A 9-es válaszomban leírtam az alábbi 3 mondatot, de bemásolom mégegyszer:
"Az első válaszomban bővebben ki kellett volna fejtenem.
Nem azt akartam mondani, hogy ami nincs a Bibliában benne, az nincs.
Az nincs, ami ellentétes a Biblia tanításával, mint pl.: a dínók vagy az ősember."
Az egyik fő oka, amiért kell léteznie Istennek, az az, hogy mi emberek, sosem fogunk létrehozni olyan tárgyat, amitől örök életünk lenne.
Lehetetlen lementeni magunkat egy elpusztíthatatlan eszközbe.
Még azok a medúzák, akiket "hallhatatlannak" mondanak, azok sem elpusztíthatatlanok.
Hogy ha mi emberek, képtelenek vagyunk megalkotni egy hallhatatlanságot adó eszközt, az azt jelenti, hogy mindig lesz olyan a világon, ami rejtély marad számunkra.
Pl.: Hogy mi van a halál után.
A Biblia hitelességét az is bizonyítja, hogy János apostol kivételével, az összes apostol az kivégzésük végéig kitartott amellett, hogy Jézus feltámadt. János apostolt nem ölték meg, de ő is az élete végéig kitartott amellett, hogy Jézus feltámadt.
Ez a kérdés nem a valláskritika részben van, de ha ott is lenne, kérlek akkor se kritizáljátok a kereszténységet.
Aki nem akar pokolra kerülni, az legkésőbb élete végén szívből bánja meg bűneit, de ha lehet akkor minél hamarabb.
Amúgy van eset nem is egy, amikor hétköznapi ember talált rá dinoszauruszra.
Itt egy példa a több közül, ráadásul ez annyira jól konzerválódott lelet, hogy az egész egyben maradt szinte, és semmit se kellett azon összerakni, és még csak véletlenül se egy emberi óriásra hajaz a lelet:
Egy bányamunkás a földmunkálatok során lelt rá, és ő értesítette a szakértőket.
Ezt is egy hétköznapi ember vette észre véletlenségből:
És még lehetne...
Vagy akár mumifikálódott dinoszaurusz máshol is volt...
Nagyon nem óriás ember volt ez se. Ha voltak óriások, ha nem, dinoszauruszok akkor is voltak, és kész... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!